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インドのタンパク質 - 市場シェア分析、産業動向・統計、2017~2029年の成長予測


India Protein - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2017 - 2029

インドのプロテイン市場規模は2024年に14.0億米ドルと推定され、2029年には18.8億米ドルに達すると予測され、予測期間中(2024-2029年)の年平均成長率は6.07%である。 プロテインの機能性に対する認識が高まり... もっと見る

 

 

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Mordor Intelligence
モードーインテリジェンス
2024年2月17日 US$4,750
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サマリー

インドのプロテイン市場規模は2024年に14.0億米ドルと推定され、2029年には18.8億米ドルに達すると予測され、予測期間中(2024-2029年)の年平均成長率は6.07%である。

プロテインの機能性に対する認識が高まり、消費者の知識が広まった結果、セグメント収益が増加した。

  • 食品・飲料セグメントは、この地域のタンパク質用途をリードし、主要な数量シェアを占めている。同分野はさらに、予測期間中にCAGR値6.38%を記録すると予測されている。食品・飲料セグメントにおけるタンパク質需要は、主にタンパク質の機能性に対する需要の増加と、タンパク質が豊富な食生活に対する意識が牽引している。2022年には、肉/鶏肉/シーフードおよび肉代替製品サブセグメントが31.47%の主要数量シェアを占め、次いで乳製品および乳製品代替製品セグメントが23.2%を占める。
  • ベビーフードおよび乳児用粉ミルクのサブセグメントにおける用途が他を上回り、予測期間中のCAGR予測値は8.74%である。子どもの栄養と理想的な発育に対する国民の意識が高まっていることが、ベビーフードの拡大につながっていると考えられる。ベビーフードは、乳幼児に余分なビタミンを与え、免疫力と健康全般を高めるために消費者の間で人気がある。インド政府は、国連の「持続可能な開発目標3(良好な健康と福祉)」に沿い、医療を安価で誰もが利用できるようにすることを目的に、国民健康ミッションを立ち上げた。
  • サプリメント分野は主にスポーツ/パフォーマンス栄養が牽引しており、予測期間中のCAGRは4.51%を記録すると予測される。中国スーパーリーグやインド・プレミアリーグなどのスポーツリーグへの関心の高まりに支えられ、過去2年間におよそ2,000のジムが新たにオープンしており、スポーツ栄養と関連成分市場の発展に確かな足場を提供している。

インドのプロテイン市場動向

一人当たりの動物性タンパク質の増加により、ホエイプロテインとコラーゲンのサプライヤーにとって有利な環境が整う

  • 同国の食品セクターは過去10年間で3倍に拡大し、今後数年間も同じ傾向が続くと予想されている。機能性食品・飲料やプロテイン製品は、その健康上の利点から広く普及している。この地域では、ホエイプロテインを含むパーソナルケア製品の需要も増加している。2020年、インドにおけるプロテインサプリメントの市場価値は187米ドルであった。同国ではフィットネスに対する意識が高いため、ボディビルダーや若いインド人の間でホエイプロテインパウダーの需要が増加している。
  • 市場を牽引しているのは、美容・健康サプリメントへの傾倒や研究開発活動の活発化といった要因である。コラーゲンの応用範囲は広く、主に、より優れた薬物送達システムのためにコラーゲンをベースとした製品を取り入れる大手製薬会社やバイオテクノロジー会社がある。2019年には、人口の37%近くが、主に美容上の利点のためにサプリメントを好むようになった。コラーゲンのような副産物は、骨を含む豚肉(11%)、牛肉(15%)、羊肉(16%)の枝肉を使って生産される。しかし、天然素材やアーユルヴェーダ製品への嗜好が強く、ヴィーガンコラーゲンのような植物由来製品の市場を押し上げている。ビーガンコラーゲン市場は、いずれ動物由来コラーゲン市場と競合する可能性がある。
  • 2020年には、動物副産物の収量は生体重の50%から60%の間となった。皮革は通常、食用ゼラチンのような最終製品を生産する最も価値のある副産物のひとつである。皮の重量は生きた動物の重量の4%から11%である。生分解性食品包装材料としてのゼラチンの利用が増加し、強化菓子やスポーツ栄養製品が増加することで、予測期間中にインドに新たな展望が開けるかもしれない。

