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北米の微生物タンパク質 - 市場シェア分析、産業動向・統計、2019年~2029年の成長予測


North America Microbial Protein - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2019 - 2029

北米の微生物タンパク質市場は、現在のところ1240万米ドルと評価され、今後5年間で6.38%のCAGRを記録すると予測されている。 主なハイライト クロレラやスプリリナを含む機能性飲料のような微生物性タンパク... もっと見る

 

 

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Mordor Intelligence
モードーインテリジェンス
2024年2月17日 US$4,750
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サマリー

北米の微生物タンパク質市場は、現在のところ1240万米ドルと評価され、今後5年間で6.38%のCAGRを記録すると予測されている。

主なハイライト

  • クロレラやスプリリナを含む機能性飲料のような微生物性タンパク質ベースの食品は、その健康上の利点と心地よい風味のため、この地域で人気を集めている。食品強化の技術革新と特定の栄養素の健康上の利点に関する新たな知見は、この市場セグメントを推進している。例えば、米国を拠点とするCyanotech社はスピルリナを提供し、必須アミノ酸、鉄、ベータカロチン、ミネラル、およびビタミンB群とフィコシアニン、青緑色微細藻類にのみ見られる色素タンパク質抗酸化複合体を含む他の健康的なビタミンを含むタンパク質の高吸収源であることを主張する成分である。
  • さらに、藻類タンパク質市場分野と同様に、微生物タンパク質市場への投資件数の増加は、タンパク質代替品への需要の高まりに直接起因している。また、動物性タンパク質から他のタンパク質源への消費者需要のシフトは、タンパク質代替物市場の立ち上がりとともにはっきりと目撃することができる。植物ベースや微細藻類ベースの食事へのこの緩やかな傾斜は、持続可能性の問題、健康意識、倫理的または宗教的見解、環境や動物の権利などのさまざまな要因に大きく関連している。
  • 藻類のような多くの種類の微生物タンパク質は、単位面積当たりのタンパク質生産量が非常に多く、そのためタンパク質問題の潜在的解決策としてますます注目されている。研究者によれば、スピルリナ藻類は100グラムあたり60グラムから71グラムのタンパク質を含み、その高いタンパク質含有量から幅広い機能性食品や飲料に利用されている。さらに、スピルリナは欧州食品安全機関(EFSA)、食品医薬品局(FDA)、その他の権威ある食品規制当局からGRASを宣言されており、機能性食品としての人気は急速に拡大している。

北米微生物タンパク質の市場動向

微細藻類の抽出と培養を改善する努力の増大が市場成長を促進する

  • 藻類をベースとした食事やサプリメントは、その健康上の利点のために報道され、注目され続けている。藻類バイオマスを添加することで、多くの種類の飲食物が恩恵を受けることができる。藻類を貴重な栄養源として栽培し、調理し、商業的に流通させることを計画している企業は、食肉代替市場に大きな価値創造の道を開く先駆者となるだろう。
  • 最近、藻類タンパク質の新しい供給源が市場に出てきている。タンパク質、オメガ、ベータカロチンを豊富に含む微細藻類は、持続可能な食料・燃料源として、メーカーの間で絶大な人気を博している。例えば、サンディア国立研究所(米国エネルギー省の国家核安全保障のために、ハネウェル・インターナショナルの完全子会社であるサンディアのナショナル・テクノロジー&エンジニアリング・ソリューションズLLCが管理・運営するマルチミッション研究所)が扱う藻類炭水化物とタンパク質の燃料へのバイオ変換プロジェクトは、藻類バイオマスの主要成分であるタンパク質と炭水化物を効率的に利用することにより、藻類バイオマスの燃料やバイオ製品への変換のための現在の制限を克服するための技術的手段を提供することを意図している。
  • このプロジェクトは、微細藻類培養に関連する全体的なコストを削減し、その結果、この技術が市場で競争力を持ち、耐久性のある代替品となることを可能にすると期待されている。現在、利用可能な微細藻類の培養方法は高価である。しかし、このプロジェクトでは、生体触媒培養法などの新技術を用いて、生産コストを900米ドル/トンにまで下げることを目指している。このように、微細藻類の抽出と培養を改善するための取り組みの増加は、市場の成長を後押しすると予想される。

米国が市場の主要シェアを占める

  • この地域の微生物タンパク質市場は、主に米国とその代替タンパク質に対する需要の高まりによって牽引された。同国では、健康的で持続可能な食品に対する意識の高まりから、植物性タンパク質または微生物性タンパク質をベースとする代替肉に対する需要が増加している。さらに、「free from」というラベルの付いた食品の人気が、消費者に健康的な食生活の嗜好を取り入れた「クリーンな生活」を推奨している。
  • 新たなタンパク質のギャップは、スピルリナやクロレラを含む単細胞生物や微細藻類などの新しい供給源の機会を構築している。例えば、Plant Protein Co.によると、2023年には米国の消費者の6%が菜食主義者となり、これは2014年からの6倍の増加である。
  • さらに、環境への影響が少なく、年間を通じて入手可能で、タンパク質濃度が高いなどの要因から、微生物タンパク質は従来のタンパク質源よりも優位に立っている。同国には、代替タンパク質用途の発酵に携わる企業が最も集中しており、これは同国が同市場の潜在的リーダーであることを物語っている。
  • 例えば、ハワイを拠点とする藻類原料生産会社、キューンレ・アグロシステムズは、クラミドモナス微細藻類を暗黒発酵により培養し、微細藻類タンパク質などを生産する特許が認められたと発表した。同社によれば、この特許プロセスは、色、風味、および植物由来の肉や魚介類に使用できる重要な栄養素を添加するための追加的な成分の生産をカバーしており、クラミドモナスのメンバーによって生産されるヘムタンパク質やセレノタンパク質などがある。

