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ヴィーガン食品市場の規模とシェア分析 - 成長動向と予測レポート 2025-2033

ヴィーガン食品市場の規模とシェア分析 - 成長動向と予測レポート 2025-2033


Vegan Food Market Size and Share Analysis - Growth Trends and Forecast Report 2025-2033

ビーガン食品市場の動向と概要 ヴィーガン食品市場は、2024年の200億6,000万米ドルから2033年には460億9,000万米ドルに達し、2025年から2033年までの年平均成長率は9.68%に達すると予測される。ヴィーガン食... もっと見る

 

 

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サマリー

ビーガン食品市場の動向と概要

ヴィーガン食品市場は、2024年の200億6,000万米ドルから2033年には460億9,000万米ドルに達し、2025年から2033年までの年平均成長率は9.68%に達すると予測される。ヴィーガン食品市場は、環境意識の高まり、動物愛護意識、健康意識、植物ベースの製品開発、ヴィーガンの増加、入手可能性の増大、ソーシャルメディアの影響力、大手食品企業の支援など、多くの要因によって成長している。

この調査レポートは、ビーガン食品の世界市場&予測:製品別(乳製品代替品、肉代替品、その他)、供給源別(アーモンド、大豆、オーツ麦、小麦、その他)、流通チャネル別(スーパーマーケットとハイパーマーケット、コンビニエンスストア、専門店、オンラインストア、その他)企業別と企業分析2025-2033年を掲載しています。


ビーガン食品産業の概要

完全に植物性で、動物から発生する成分や副産物を一切含まない食品とレシピは、ヴィーガン食品と呼ばれる。ヴィーガン食では、牛肉、鶏肉、海産物、狩猟肉などのすべての動物肉、卵、乳製品、牛乳、チーズ、バター、蜂蜜、ゼラチンなどの動物性副産物は禁止されている。果物、野菜、豆類、レンズ豆、ひよこ豆、全粒穀物、米、キヌア、オーツ麦、ナッツ類、種子類、植物性オイルがヴィーガン料理の主な構成要素である。野菜炒め、グレインボウル、サラダ、植物性バーガー、ビーガンピザ、乳製品不使用のアイスクリームなど、多くのビーガンレシピや料理がこれらの食材を使って作られている。

動物搾取への関与を減らすために植物ベースの食事を選ぶ人が増えるにつれ、動物福祉に対する意識の高まりが、有望な市場展望に寄与している。消費者の意思決定は、工場畜産慣行をめぐる倫理的配慮に大きく影響されている。さらに、二酸化炭素排出量、水消費量、土地劣化の削減など、菜食主義の環境面での利点もあり、業界は拡大している。動物生産が生態系に与える影響をより意識するようになり、持続可能性をサポートするために植物由来の代替食品を選ぶ人が増えている。さらに、ファーストフード店、スーパーマーケット、飲食店でのビーガン商品の品揃えが増え、市場へのアクセスが向上している。肉や乳製品の代用品の改良など、植物性食品の絶え間ない改良により、動物性食品に比べ、ヴィーガン食品の入手しやすさ、魅力、風味や食感が向上している。


ヴィーガン食品市場の成長推進要因

消費者の健康志向の高まりが市場の成長を促進する。

人々は、座りっぱなしの生活の結果、肥満や心血管疾患などの健康問題に苦しんでいる。ビーガン食は心血管疾患のリスクを下げ、血流を増加させ、減量を助ける。Journal of the American Medical Associationに掲載された研究によると、菜食主義者は肉を食べる人よりも長生きするという。ヴィーガン食は食物繊維を多く含むため、体の代謝を高める効果もある。その結果、健康を気遣う消費者の間で、ビーガン食を求める声が着実に高まっている。

市場の需要の高まりを受けて、エイミーズ・キッチン社のような食品メーカーやチェーン店、高級レストランは、新しい商品やヴィーガン料理のレシピを紹介している。新しく、美味しく、栄養価の高い食品を試したいという健康志向の顧客を引き込もうと、カボチャやアボカドなど栄養価の高い食材を使ったビーガンレシピが市場に投入されている。