インドの牛乳生産量は大幅に増加すると予測される

  • インドは、動物性タンパク質の製造に使用される牛乳の世界有数の生産国である。インドの牛乳生産量は、過去9年間と比較して2019-2020年に55.79%増加した。COVID-19の影響により、動物性タンパク質全体の生産量は過去2年間で2%減少した。しかし、家畜の生産性を向上させるための政府の明確な取り組みに支えられ、インドの生乳生産量は大幅に増加すると予測される。牛と水牛の生乳生産量は全国的に増加した。例えば、2014年のインドの生乳生産量は1億4,600万トンであった。現在、この数字は2億1,000万トンに達し、2014年から2022年にかけて44%増加し、前年比生産成長率は6%以上を記録している。
  • ホエーなどの動物性タンパク質は、インドではひよこ豆、パニール、チーズの副産物として広く生成されており、その生産量は増加の一途をたどっている。しかし、チーズ市場の多くは未開拓のままであり、チーズとその副産物の生産がインドで大きな成長の可能性を秘めていることを示唆している。
  • ゼラチンやコラーゲンを生産する産業は、原料を食肉処理場や牛、豚、魚の養殖場に大きく依存している。2022年、インドには政府公認の屠畜場が63カ所あり、世界最大の食肉生産国のひとつとなった。しかし、インドのほとんどの屠畜場は、皮、骨、ひづめを含む廃棄物を処分しており、動物性タンパク質産業にとって大きな難題となっている。政府の取り組みや全国各地に近代的な屠畜場を新設することが、業界の活性化に役立っている。同様に、西ベンガル州を中心とする海洋産業は、インドの海洋食品メーカーに原料を供給している。

インド・プロテイン産業概要

インド・プロテイン市場は細分化されており、上位5社で8.30%を占めている。この市場の主要プレーヤーは、Archer Daniels Midland Company、Fonterra Co-operative Group Limited、International Flavors & Fragrances, Inc.、Südzucker AG、VIPPY INDUSTRIES LIMITEDである(アルファベット順)。

その他の特典

  • エクセル形式の市場推定(ME)シート
  • 3ヶ月のアナリスト・サポート


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目次

1 エグゼクティブ・サマリーと主な調査結果

2 はじめに
2.1 調査の前提条件と市場定義
2.2 調査範囲
2.3 調査方法

3 主要業界動向
3.1 エンドユーザー市場規模
3.1.1 ベビーフードおよび乳児用粉ミルク
3.1.2 ベーカリー
3.1.3 飲料
3.1.4 朝食用シリアル
3.1.5 調味料/ソース
3.1.6 コンフェクショナリー
3.1.7 乳製品および乳製品代替製品
3.1.8 高齢者栄養と医療栄養
3.1.9 肉・鶏肉・魚介類および肉代替製品
3.1.10 RTE/RTC食品
3.1.11 スナック
3.1.12 スポーツ/パフォーマンス栄養
3.1.13 飼料
3.1.14 パーソナルケアおよび化粧品
3.2 タンパク質の消費動向
3.2.1 動物性
3.2.2 植物
3.3 生産動向
3.3.1 動物性
3.3.2 植物
3.4 規制の枠組み
3.4.1 インド
3.5 バリューチェーンと流通チャネル分析

