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グルコースシロップの市場規模、シェア、動向分析レポート:グレード別(食品、医薬品、その他)、用途別(甘味料、ワイン、その他)、地域別(北米、欧州、APAC、中南米、MEA)、セグメント別予測、2025年~2030年


Glucose Syrup Market Size, Share & Trends Analysis Report By Grade (Food, Pharma, Others), By Application (Sweetening Agent, Wine, Others), By Region (North America, Europe, APAC, Central & South America, MEA), And Segment Forecasts, 2025 - 2030

グルコースシロップ市場の成長と動向 Grand View Research, Inc.の最新レポートによると、世界のグルコースシロップ市場規模は2030年までに65.7億米ドルに達し、2025年から2030年までの年平均成長率は6.3%を... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 ページ数 言語
Grand View Research
グランドビューリサーチ
2024年11月26日 US$5,950
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サマリー

グルコースシロップ市場の成長と動向

Grand View Research, Inc.の最新レポートによると、世界のグルコースシロップ市場規模は2030年までに65.7億米ドルに達し、2025年から2030年までの年平均成長率は6.3%を記録すると推定されている。長い貯蔵寿命、無毒性、抗結晶性、抗凍結保湿剤(水分を保持し、鮮度を維持する要素)、防腐剤の特性がグルコースシロップの需要を煽っている。さらに、菓子、医薬品、食品・飲料などの業界では、甘味料としてグルコースシロップが必要とされています。

しかし、グルコースシロップの大量摂取による悪影響は、市場の成長に悪影響を引き起こしている。さらに、公的な食糧制度、非効率的な配給をめぐる砂糖の多様化、市場の細分化によるコスト低下などが、市場を脅かす要因となっている。しかし、コンビニエンス・フードやキャンディーのような焼成食品におけるグルコース・シロップの需要の増加は、市場成長を促進する要因の一部である。増粘剤としてのグルコースシロップの応用が人気を集めている。

ブドウ糖シロップ市場はグレードによって食品、医薬品、その他に分類される。食品およびその他のセグメントは、製菓業界における甘味料需要の高さから、予測期間中に大きな成長が見込まれている。さらに、冷たい飲み物などの飲料が市場でかなりのシェアを占めている。果実飲料や清涼飲料水には、ほぼ50.0%のグルコースシロップが含まれている。清涼飲料やコールドドリンクの摂取量はここ数年で増加しており、これが市場の成長を後押ししている。

アジア太平洋地域は、予測期間中に最も速いCAGRを記録すると予想される。同地域は、中国とインドにおけるグルコースシロップの需要増加と、これらの国々における砂糖代替のニーズの高まりにより、引き続き主要市場となっている。ロシアは甜菜糖の莫大な生産量によりかなりの成長が見込まれる。

ヨーロッパは、フランスとドイツにおける製品需要の増加により、予測期間中主要な地域市場のひとつになると思われる。北米は、政府による農業補助金の支給により、予測期間を通じて健全な成長が見込まれる。この地域には、米国、カナダ、メキシコという国別の市場があり、米国は最も安全な経済国である。

様々なメーカーが効率を高め、輸送コストを削減するためにグルコースシロップの濃度を高めることに従事している。同市場は、研究開発活動に多額の投資を行っている既存プレーヤーが多く、競争が激しい。世界市場で足場を固めている主要企業は、カーギル社、アグラナ・グループ、アベベU.A.、ベーカーズ・キッチン、アーチャー・ダニエルズ、ミッドランド、ベネオ、DGFサービス、イングレディオン、カロ・シロップ、ドクター・オーツカー、グレイン・プロセシング・コーポレーション、レピスリー、クイーン・ファイン・フーズ、ロケット・フレール、テート・アンド・ライルである。