消費者の嗜好の変化により、市場は拡大している。

多くの顧客が座りがちなライフスタイルを送っている。肥満と心血管疾患は、地球上の大多数の人々に影響を及ぼす2つの健康問題である。OECDは、2030年までに米国、メキシコ、英国で肥満率が特に高くなり、それぞれ人口の47%、39%、35%が太ると予測している。食品セクターにおける動物虐待や動物福祉に対する意識が高まった結果、顧客は植物性食品を選ぶ傾向が強まっている。アメリカ、オーストラリア、ニュージーランド、イギリス、アイルランド、イスラエル、カナダなど多くの国で、菜食主義が人気を集めている。肉製品はもはやアメリカの消費者には消費されていない。植物性食品の健康上の利点に気づく人が増えるにつれ、ヴィーガン食品の消費者層は拡大している。心臓病、脳卒中、早期死亡のリスクが低いことは、植物性食生活のさらなる利点である。乳製品や代替肉の市場が拡大すれば、ヴィーガン食への切り替えが進むだろう。


高まる動物福祉への関心と知識

人々は、動物飼育のモラルに関する知識を得るにつれ、自分の価値観を反映した選択をするようになる。これは、菜食主義者へのシフトを示している。動物福祉に深い関心を持つ顧客は、動物性食品を一切摂取しないと決めることができる。彼らは、動物の苦しみや虐待のない植物ベースの食事を選ぶ。倫理的な食品生産の必要性から、多種多様なヴィーガン・ソリューションが開発され、利用できるようになった。工業的畜産や動物実験の過酷さに対する人々の意識の高まりによって、動物にとってより良い食文化を推進する思いやりのある運動が推進されている。より人道的なフードシステムをサポートするため、多くの人々が積極的にヴィーガンの代替品を探している。このような需要の高まりを受けて、企業や食品製造業者は、独創的でおいしいヴィーガン食品を幅広く開発し、販売している。例えば、ヴィーガンのビジネス誌『Vegconomist』のデータによると、1億3千万人のメキシコ人のうち、実に20%が動物由来の食べ物や飲み物を避け、ヴィーガンライフスタイルを採用している。さらに、糖尿病、心臓病、脳卒中などの慢性疾患の罹患率が上昇していることも、ヴィーガン運動に信憑性を与えている。


ビーガン食品市場の課題

ヴィーガン食品の法外な価格とそれらが引き起こす欠陥が市場拡大の妨げとなる。

複数のメーカーが植物性代替食品を開発し市場に投入しているが、そうした製品に関連する価格は動物性食品よりも比較的高い。植物性食品の味や食感は動物性食品とは大きく異なるため、魅力に欠ける。そのため、ヴィーガン食品市場は消費者の間で普及が遅れると予測されている。

ビーガンタイプの食品は、特定の栄養欠乏症とも関連している。ビーガン食に含まれる低タンパク質が、貧血、ホルモンバランスの乱れ、ビタミンB12欠乏症などの健康障害を引き起こすケースもある。そのため、ビーガン食のピラミッドに基づいたプランを提供し、健康的でバランスの取れた食生活を保証してくれる医療専門家の指導を受ける必要がある。


高い生産コスト

植物性タンパク質や代替乳製品を含む特殊な原材料の調達は、従来の動物性食品よりもコストが高くなる可能性があり、これがヴィーガン食品分野の製造コストが高くなる理由である。さらに、魅力的な風味や食感を生み出すために必要な技術は、しばしば多額の資金を必要とする。このような大きな出費により、小売価格が上昇する可能性があり、特定の消費者のヴィーガン製品へのアクセスが制限され、その普及が阻害される。


地域別ビーガン食品市場概観

ビーガン料理市場はすべての地域で急速に拡大している。環境と健康に対する意識から、北米の需要が最も高く、次いで植物ベースの食事が普及している欧州が続く。健康意識の高まりとベジタリアン文化により、アジア太平洋地域は急速に成長している。中南米と中東では、まだ受け入れが遅れているものの、植物性食品への関心が高まっている。市場の進化は、文化的・地域的嗜好の影響を受けている。