北米微生物タンパク質産業概要

北米の微生物タンパク質市場は統合されており、Algenol Biotech LLC、Corbion NV、Cyanotech Corporation、Roquette Frères S.A.、Scoular Companyなどの主要企業が参入している。この地域の消費者の大多数にとってはニッチな市場であるため、消費者の間でブランドの存在感を高めるために大手企業が採用した戦略的アプローチとして、新製品開発とともに企業の合併、拡大、買収、提携が重視されている。さらに、市場の主要企業は、将来の製品発売に向けて顧客基盤を活用するため、合併や買収によってさまざまな地域の企業との流通関係を強化することも計画している。

その他の特典

  • エクセル形式の市場推定(ME)シート
  • 3ヶ月のアナリスト・サポート


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目次

1 はじめに
1.1 調査の前提条件と市場定義
1.2 調査範囲

2 調査方法

3 エグゼクティブサマリー

4 市場ダイナミクス
4.1 市場促進要因
4.1.1 市場の成長を促進する微細藻類の抽出と培養の改善への取り組みの増加
4.1.2 地域における食肉代替タンパク質源に対する需要の高まり
4.2 市場の阻害要因
4.2.1 他のタンパク質源との競争
4.3 産業の魅力 - ポーターのファイブフォース分析
4.3.1 サプライヤーの交渉力
4.3.2 買い手/消費者の交渉力
4.3.3 新規参入者の脅威
4.3.4 代替製品の脅威
4.3.5 競争ライバルの激しさ

5 市場区分
5.1 タンパク質の種類
5.1.1 藻類タンパク質
5.1.2 マイコプロテイン
5.2 用途
5.2.1 食品と飲料
5.2.1.1 肉・鶏肉・魚介類および肉代替製品
5.2.1.2 乳製品および乳製品代替製品
5.2.2 健康補助食品
5.2.3 医薬品
5.2.4 飼料
5.3 生産国
5.3.1 米国
5.3.2 メキシコ
5.3.3 カナダ
5.3.4 その他の北米地域

6 競争環境
6.1 最も採用されている戦略
6.2 市場シェア分析
6.3 企業プロフィール
6.3.1 アルジェノール・バイオテックLLC
6.3.2 アリゾナ・アルゲ・プロダクツLLC
6.3.3 コルビオンNV
6.3.4 Cyanotech Corporation
6.3.5 ENOUGH (3F BIO Ltd)
6.3.6 カーネル・マイコフード
6.3.7 Mycorena AB
6.3.8 ロケット・フレール S.A.
6.3.9 ザ・スクーラー・カンパニー
6.3.10 アグリアル・グループ

7 市場機会と今後の動向

 

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Summary

The North America microbial protein market was valued at USD 12.4 million for the current year and is projected to register a CAGR of 6.38% over the next five years.

Key Highlights

  • Microbial protein-based food products like functional drinks, such as those containing chlorella or Spurilina, are gaining popularity around the region due to their health advantages and pleasant flavor. Food fortification innovations and new findings on the health advantages of certain nutrients are driving this market segment. For instance, United States-based company Cyanotech offers spirulina and claims the ingredient to be a highly absorbable source of protein with essential amino acids, iron, beta carotene, minerals, and other healthful vitamins, including B-vitamins and phycocyanin, a pigment-protein antioxidant complex found only in blue-green microalgae.
  • Additionally, the increasing number of investments in the microbial protein market, like the algae protein market space, directly results from the rising demand for protein alternatives. Also, the shift in consumer demand from animal protein to other protein sources can clearly be witnessed with the rise of the protein alternative market. This gradual inclination toward plant-based and microalgae-based diets is largely associated with different factors, such as sustainability issues, health awareness, ethical or religious views, and environmental and animal rights.
  • Many kinds of microbial proteins, like algae, produce a great protein production per unit of land, which is why they are being looked at more and more as a potential solution to the protein problem. As per researchers, spirulina algae, which contains between 60 and 71 grams of protein per 100 grams, is used in a wide range of functional foods and drinks due to its high protein content. Furthermore, spirulina has been declared GRAS by the European Food Safety Authority (EFSA), the Food and Drug Administration (FDA), and other prestigious food regulatory authorities, and its popularity as a functional food is rapidly expanding.