グルコースシロップ市場レポートハイライト

- 内服薬の継続的な消費増加により、医薬品分野は予測期間中に大きなCAGRが見込まれる。

- 2024年、甘味料セグメントは世界市場で最大の収益シェアを占めた。

- 用途別では、ワイン分野が予測期間中に最も速いCAGRで成長する見込みである。

- 北米は2024年の収益シェア44.9%で世界市場を支配した。

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目次

目次

第1章.方法論とスコープ
1.1.市場セグメンテーションとスコープ
1.2.市場の定義
1.3.情報調達
1.3.1.購入データベース
1.3.2.GVRの内部データベース
1.3.3.二次情報源と第三者の視点
1.3.4.一次調査
1.4.情報分析
1.4.1.データ分析モデル
1.5.市場形成とデータの可視化
1.6.データの検証と公開
第2章.エグゼクティブ・サマリー
2.1.市場概要
2.2.セグメント別スナップショット
2.3.競合環境スナップショット
第3章.グルコースシロップ市場の変数、トレンド、スコープ
3.1.市場紹介
3.2.普及・成長展望マッピング
3.3.業界バリューチェーン分析
3.3.1.販売/小売チャネル分析
3.3.2.利益率分析
3.4.市場ダイナミクス
3.4.1.市場促進要因分析
3.4.2.市場阻害要因分析
3.4.3.業界の課題
3.4.4.産業機会
3.5.事業環境分析
3.5.1.業界分析 - ポーターの分析
3.6.市場参入戦略
第4章 市場参入戦略グルコースシロップ市場グレード推定とトレンド分析
4.1.グルコースシロップ市場:用途別主要項目
4.2.グレード動向分析と市場シェア、2024年・2030年
4.3.グレード別市場推定・予測、2018年~2030年 (億米ドル)
4.3.1.食品
4.3.1.1.市場の推定と予測、2018~2030年(USD Billion)
4.3.2.医薬品
4.3.2.1.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
4.3.3.その他
4.3.3.1.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
第5章.グルコースシロップ市場用途別推定と動向分析
5.1.グルコースシロップ市場:用途別主要項目
5.2.用途別動向分析と市場シェア、2024年・2030年
5.3.2018~2030年の用途別市場推定・予測(億米ドル)
5.3.1.甘味料
5.3.1.1.市場の推定と予測、2018年〜2030年(USD Billion)
5.3.2.ワイン
5.3.2.1.市場の推定と予測、2018~2030年(USD Billion)
5.3.3.その他
5.3.3.1.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
第6章.グルコースシロップ市場地域別推計と動向分析
6.1.グルコースシロップ市場地域別展望
6.2.地域別市場主要なポイント
6.3.2018年~2030年の地域別市場推定と予測(10億米ドル)
6.3.1.北米
6.3.1.1.市場の推定と予測、2018年〜2030年 (USD Billion)
6.3.1.2.米国
6.3.1.2.1.主要国のダイナミクス
6.3.1.2.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.1.3.カナダ
6.3.1.3.1.主要国のダイナミクス
6.3.1.3.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.1.4.メキシコ
6.3.1.4.1.主要カントリーダイナミクス
6.3.1.4.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.2.欧州
6.3.2.1.市場の予測および予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.2.2.英国
6.3.2.2.1.主要国のダイナミクス
6.3.2.2.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.2.3.ドイツ
6.3.2.3.1.主要国のダイナミクス
6.3.2.3.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.2.4.フランス
6.3.2.4.1.主要国のダイナミクス
6.3.2.4.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.2.5.イタリア
6.3.2.5.1.主要国のダイナミクス
6.3.2.5.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.2.6.スペイン
6.3.2.6.1.主要国のダイナミクス
6.3.2.6.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.3.アジア太平洋
6.3.3.1.市場の予測および予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.3.2.中国
6.3.3.2.1.主要国のダイナミクス
6.3.3.2.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.3.3.日本
6.3.3.3.1.主要国のダイナミクス
6.3.3.3.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.3.4.インド
6.3.3.4.1.主なカントリーダイナミクス
6.3.3.4.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.3.5.オーストラリア・ニュージーランド
6.3.3.5.1.主要国のダイナミクス
6.3.3.5.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.3.6.韓国
6.3.3.6.1.主要国のダイナミクス
6.3.3.6.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.4.中南米
6.3.4.1.市場の予測および予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.4.2.ブラジル
6.3.4.2.1.主要国のダイナミクス
6.3.4.2.2.市場の推定と予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.5.中東・アフリカ
6.3.5.1.市場の予測および予測、2018年~2030年(USD Billion)
6.3.5.2.南アフリカ
6.3.5.2.1.主要国のダイナミクス
6.3.5.2.2.市場の推計と予測、2018~2030年(10億米ドル)
第7章.グルコースシロップ市場競合分析
7.1.主要市場参入企業による最近の動向と影響分析
7.2.企業分類
7.3.参加企業の概要
7.4.財務実績
7.5.製品ベンチマーク
7.6.企業市場シェア分析、2024年(%)
7.7.企業ヒートマップ分析
7.8.戦略マッピング
7.9.企業プロフィール
7.9.1.カーギル社
7.9.1.1.会社概要
7.9.1.2.業績
7.9.1.3.製品ポートフォリオ
7.9.1.4.戦略的イニシアティブ
7.9.2.アグラナグループ
7.9.2.1.会社概要
7.9.2.2.業績
7.9.2.3.製品ポートフォリオ
7.9.2.4.戦略的イニシアティブ
7.9.3.アベベU.A.
7.9.3.1.会社概要
7.9.3.2.業績
7.9.3.3.製品ポートフォリオ
7.9.3.4.戦略的イニシアティブ
7.9.4.ベーカーズキッチン
7.9.4.1.会社概要
7.9.4.2.業績
7.9.4.3.製品ポートフォリオ
7.9.4.4.戦略的イニシアティブ
7.9.5.アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド
7.9.5.1.会社概要
7.9.5.2.業績
7.9.5.3.製品ポートフォリオ
7.9.5.4.戦略的イニシアティブ
7.9.6.ベネオ
7.9.6.1.会社概要
7.9.6.2.業績
7.9.6.3.製品ポートフォリオ
7.9.6.4.戦略的イニシアティブ
7.9.7.DGFサービス
7.9.7.1.会社概要
7.9.7.2.業績
7.9.7.3.製品ポートフォリオ
7.9.7.4.戦略的イニシアティブ
7.9.8.イングレディオン
7.9.8.1.会社概要
7.9.8.2.業績
7.9.8.3.製品ポートフォリオ
7.9.8.4.戦略的イニシアティブ
7.9.9.カロシロップ
7.9.9.1.会社概要
7.9.9.2.業績
7.9.9.3.製品ポートフォリオ
7.9.9.4.戦略的イニシアティブ
7.9.10.ドクター・オッカー
7.9.10.1.会社概要
7.9.10.2.業績
7.9.10.3.製品ポートフォリオ
7.9.10.4.戦略的イニシアティブ
7.9.11.グレイン・プロセシング・コーポレーション
7.9.11.1.会社概要
7.9.11.2.業績
7.9.11.3.製品ポートフォリオ
7.9.11.4.戦略的イニシアティブ
7.9.12.レピスリー
7.9.12.1.会社概要
7.9.12.2.業績
7.9.12.3.製品ポートフォリオ
7.9.12.4.戦略的イニシアティブ
7.9.13.クイーンファインフーズ
7.9.13.1.会社概要
7.9.13.2.業績
7.9.13.3.製品ポートフォリオ
7.9.13.4.戦略的イニシアティブ
7.9.14.ロケットフレール
7.9.14.1.会社概要
7.9.14.2.業績
7.9.14.3.製品ポートフォリオ
7.9.14.4.戦略的イニシアティブ
7.9.15.テートアンドライル
7.9.15.1.会社概要
7.9.15.2.業績
7.9.15.3.製品ポートフォリオ
7.9.15.4.戦略的イニシアティブ