米国のビーガン食品市場

イノベーションとコラボレーションが米国におけるビーガン食品市場の急速な進化を推進している。ビヨンド・ミート社は2024年9月に、味、食感、植物性食生活の利点を強調することで、健康志向の消費者にアピールすることを狙いとした、筋肉まるごとの代用ステーキを発表した。ファストフードとの提携から脱却し、成分表のシンプルさに再び焦点を当てた後の行動である。

また、クラフト・ハインツ・カンパニーとザ・ノットコは、2024年6月に合弁会社ザ・クラフト・ハインツ・ノット・カンパニーを設立し、NotHotDogsやNotSausagesのような植物由来の新商品を発売する。これらの製品は、オスカー・メイヤーの有名な味を模倣することで、菜食主義者とフレキシタリアン両方の消費者にアピールするように設計されている。ルーチョ・ロペス=メイ最高経営責任者(CEO)は、この提携がオスカー・メイヤーの有名ブランドを拡大すると同時に、NotCo.のAI主導型イノベーションを活用すると強調した。これらの行動は、より入手しやすく、より健康的な植物由来の代替食品を提供しようとする動きの拡大に沿ったものである。大企業が菜食主義のイノベーションに投資し、顧客の嗜好が変化している結果、米国の業界は成長を続けると予想される。


イギリスのビーガン食品市場

英国のヴィーガン食品市場は、環境問題への関心、動物愛護意識、健康志向の高まりにより急速に拡大している。店舗や飲食店での植物性食品の品揃えが増え、ビーガンにもフレキシタリアンにも選択肢が増えたことで、こうした商品の需要が高まっている。英国の持続可能性への献身と、ビーガンや植物ベースの食生活の人気の高まりを受けて、大手食品ブランドや新興企業が提携している。さらに英国は、植物ベースの肉や乳製品の代用品といった食品革新のおかげで、世界のビーガン食品市場の主要プレーヤーとして位置づけられており、これが引き続き顧客を引き付けている。


インドのビーガン食品市場

ベジタリアンが長く続き、持続可能性、動物福祉、健康に対する意識が高まっているため、インドのビーガン食品事業は急速に拡大している。植物由来の肉、乳製品代替品、スナック菓子といったビーガン代替品の需要は、植物由来の顧客が多いことから伸びている。市場は、都市化、ライフスタイルの変化、世界的なビーガン流行の影響によってさらに刺激されている。地元企業や外資系企業が製品提供を増やした結果、ヴィーガンの選択肢は全国でより広く利用できるようになっている。


サウジアラビアのビーガン食品市場

サウジアラビアのビーガン料理市場は、環境意識、健康意識の高まり、持続可能な食生活への移行により、徐々に拡大している。伝統的なサウジアラビア料理には肉類が多いが、健康意識の高い若年層が植物ベースの食事への関心を高めている。地元の生産者は植物性代替食品を増やしており、国際的な菜食主義企業も市場に参入している。住民と外国人の両方にサービスを提供するため、レストランや料理店ではビーガンの選択肢がますます増えている。この地域のより多くの人々が植物性食品を認識し、より簡単に手に入れられるようになるにつれ、市場は拡大し続けると予想される。


ビーガン食品市場のセグメント

製品 - 3つの視点からの市場細分化
1.代替乳製品
2.代替肉
3.その他


出典 - 5つの視点からの市場構成:
1.アーモンド
2.大豆
3.オーツ麦
4.小麦
5.その他


流通チャネル - 5つの視点からの市場細分化:
1.スーパーマーケットとハイパーマーケット
2.コンビニエンスストア
3.専門店
4.オンラインストア
5.その他