4 市場セグメント分析(市場規模(単位:米ドル、数量)、2029年までの予測、成長見込みの分析を含む
4.1 出典
4.1.1 動物
4.1.1.1 タンパク質タイプ別
4.1.1.1.1 カゼインおよびカゼイネート
4.1.1.1.2 コラーゲン
4.1.1.1.3 卵タンパク質
4.1.1.1.4 ゼラチン
4.1.1.1.5 昆虫タンパク質
4.1.1.1.6 牛乳タンパク質
4.1.1.1.7 ホエイプロテイン
4.1.1.1.8 その他の動物性タンパク質
4.1.2 微生物
4.1.2.1 タンパク質タイプ別
4.1.2.1.1 藻類タンパク質
4.1.2.1.2 マイコプロテイン
4.1.3 植物
4.1.3.1 タンパク質タイプ別
4.1.3.1.1 麻タンパク質
4.1.3.1.2 エンドウ豆プロテイン
4.1.3.1.3 ジャガイモ・プロテイン
4.1.3.1.4 米プロテイン
4.1.3.1.5 大豆プロテイン
4.1.3.1.6 小麦プロテイン
4.1.3.1.7 その他の植物性タンパク質
4.2 エンドユーザー
4.2.1 動物飼料
4.2.2 食品および飲料
4.2.2.1 サブエンドユーザー別
4.2.2.1.1 ベーカリー
4.2.2.1.2 飲料
4.2.2.1.3 朝食用シリアル
4.2.2.1.4 調味料/ソース
4.2.2.1.5 コンフェクショナリー
4.2.2.1.6 乳製品および乳製品代替製品
4.2.2.1.7 肉・鶏肉・魚介類および肉代替製品
4.2.2.1.8 RTE/RTC食品
4.2.2.1.9 スナック菓子
4.2.3 パーソナルケアと化粧品
4.2.4 サプリメント
4.2.4.1 サブエンドユーザー別
4.2.4.1.1 ベビーフードおよび乳児用ミルク
4.2.4.1.2 高齢者栄養および医療栄養
4.2.4.1.3 スポーツ/パフォーマンス栄養

5 競争環境
5.1 主要な戦略的動き
5.2 市場シェア分析
5.3 企業ランドスケープ
5.4 企業プロフィール(グローバルレベルの概要、市場レベルの概要、主要事業セグメント、財務、従業員数、主要情報、市場ランク、市場シェア、製品・サービス、最近の動向の分析を含む)。
5.4.1 アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
5.4.2 フォンテラ・コーペラティヴ・グループ・リミテッド
5.4.3 グランビアPLC
5.4.4 Hilmar Cheese Company Inc.
5.4.5 International Flavors & Fragrances, Inc.
5.4.6 ケリー・グループ PLC
5.4.7 ナコダ・デイリー・プライベート・リミテッド
5.4.8 新田ゼラチン株式会社
5.4.9 ロケットフレール
5.4.10 Südzucker AG
5.4.11 ヴィッピー・インダストリーズ・リミテッド

蛋白質原料業界のCEOに対する6つの重要な戦略的質問

7 付録
7.1 世界の概要
7.1.1 概要
7.1.2 ポーターのファイブフォース・フレームワーク
7.1.3 世界のバリューチェーン分析
7.1.4 市場ダイナミクス(DROs)
7.2 出典と参考文献
7.3 図表一覧
7.4 主要インサイト
7.5 データパック
7.6 用語集

 

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Summary

The India Protein Market size is estimated at USD 1.40 billion in 2024, and is expected to reach USD 1.88 billion by 2029, growing at a CAGR of 6.07% during the forecast period (2024-2029).

Increasing awareness of protein functionalities and growing consumer knowledge resulted with increasing segmental revenue

  • The food and beverage segment led protein applications in the region, accounting for a major volume share. The segment is further projected to record a CAGR value of 6.38% during the forecast period. The demand for protein in the food and beverage segment is primarily driven by the increasing demand for protein functionalities and awareness about protein-rich diets. The meat/poultry/seafood and meat alternatives products sub-segment accounted for a major volume share of 31.47%, followed by the dairy and dairy alternative products segment, with 23.2%, in 2022.
  • Applications in the baby food and infant formula sub-segment are likely to outpace others, with a projected CAGR value of 8.74% during the forecast period. The rising public awareness of children's nutrition and ideal development can be linked to the expansion of baby food items, which are popular among consumers to give infants and young children extra vitamins to boost their immunity and overall health. The Indian government launched the National Health Mission with the aim to make healthcare affordable and accessible to everyone, aligning with the United Nations' Sustainable Development Goal 3 (Good Health and Well-Being).
  • The supplements segment is mainly driven by sports/performance nutrition, projected to record a CAGR value of 4.51% during the forecast period, attributed to the rising consumer engagement in sports and physical activities. Around two lakh new gyms have been opened in the past two years, supported by increasing interest in sports leagues, such as the Chinese Super League and Indian Premier League, which provide a solid platform for the development of sports nutrition and associated ingredients markets.