 

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Summary

Glucose Syrup Market Growth & Trends

The global glucose syrup market size is estimated to reach USD 6.57 billion by 2030, registering a CAGR of 6.3% from 2025 to 2030, according to a new report by Grand View Research, Inc. Long shelf life, nontoxicity, anti-crystal, anti-freezing humectant (an element that retains moisture and maintains freshness), and preservative properties are fueling the demand for glucose syrup. Additionally, industries such as confectionery, pharmaceuticals, and food and beverages require glucose syrup as a sweetener.

Although adverse effects due to heavy intake of glucose syrup are causing a negative impact on the market growth. Additionally, public food systems, diversification of sugar over inefficient rationing, and falling cost due to market fragmentation, are some of the factors challenging the market. However, growing demand for convenience food and glucose syrup in baked food items like candy are some of the factors propelling the market growth. Application of glucose syrup as a thickener is gaining popularity.

The dextrose syrup market based on grade is classified as food, pharma, and others. The food and others segments are expected to witness significant growth over the forecast period, owing to high demand for sweeteners in the confectionery industry. In addition, beverages such as cold drinks hold a considerable share in the market. Fruit drinks and soft drinks contain almost 50.0% of glucose syrup. Intake of soft drinks and cold drinks has increased over the past few years, which, in turn, is boosting the market growth.