国別 - 25の視点での市場内訳
北米

1.米国
2.カナダ

ヨーロッパ

1.フランス
2.ドイツ
3.イタリア
4.スペイン
5.イギリス
6.ベルギー
7.オランダ
8.トルコ

アジア太平洋

1.中国
2.日本
3.インド
4.オーストラリア
5.韓国
6.タイ
7.マレーシア
8.インドネシア
9.ニュージーランド

ラテンアメリカ

1.ブラジル
2.メキシコ
3.アルゼンチン

中東・アフリカ

1.南アフリカ
2.サウジアラビア
3.アラブ首長国連邦


5つの視点から主要プレーヤーを網羅:
- 概要
- キーパーソン
- 最近の展開と戦略
- 製品ポートフォリオ
- 財務インサイト


企業分析
1.株式会社ビヨンド・ミート
2.ダノンS.A.
3.アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド・カンパニー
4.トフッティ・ブランズ・インク
5.ビタソイ・オーストラリア・プロダクツ社
6.サンオプタ
7.ダイエー食品


報告書で回答された主な質問
1.ビーガン食品産業の規模は?
世界のビーガン食品の市場規模は、2024年に200億6000万米ドルと評価され、2033年には460億9000万米ドルに達すると予測されている。

2.ビーガン食品業界の成長率は?
世界のヴィーガン食品市場は、2025年から2033年にかけて年平均成長率(CAGR)9.68%で拡大すると予想されている。

3.ビーガン食品業界の主要企業は?
ビーガン食品のトップ企業は、Beyond Meat Inc.、Danone S.A.、The Archer Daniels Midland Company、Tofutti Brands Inc.、Vitasoy Australia Products Pty Ltd.、SunOpta、Daiya Foods, Inc.

4.ビーガン食品業界を牽引する要因は何か?
健康意識の高まり、環境問題、動物愛護意識、植物由来の製品イノベーション、ビーガン人口の増加、入手可能性の拡大、ソーシャルメディアの影響力、大手食品会社からの支援などが、ビーガン食品市場の成長を後押ししている。

5.ビーガン食品業界で最大の市場シェアを占める地域は?
北米がこの業界で最大の市場シェアを占めると予想される。

6.ビーガン食品市場レポートでは、どのようなセグメントをカバーしていますか?
本レポートでは、製品、供給源、流通チャネル、および国別のセグメントをカバーしています。

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目次

1.はじめに


2.研究と方法論


3.エグゼクティブ・サマリー


4.市場ダイナミクス
4.1 成長促進要因
4.2 課題


5.世界のヴィーガン市場


6.市場シェア分析
6.1 製品
6.2 供給源
6.3 流通チャネル
6.4 生産国


7.製品
7.1 代替乳製品
7.2 肉の代替品
7.3 その他


8.ソース
8.1 アーモンド
8.2 大豆
8.3 オート麦
8.4 小麦
8.5 その他


9.流通チャネル
9.1 スーパーマーケット、ハイパーマーケット
9.2 コンビニエンスストア
9.3 専門店
9.4 オンラインストア
9.5 その他


10.国名
10.1 北米

10.1.1 アメリカ合衆国
10.1.2 カナダ

10.2 ヨーロッパ

10.2.1 フランス
10.2.2 ドイツ
10.2.3 イタリア
10.2.4 スペイン
10.2.5 イギリス
10.2.6 ベルギー
10.2.7 オランダ
10.2.8 トルコ

10.3 アジア太平洋

10.3.1 中国
10.3.2 日本
10.3.3 インド
10.3.4 オーストラリア
10.3.5 韓国
10.3.6 タイ
10.3.7 マレーシア
10.3.8 インドネシア
10.3.9 ニュージーランド

10.4 ラテンアメリカ

10.4.1 ブラジル
10.4.2 メキシコ
10.4.3 アルゼンチン

10.5 中東・アフリカ

10.5.1 南アフリカ
10.5.2 サウジアラビア
10.5.3 UAE


11.ポーター5分析
11.1 買い手の交渉力
11.2 サプライヤーの交渉力
11.3 ライバルの度合い
11.4 新規参入の脅威
11.5 代替品の脅威


12.SWOT分析
12.1 強み
12.2 弱点
12.3 機会
12.4 脅威


13.企業分析
13.1 株式会社ビヨンドミート
13.1.1 概要
13.1.2 主要人物
13.1.3 最近の開発と戦略
13.1.4 製品ポートフォリオ
13.1.5 財務分析