India Protein Market Trends

Increase in per capita animal protein to create favorable environment for whey protein and collagen suppliers

  • The country’s food sector has tripled in the past decade and is expected to follow the same trend over the coming years. Functional foods and beverages and protein products are becoming widely popular due to their health benefits. The demand for personal care products containing whey protein has also increased in the region. In 2020, the market value of protein supplements in India was USD 187. Due to the strong awareness of fitness in the country, the demand for whey protein powder among bodybuilders and young Indians is increasing.
  • The market is driven by factors such as an inclination toward beauty and health supplements and increased R&D activities. The spectrum of applications of collagen is broad, primarily from leading pharmaceutical and biotechnological companies that incorporate collagen-based products for better drug delivery systems. In 2019, nearly 37% of the population preferred supplements, primarily for their beauty advantages. Byproducts like collagen are produced using the carcasses of pork (11%), beef (15%), and lamb (16%) containing bone. However, there is a strong preference for natural and ayurvedic products, which is boosting the market for plant-based products like vegan collagen. The vegan collagen market could eventually compete with the market for animal-derived collagen.
  • In 2020, the yield of animal byproducts ranged between 50% and 60% of the live weight. Hides and skins are typically among the most valuable animal byproducts that produce end products like edible gelatin. The weight of the hides ranges from 4% to 11% of the live animal's weight. Increased usage of gelatin as a viable biodegradable food packaging material and a boost in fortified confectionery and sports nutrition products may lead to new prospects for India during the forecast period.

Production of milk in India is projected to grow significantly

  • India is the world's leading producer of milk, which is used in the manufacture of animal protein. India's milk production rose by 55.79% in 2019-2020 compared to the last nine years. Due to the COVID-19 impact, overall animal protein production declined by 2% in the past two years. However, the production of milk in India is projected to grow significantly, supported by distinct government initiatives to increase livestock productivity. Both cow and buffalo milk output increased throughout the country. For instance, in 2014, India produced 146 million ton of milk. Currently, this number has reached 210 million ton, a 44% increase from 2014 to 2022, recording a Y-o-Y production growth rate of more than 6%.
  • Animal proteins, such as whey, are widely generated in India as a byproduct of chickpea, paneer, and cheese, whose production is continuously increasing. However, much of the cheese market remains untapped, implying that the production of cheese and its byproducts have huge growth potential in India.
  • Gelatin and collagen-producing industries rely heavily on slaughterhouses and cattle, pig, and fish farms for their raw materials. In 2022, the country had 63 government-approved abattoirs, becoming one of the world's largest meat producers. However, most abattoirs in India dispose of their waste, including skin, bones, and hooves, posing a significant difficulty for the animal protein industry. Government initiatives and the construction of new modern slaughterhouses across the country are helping boost the industry. Similarly, raw materials are supplied to the country's marine-based food makers by the marine industries, which are primarily based in West Bengal.

India Protein Industry Overview

The India Protein Market is fragmented, with the top five companies occupying 8.30%. The major players in this market are Archer Daniels Midland Company, Fonterra Co-operative Group Limited, International Flavors & Fragrances, Inc., Südzucker AG and VIPPY INDUSTRIES LIMITED (sorted alphabetically).