Asia Pacific is expected to register fastest CAGR over the forecast period. The region continues to be the leading market owing to rising demand for glucose syrup in China and India and growing need for a sugar replacement in these countries. Russia is anticipated to witness considerable growth due to its huge production of sugar beet.

Europe is likely to be one of the major regional markets over the forecast period owing to growing demand for the product in France and Germany. North America is expected to witness healthy growth over the forecast period owing to provision of farm subsidies by the government. This region has the most country-specific markets namely U.S., Canada, and Mexico, wherein U.S. is the most secure economy.

Various manufacturers are engaged in increasing the concentration of glucose syrup to increase the efficiency and reduce the transportation cost. The market is competitive in nature with a significant number of established players, investing heavily in R&D activities. Key players having a strong foothold in the global market are Cargill, Inc.; Agrana Group; Avebe U.A.; Bakers Kitchen; Archer Daniels; Midland; Beneo; DGF Service; Ingredion; Karo Syrup; Dr. Oetker; Grain Processing Corporation; L'Epicerie; Queen Fine Foods; Roquette Freres; and Tate and Lyle.

Glucose Syrup Market Report Highlights

• The pharma segment is expected to experience a significant CAGR over the forecast period, driven by continuous rise in the consumption of oral medication.

• In 2024, the sweetening agent segment held the largest revenue share of the global market.

• By application, the wine segment is expected to grow at a fastest CAGR during the forecast period.

• The North American dominated the global market with a revenue share of 44.9% in 2024.