13.2 ダノン社
13.2.1 概要
13.2.2 主要人物
13.2.3 最近の開発と戦略
13.2.4 製品ポートフォリオ
13.2.5 財務インサイト

13.3 アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド・カンパニー
13.3.1 概要
13.3.2 主要人物
13.3.3 最近の展開と戦略
13.3.4 製品ポートフォリオ
13.3.5 財務インサイト

13.4 Tofutti Brands Inc.
13.4.1 概要
13.4.2 主要人物
13.4.3 最近の開発と戦略
13.4.4 製品ポートフォリオ
13.4.5 財務的洞察

13.5 Vitasoy Australia Products Pty Ltd.
13.5.1 概要
13.5.2 主要人物
13.5.3 最近の開発と戦略
13.5.4 製品ポートフォリオ
13.5.5 財務的洞察

13.6 サンオプタ
13.6.1 概要
13.6.2 主要人物
13.6.3 最近の開発と戦略
13.6.4 製品ポートフォリオ
13.6.5 財務インサイト

13.7 ダイエー食品
13.7.1 概要
13.7.2 主要人物
13.7.3 最近の開発と戦略
13.7.4 製品ポートフォリオ

 

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Summary

Vegan Food Market Trends & Summary

Vegan Food Market is expected to reach US$ 46.09 billion 2033 from US$ 20.06 billion in 2024, with a CAGR of 9.68% from 2025 to 2033. The vegan food market is growing due to a number of factors, including growing environmental awareness, animal welfare awareness, health consciousness, plant-based product developments, the growing number of vegans, growing availability, social media influence, and backing from large food corporations.

The report Global Vegan Food Market & Forecast covers by Product (Dairy Alternatives, Meat Substitutes, Others), Source (Almond, Soy, Oats, Wheat, Others), Distribution Channel (Supermarkets and Hypermarkets, Convenience Stores, Specialty Stores, Online Stores, Others) Company and Company Analysis 2025-2033.


Vegan Food Industry Overview

Food items and recipes that are completely plant-based and devoid of any ingredients or byproducts generated from animals are referred to as vegan food. All animal meats, including beef, chicken, marine, and game, as well as animal byproducts, including eggs, dairy, milk, cheese, butter, honey, and gelatin, are prohibited in a vegan diet. Fruits, vegetables, legumes, beans, lentils, chickpeas, whole grains, rice, quinoa, oats, nuts, seeds, and plant-based oils are the main components of vegan cuisine. Vegetable stir-fries, grain bowls, salads, plant-based burgers, vegan pizzas, dairy-free ice creams, and many other vegan recipes and cuisines are made with these items.

As more people choose plant-based diets to lessen their involvement in animal exploitation, growing awareness of animal welfare is contributing to a promising market outlook. Consumer decisions are being significantly influenced by ethical considerations around factory farming practices. Additionally, the industry is expanding because to the environmental benefits of a vegan diet, which include reduced carbon footprints, water consumption, and land degradation. More individuals are selecting plant-based alternatives to support sustainability as they become more aware of the ecological effects of animal production. Furthermore, the growing selection of vegan goods in fast food restaurants, supermarkets, and eateries is improving market accessibility. Continuous improvements in plant-based foods, such as improved meat and dairy substitutes, are increasing the accessibility, appeal, and flavor and texture of vegan options relative to those produced from animals.


Growth Drivers for the Vegan Food Market

Consumers' Growing Health Consciousness Will Fuel Market Growth

People suffer from health issues including obesity and cardiovascular disease as a result of their sedentary lives. A vegan diet lowers the risk of cardiovascular disease, increases blood flow, and aids in weight loss. A study that was published in the Journal of the American Medical Association claims that vegans live longer than persons who eat meat. Adopting a vegan diet also helps to enhance the body's metabolism because it is high in fiber. As a result, consumers who are concerned about their health are steadily calling for a vegan diet.