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support


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Table of Contents

1 EXECUTIVE SUMMARY & KEY FINDINGS

2 INTRODUCTION
2.1 Study Assumptions & Market Definition
2.2 Scope of the Study​
2.3 Research Methodology

3 KEY INDUSTRY TRENDS
3.1 End User Market Volume
3.1.1 Baby Food and Infant Formula
3.1.2 Bakery
3.1.3 Beverages
3.1.4 Breakfast Cereals
3.1.5 Condiments/Sauces
3.1.6 Confectionery
3.1.7 Dairy and Dairy Alternative Products
3.1.8 Elderly Nutrition and Medical Nutrition
3.1.9 Meat/Poultry/Seafood and Meat Alternative Products
3.1.10 RTE/RTC Food Products
3.1.11 Snacks
3.1.12 Sport/Performance Nutrition
3.1.13 Animal Feed
3.1.14 Personal Care and Cosmetics
3.2 Protein Consumption Trends
3.2.1 Animal
3.2.2 Plant
3.3 Production Trends
3.3.1 Animal
3.3.2 Plant
3.4 Regulatory Framework
3.4.1 India
3.5 Value Chain & Distribution Channel Analysis

4 MARKET SEGMENTATION (includes market size in Value in USD and Volume, Forecasts up to 2029 and analysis of growth prospects)
4.1 Source
4.1.1 Animal
4.1.1.1 By Protein Type
4.1.1.1.1 Casein and Caseinates
4.1.1.1.2 Collagen
4.1.1.1.3 Egg Protein
4.1.1.1.4 Gelatin
4.1.1.1.5 Insect Protein
4.1.1.1.6 Milk Protein
4.1.1.1.7 Whey Protein
4.1.1.1.8 Other Animal Protein
4.1.2 Microbial
4.1.2.1 By Protein Type
4.1.2.1.1 Algae Protein
4.1.2.1.2 Mycoprotein
4.1.3 Plant
4.1.3.1 By Protein Type
4.1.3.1.1 Hemp Protein
4.1.3.1.2 Pea Protein
4.1.3.1.3 Potato Protein
4.1.3.1.4 Rice Protein
4.1.3.1.5 Soy Protein
4.1.3.1.6 Wheat Protein
4.1.3.1.7 Other Plant Protein
4.2 End User
4.2.1 Animal Feed
4.2.2 Food and Beverages
4.2.2.1 By Sub End User
4.2.2.1.1 Bakery
4.2.2.1.2 Beverages
4.2.2.1.3 Breakfast Cereals
4.2.2.1.4 Condiments/Sauces
4.2.2.1.5 Confectionery
4.2.2.1.6 Dairy and Dairy Alternative Products
4.2.2.1.7 Meat/Poultry/Seafood and Meat Alternative Products
4.2.2.1.8 RTE/RTC Food Products
4.2.2.1.9 Snacks
4.2.3 Personal Care and Cosmetics
4.2.4 Supplements
4.2.4.1 By Sub End User
4.2.4.1.1 Baby Food and Infant Formula
4.2.4.1.2 Elderly Nutrition and Medical Nutrition
4.2.4.1.3 Sport/Performance Nutrition

5 COMPETITIVE LANDSCAPE
5.1 Key Strategic Moves
5.2 Market Share Analysis
5.3 Company Landscape
5.4 Company Profiles (includes Global Level Overview, Market Level Overview, Core Business Segments, Financials, Headcount, Key Information, Market Rank, Market Share, Products and Services, and Analysis of Recent Developments).
5.4.1 Archer Daniels Midland Company
5.4.2 Fonterra Co-operative Group Limited
5.4.3 Glanbia PLC
5.4.4 Hilmar Cheese Company Inc.
5.4.5 International Flavors & Fragrances, Inc.
5.4.6 Kerry Group PLC
5.4.7 Nakoda Dairy Private Limited
5.4.8 Nitta Gelatin Inc.
5.4.9 Roquette Frère
5.4.10 Südzucker AG
5.4.11 VIPPY INDUSTRIES LIMITED

6 KEY STRATEGIC QUESTIONS FOR PROTEIN INGREDIENTS INDUSTRY CEOS

7 APPENDIX
7.1 Global Overview
7.1.1 Overview
7.1.2 Porter’s Five Forces Framework
7.1.3 Global Value Chain Analysis
7.1.4 Market Dynamics (DROs)
7.2 Sources & References
7.3 List of Tables & Figures
7.4 Primary Insights
7.5 Data Pack
7.6 Glossary of Terms

 

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