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Table of Contents

Table of Contents

Chapter 1. Methodology and Scope
1.1. Market Segmentation & Scope
1.2. Market Definition
1.3. Information Procurement
1.3.1. Purchased Database
1.3.2. GVR’s Internal Database
1.3.3. Secondary Sources & Third-Party Perspectives
1.3.4. Primary Research
1.4. Information Analysis
1.4.1. Data Analysis Models
1.5. Market Formulation & Data Visualization
1.6. Data Validation & Publishing
Chapter 2. Executive Summary
2.1. Market Snapshot
2.2. Segment Snapshot
2.3. Competitive Landscape Snapshot
Chapter 3. Glucose Syrup Market Variables, Trends & Scope
3.1. Market Introduction
3.2. Penetration & Growth Prospect Mapping
3.3. Industry Value Chain Analysis
3.3.1. Sales/Retail Channel Analysis
3.3.2. Profit Margin Analysis
3.4. Market Dynamics
3.4.1. Market Driver Analysis
3.4.2. Market Restraint Analysis
3.4.3. Industry Challenges
3.4.4. Industry Opportunities
3.5. Business Environment Analysis
3.5.1. Industry Analysis - Porter’s
3.6. Market Entry Strategies
Chapter 4. Glucose Syrup Market: Grade Estimates & Trend Analysis
4.1. Glucose Syrup Market, By Application: Key Takeaways
4.2. Grade Movement Analysis & Market Share, 2024 & 2030
4.3. Market Estimates & Forecasts, By Grade, 2018 - 2030 (USD Billion)
4.3.1. Food
4.3.1.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
4.3.2. Pharma
4.3.2.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
4.3.3. Others
4.3.3.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
Chapter 5. Glucose Syrup Market: Application Estimates & Trend Analysis
5.1. Glucose Syrup Market, By Application: Key Takeaways
5.2. Application Movement Analysis & Market Share, 2024 & 2030
5.3. Market Estimates & Forecasts, by Application, 2018 - 2030 (USD Billion)
5.3.1. Sweetening Agent
5.3.1.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
5.3.2. Wine
5.3.2.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
5.3.3. Others
5.3.3.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
Chapter 6. Glucose Syrup Market: Regional Estimates & Trend Analysis
6.1. Glucose Syrup Market: Regional Outlook
6.2. Regional Marketplaces: Key Takeaways
6.3. Market Estimates & Forecasts, by Region, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.1. North America
6.3.1.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.1.2. U.S.
6.3.1.2.1. Key country dynamics
6.3.1.2.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.1.3. Canada
6.3.1.3.1. Key country dynamics
6.3.1.3.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.1.4. Mexico
6.3.1.4.1. Key country dynamics
6.3.1.4.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.2. Europe
6.3.2.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.2.2. U.K.
6.3.2.2.1. Key country dynamics
6.3.2.2.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.2.3. Germany
6.3.2.3.1. Key country dynamics
6.3.2.3.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.2.4. France
6.3.2.4.1. Key country dynamics
6.3.2.4.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.2.5. Italy
6.3.2.5.1. Key country dynamics
6.3.2.5.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.2.6. Spain
6.3.2.6.1. Key country dynamics
6.3.2.6.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.3. Asia Pacific
6.3.3.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.3.2. China
6.3.3.2.1. Key country dynamics
6.3.3.2.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.3.3. Japan
6.3.3.3.1. Key country dynamics
6.3.3.3.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.3.4. India
6.3.3.4.1. Key country dynamics
6.3.3.4.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.3.5. Australia & New Zealand
6.3.3.5.1. Key country dynamics
6.3.3.5.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.3.6. South Korea
6.3.3.6.1. Key country dynamics
6.3.3.6.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.4. Central & South America
6.3.4.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.4.2. Brazil
6.3.4.2.1. Key country dynamics
6.3.4.2.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.5. Middle East & Africa
6.3.5.1. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
6.3.5.2. South Africa
6.3.5.2.1. Key country dynamics
6.3.5.2.2. Market estimates and forecast, 2018 - 2030 (USD Billion)
Chapter 7. Glucose Syrup Market: Competitive Analysis
7.1. Recent developments & impact analysis, by key market participants
7.2. Company Categorization
7.3. Participant’s Overview
7.4. Financial Performance
7.5. Product Benchmarking
7.6. Company Market Share Analysis, 2024 (%)
7.7. Company Heat Map Analysis
7.8. Strategy Mapping
7.9. Company Profiles
7.9.1. Cargill, Inc.
7.9.1.1. Company Overview
7.9.1.2. Financial Performance
7.9.1.3. Product Portfolios
7.9.1.4. Strategic Initiatives
7.9.2. Agrana Group
7.9.2.1. Company Overview
7.9.2.2. Financial Performance
7.9.2.3. Product Portfolios
7.9.2.4. Strategic Initiatives
7.9.3. Avebe U.A.
7.9.3.1. Company Overview
7.9.3.2. Financial Performance
7.9.3.3. Product Portfolios
7.9.3.4. Strategic Initiatives
7.9.4. Bakers Kitchen
7.9.4.1. Company Overview
7.9.4.2. Financial Performance
7.9.4.3. Product Portfolios
7.9.4.4. Strategic Initiatives
7.9.5. Archer Daniels Midland
7.9.5.1. Company Overview
7.9.5.2. Financial Performance
7.9.5.3. Product Portfolios
7.9.5.4. Strategic Initiatives
7.9.6. Beneo
7.9.6.1. Company Overview
7.9.6.2. Financial Performance
7.9.6.3. Product Portfolios
7.9.6.4. Strategic Initiatives
7.9.7. DGF Service
7.9.7.1. Company Overview
7.9.7.2. Financial Performance
7.9.7.3. Product Portfolios
7.9.7.4. Strategic Initiatives
7.9.8. Ingredion
7.9.8.1. Company Overview
7.9.8.2. Financial Performance
7.9.8.3. Product Portfolios
7.9.8.4. Strategic Initiatives
7.9.9. Karo Syrup
7.9.9.1. Company Overview
7.9.9.2. Financial Performance
7.9.9.3. Product Portfolios
7.9.9.4. Strategic Initiatives
7.9.10. Dr. Oetker
7.9.10.1. Company Overview
7.9.10.2. Financial Performance
7.9.10.3. Product Portfolios
7.9.10.4. Strategic Initiatives
7.9.11. Grain Processing Corporation
7.9.11.1. Company Overview
7.9.11.2. Financial Performance
7.9.11.3. Product Portfolios
7.9.11.4. Strategic Initiatives
7.9.12. L'Epicerie
7.9.12.1. Company Overview
7.9.12.2. Financial Performance
7.9.12.3. Product Portfolios
7.9.12.4. Strategic Initiatives
7.9.13. Queen Fine Foods
7.9.13.1. Company Overview
7.9.13.2. Financial Performance
7.9.13.3. Product Portfolios
7.9.13.4. Strategic Initiatives
7.9.14. Roquette Freres
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2024/12/18 10:27

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