In response to the increasing market demand, food manufacturers, chains, and fine dining establishments like Amy's Kitchen, Inc. are introducing new goods and vegan cuisine recipes. In an effort to draw in health-conscious customers who want to try new, delicious, and nutritious foods, vegan recipes made with pumpkin, avocado, and other nutritious ingredients are introduced to the market.


The market is expanding as a result of shifting consumer tastes.

Many customers live sedentary lifestyles. Obesity and cardiovascular disease are two health issues that affect the majority of people on the planet. The OECD predicts that obesity rates will be especially high in the United States, Mexico, and England by 2030, with 47%, 39%, and 35% of the populations, respectively, likely to be fat. Customers are more inclined to choose plant-based diets as a result of increased awareness of animal abuse and welfare in the food sector. In many countries, such as the US, Australia, New Zealand, the UK, Ireland, Israel, and Canada, veganism is becoming more and more popular. Meat products are no longer consumed by American consumers. The consumer base for vegan foods is growing as more people become aware of the health benefits of plant-based foods. A lower risk of heart disease, stroke, and early death are further advantages of plant-based diets. If the market for dairy products and meat alternatives grows, it will help people switch to vegan diets.


Growing Concern and Knowledge of Animal Welfare

People are more inclined to make choices that reflect their values as they gain knowledge about the morality of animal husbandry. This indicates a shift toward vegan options. A customer who is deeply concerned about animal welfare can decide not to consume any animal products. They opt for plant-based diets devoid of animal suffering and maltreatment. A wide variety of vegan solutions have been developed and made available as a result of the necessity for ethical food production. A compassionate movement to advance a better food culture for animals is being propelled by increased public awareness of the harshness of industrial farming and animal testing. In an effort to support an even more humane food system, many people actively look for vegan substitutes. In response to this increasing demand, businesses and food producers created and marketed a wide range of inventive and delicious vegan items. For instance, out of 130 million Mexicans, an incredible 20% have adopted a vegan lifestyle by avoiding animal-based foods and drinks, according to data from Vegconomist, the vegan business magazine. Additionally, the rising incidence of chronic illnesses like diabetes, heart disease, and stroke, among others, lends credence to the vegan movement.


Challenges in the Vegan Food Market

The exorbitant price of vegan food items and the deficiencies they cause will hinder market expansion.

Several manufacturers develop and launch plant-based alternatives in the market, but the prices associated with such products are comparatively higher than animal-based food products. The taste and texture of plant-based food products vary significantly from animal-based products, making them less appealing. Hence, the vegan food market forecasts slow adoption among consumers.

Vegan type of food products are also associated with certain nutrient deficiencies. In some instances, low protein content in vegan diet causes people to suffer from health disorders such as anemia, hormonal disbalance, Vitamin B12 deficiencies, and others. Customers should thus seek guidance from medical experts who can offer a vegan food pyramid-based plan and guarantee that they eat a healthy, balanced diet.


Higher production costs

The sourcing of specialty ingredients, including plant-based proteins and alternative dairy, which can be more costly than conventional animal-based goods, is the reason for higher production costs in the vegan food sector. Furthermore, the technology needed to produce enticing flavors and textures frequently requires a large financial outlay. greater retail pricing may result from these greater expenses, which would limit certain consumers' access to vegan products and impede their wider adoption.


Vegan Food Market Overview by Regions

The market for vegan cuisine is expanding rapidly in all regions. Due to environmental and health consciousness, North America has the most demand, followed by Europe, where plant-based diets are also becoming more popular. Due to growing health consciousness and vegetarian cultures, Asia-Pacific is growing quickly. Although acceptance is still slower, interest in plant-based choices is growing in Latin America and the Middle East. The market's evolution is influenced by cultural and regional preferences.


United States Vegan Food Market

Innovations and collaborations are propelling the vegan food market's rapid evolution in the US. A whole-muscle steak substitute was introduced by Beyond Meat in September 2024, aiming to appeal to health-conscious consumers by emphasizing taste, texture, and the advantages of plant-based diets. This action comes after a move away from fast-food partnerships and a renewed focus on ingredient list simplicity.