North America Microbial Protein Market Trends

Increasing Efforts to Improve Extraction and Cultivation of Microalgae to Boost the Market Growth

  • Algae-based meals and supplements keep getting press and attention because of their purported health benefits. Many kinds of food and drink can benefit from the addition of algal biomass. The companies that are planning to cultivate, prepare, and commercially distribute algae as a valuable nutritional source will be pioneers who pave the way for considerable value creation in the market for meat alternatives.
  • New sources of algae proteins have been coming up in the market recently. Microalgae, a source rich in protein, omega, and beta-carotene, have gained immense popularity among manufacturers as a sustainable source of food and fuel. For instance, the Bioconversion of Algal Carbohydrates and Proteins to Fuels project handled by Sandia National Laboratories (multimission laboratory managed and operated by National Technology & Engineering Solutions of Sandia, LLC, a wholly-owned subsidiary of Honeywell International Inc., for the US Department of Energy's National Nuclear Security), is meant to provide the technical means to surmount current limitations for conversion of algae biomass to fuels and bioproducts by efficient utilization of proteins and carbohydrates, which are the dominant components of algae biomass at high growth rate.
  • The project is expected to reduce the overall cost associated with microalgae cultivation, thus allowing the technology to be competitive and a durable alternative in the marketplace. Currently, the available microalgae cultivation methods are expensive. However, the project aims to reduce the production cost to USD 900/tonne using new technologies, such as biocatalyst cultivation procedures. Thus, the increasing efforts to improve the extraction and cultivation of microalgae are expected to boost market growth.

United States Holds the Major Share in the Market

  • The regional microbial protein market was primarily driven by the United States and its rising demand for alternative proteins. The rising awareness regarding healthy and sustainable foods led to an increase in the demand for plant or microbial protein-based meat alternatives in the country. Moreover, the popularity of food products with the label 'free from' has encouraged consumers to adopt a 'clean living' with healthy dietary preferences.
  • The emerging protein gap is building opportunities for new sources, such as single-cell organisms and microalgae, including spirulina and chlorella. For instance, as per Plant Protein Co., 6% of United States consumers identified themselves as Vegans in 2023, which represents a 6 times increase since 2014.
  • Additionally, factors like less environmental impact, year-round availability, and more protein concentration give microbial proteins an upper hand over conventional protein sources. The country has the largest concentration of companies involved in fermentation for alternative protein applications, which projects the country as a potential leader in the market.
  • For instance, Kuehnle AgroSystems, a Hawaii-based algae ingredients-producing company, announced the allowance of its patent for producing microalgal proteins and other products by culturing Chlamydomonas microalgae via dark fermentation. As per the company, its patented process covers the production of additional ingredients for adding color, flavor, and vital nutrients that can be used for plant-based meat and seafood, such as hemoproteins and selenoproteins, produced by members of the Chlamydomonadales.

North America Microbial Protein Industry Overview

The North America microbial protein market is consolidated, with major players in this market including Algenol Biotech LLC, Corbion NV, Cyanotech Corporation, Roquette Frères S.A., and the Scoular Company. Emphasis is given to the merger, expansion, acquisition, and partnership of the companies along with new product development as strategic approaches adopted by the leading companies to boost their brand presence among consumers, as the market appears niche to the majority of the consumers in the region. Further, market key players are also planning to strengthen their distribution relationships with firms across various regions by merging or acquiring to leverage the customer base for any future product launches.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support


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Table of Contents

1 INTRODUCTION
1.1 Study Assumptions and Market Definition
1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS
4.1 Market Drivers
4.1.1 Increasing Efforts to Improve Extraction and Cultivation of Microalgae to Boost the Market Growth
4.1.2 Growing Demand for Meat Alternative Protein Sources in the Region
4.2 Market Restraints
4.2.1 Competition from Other Protein Sources
4.3 Industry Attractiveness - Porter's Five Forces Analysis
4.3.1 Bargaining Power of Suppliers
4.3.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
4.3.3 Threat of New Entrants
4.3.4 Threat of Substitute Products
4.3.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 Market Segmentation
5.1 Protein Type
5.1.1 Algae Protein
5.1.2 Mycoprotein
5.2 Application
5.2.1 Food and Beverages
5.2.1.1 Meat/Poultry/Seafood and Meat Alternative Products
5.2.1.2 Dairy and Dairy Alternative Products
5.2.2 Dietary Supplements
5.2.3 Pharmaceuticals
5.2.4 Animal Feed
5.3 Country
5.3.1 United States
5.3.2 Mexico
5.3.3 Canada
5.3.4 Rest of North America

6 Competitive Landscape
6.1 Most Adopted Strategies
6.2 Market Share Analysis
6.3 Company Profiles
6.3.1 Algenol Biotech LLC
6.3.2 Arizona Algae Products LLC
6.3.3 Corbion NV
6.3.4 Cyanotech Corporation
6.3.5 ENOUGH (3F BIO Ltd)
6.3.6 Kernel Mycofood
6.3.7 Mycorena AB
6.3.8 Roquette Freres S.A.
6.3.9 The Scoular Company
6.3.10 Agrial Group

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

 

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