The Kraft Heinz Company and TheNotCo also established a joint company, The Kraft Heinz Not Co., in June 2024 to launch new plant-based goods like NotHotDogs and NotSausages. These products are designed to appeal to both vegan and flexitarian consumers by imitating Oscar Mayer's famous flavors. CEO Lucho Lopez-May emphasised that the partnership would expand on Oscar Mayer's well-known brand while utilising AI-driven innovation from NotCo. These actions are in line with the expanding movement to offer more readily available, healthier plant-based substitutes. The U.S. industry is expected to continue growing as a result of big businesses investing in vegan innovation and changing customer preferences.


United Kingdom Vegan Food Market

The vegan food market in the UK is expanding quickly due to growing environmental concerns, animal welfare awareness, and health consciousness. The growing selection of plant-based foods at stores and eateries, which now provide more options for both vegans and flexitarians, is driving rising demand for these items. Major food brands and startups have partnered as a result of the UK's dedication to sustainability and the growing popularity of vegan and plant-based diets. Furthermore, the UK is positioned as a major player in the global vegan food market thanks to food innovation such plant-based meats and dairy substitutes, which continue to draw customers.


India Vegan Food Market

Due to the nation's long-standing vegetarianism and increased consciousness of sustainability, animal welfare, and health, the vegan food business in India is expanding quickly. The demand for vegan alternatives, such as plant-based meats, dairy substitutes, and snacks, is growing due to the high number of plant-based customers. The market is being further stimulated by urbanization, changing lifestyles, and the impact of worldwide vegan trends. Vegan options are becoming more widely available nationwide as a result of local and foreign firms increasing their product offers.


Saudi Arabia Vegan Food Market

The market for vegan cuisine in Saudi Arabia is expanding gradually due to rising environmental consciousness, health consciousness, and a move toward sustainable diets. Despite the high meat content of traditional Saudi cuisine, a younger, health-conscious populace is driving a growing interest in plant-based diets. Local producers are increasing their plant-based alternatives, while international vegan companies are joining the market. In order to serve both residents and foreigners, restaurants and culinary establishments are increasingly providing more vegan options. As more people in the area become aware of and have easier access to plant-based products, the market is anticipated to keep expanding.


Vegan Food Market Segments

Product – Market breakup in 3 viewpoints:
1. Dairy Alternatives
2. Meat Substitutes
3. Others


Source – Market breakup in 5 viewpoints:
1. Almond
2. Soy
3. Oats
4. Wheat
5. Others


Distribution Channel – Market breakup in 5 viewpoints:
1. Supermarkets and Hypermarkets
2. Convenience Stores
3. Specialty Stores
4. Online Stores
5. Others


Country – Market breakup in 25 viewpoints:
North America

1. United States
2. Canada

Europe

1. France
2. Germany
3. Italy
4. Spain
5. United Kingdom
6. Belgium
7. Netherlands
8. Turkey

Asia Pacific

1. China
2. Japan
3. India
4. Australia
5. South Korea
6. Thailand
7. Malaysia
8. Indonesia
9. New Zealand

Latin America

1. Brazil
2. Mexico
3. Argentina

Middle East & Africa

1. South Africa
2. Saudi Arabia
3. UAE


All the key players have been covered from 5 Viewpoints:
• Overview
• Key Persons
• Recent Development & Strategies
• Product Portfolio
• Financial Insights


Company Analysis
1. Beyond Meat Inc.
2. Danone S.A
3. The Archer Daniels Midland Company
4. Tofutti Brands Inc.
5. Vitasoy Australia Products Pty Ltd.
6. SunOpta
7. Daiya Foods, Inc.


Key Questions Answered in Report:
1. How big is the vegan food industry?
The global vegan food size was valued at US$ 20.06 billion in 2024 and is expected to reach US$ 46.09 billion in 2033.

2. What is the vegan food industry growth rate?
The global vegan food market is expected to expand at a compound annual growth rate (CAGR) of 9.68% from 2025 to 2033.

3. Who are the key players in vegan food industry?
The top vegan food companies are Beyond Meat Inc., Danone S.A, The Archer Daniels Midland Company, Tofutti Brands Inc., Vitasoy Australia Products Pty Ltd., SunOpta, Daiya Foods, Inc.

4. What are the factors driving the vegan food industry?
Rising health consciousness, environmental concerns, animal welfare awareness, plant-based product innovations, increasing vegan population, expanding availability, social media influence, and support from major food companies drive the vegan food market's growth.

5. Which Region held the largest market share in the vegan food industry?
North America is expected to hold the largest market share in the industry.

6. What segments are covered in the vegan food market report?
Product, Source, Distribution Channel and Countries segment are covered in this report.



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Table of Contents

1. Introduction


2. Research & Methodology


3. Executive Summary


4. Market Dynamics
4.1 Growth Drivers
4.2 Challenges


5. Global Vegan Market


6. Market Share Analysis
6.1 Product
6.2 Source
6.3 Distribution Channel
6.4 Country


7. Product
7.1 Dairy Alternatives
7.2 Meat Substitutes
7.3 Others


8. Source
8.1 Almond
8.2 Soy
8.3 Oats
8.4 Wheat
8.5 Others


9. Distribution Channel
9.1 Supermarkets and Hypermarkets
9.2 Convenience Stores
9.3 Specialty Stores
9.4 Online Stores
9.5 Others


10. Country
10.1 North America

10.1.1 United States
10.1.2 Canada

10.2 Europe

10.2.1 France
10.2.2 Germany
10.2.3 Italy
10.2.4 Spain
10.2.5 United Kingdom
10.2.6 Belgium
10.2.7 Netherlands
10.2.8 Turkey

10.3 Asia Pacific

10.3.1 China
10.3.2 Japan
10.3.3 India
10.3.4 Australia
10.3.5 South Korea
10.3.6 Thailand
10.3.7 Malaysia
10.3.8 Indonesia
10.3.9 New Zealand

10.4 Latin America

10.4.1 Brazil
10.4.2 Mexico
10.4.3 Argentina

10.5 Middle East & Africa

10.5.1 South Africa
10.5.2 Saudi Arabia
10.5.3 UAE


11. Porter’s Five Analysis
11.1 Bargaining Power of Buyers
11.2 Bargaining Power of Suppliers
11.3 Degree of Rivalry
11.4 Threat of New Entrants
11.5 Threat of Substitutes


12. SWOT Analysis
12.1 Strength
12.2 Weakness
12.3 Opportunity
12.4 Threat


13. Company Analysis
13.1 Beyond Meat Inc.
13.1.1 Overview
13.1.2 Key Persons
13.1.3 Recent Development & Strategies
13.1.4 Product Portfolio
13.1.5 Financial Insights

13.2 Danone S.A
13.2.1 Overview
13.2.2 Key Persons
13.2.3 Recent Development & Strategies
13.2.4 Product Portfolio
13.2.5 Financial Insights

13.3 The Archer Daniels Midland Company
13.3.1 Overview
13.3.2 Key Persons
13.3.3 Recent Development & Strategies
13.3.4 Product Portfolio
13.3.5 Financial Insights

13.4 Tofutti Brands Inc.
13.4.1 Overview
13.4.2 Key Persons
13.4.3 Recent Development & Strategies
13.4.4 Product Portfolio
13.4.5 Financial Insights

13.5 Vitasoy Australia Products Pty Ltd.
13.5.1 Overview
13.5.2 Key Persons
13.5.3 Recent Development & Strategies
13.5.4 Product Portfolio
13.5.5 Financial Insights

13.6 SunOpta
13.6.1 Overview
13.6.2 Key Persons
13.6.3 Recent Development & Strategies
13.6.4 Product Portfolio
13.6.5 Financial Insights

13.7 Daiya Foods, Inc.
13.7.1 Overview
13.7.2 Key Persons
13.7.3 Recent Development & Strategies
13.7.4 Product Portfolio

 

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