世界各国のリアルタイムなデータ・インテリジェンスで皆様をお手伝い

カンボジアの果物と野菜の市場 - 成長、トレンド、COVID-19の影響、および予測(2022年~2027年)


Cambodia Fruits and Vegetables Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027)

果物の消費量は、予測期間(2020-2025)にCAGR 2.1%で成長すると予測されています。 主なハイライト 国内では、消費パターンの変化や、国内のスーパーマーケットでの入手が可能になってきたことから、リンゴ... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 ページ数 言語
Mordor Intelligence
モードーインテリジェンス
2022年1月17日 US$4,750
シングルユーザライセンス
ライセンス・価格情報
注文方法はこちら
140 英語

日本語のページは自動翻訳を利用し作成しています。
実際のレポートは英文のみでご納品いたします。


 

サマリー

果物の消費量は、予測期間(2020-2025)にCAGR 2.1%で成長すると予測されています。

主なハイライト
国内では、消費パターンの変化や、国内のスーパーマーケットでの入手が可能になってきたことから、リンゴ、ベリー類、キウイフルーツなどの高価な生鮮果物の需要が急速に高まっています。しかし、このような生鮮果物の消費は、主に国内生産を妨げる不利な気候のために、輸入に大きく依存しています。
カンボジアで最も盛んに栽培されている果物はバナナである。また、マンゴーは、近年、生産やサプライチェーンの改善が進み、産業の回復力が高まっています。
野菜では、トマトなどの実のなる野菜が最も広く栽培されています。一方、2019年の野菜輸入では、豆類が最も顕著なシェアを占めていました。カンボジアの主要な野菜生産地には、Kandal、Kampong Cham、Siem Reap、Kampotなどがあります。


主な市場動向

食品・飲料加工業界の需要増

カンボジアの食品・飲料市場は近年著しく発展しており、地域や国際的なブランドからの投資を可能にしています。シェムリアップやプノンペンなどの主要都市における経済状況、都市化、観光化の進展が、カンボジアの野菜・果物加工市場を牽引しています。生鮮野菜、乾燥野菜、ピクルス、ソース、フルーツジュース、ケチャップ、ピューレ、ワインなどは、カンボジアで生産・消費されている重要な加工食品・飲料製品の一部です。現在進行中の産業開発と政府の支援を受けて、外国企業は国内に果物加工会社を設立しようとしています。例えば、トロピカルフルーツジュースの大手メーカーであるCoconut Palm Group Co.Ltd.は、2020年にココナッツプランテーションに投資し、フルーツジュースを生産する工場をカンボジアに設立する予定です。このように、食品加工産業の成長、食品加工産業に対する政府の支援、フルーツジュースの輸出需要などが、調査対象市場の成長を刺激する可能性があります。

高い地域貿易が市場を牽引

カンボジアは、国際市場での需要の高まりを受けて、近年、果物や野菜の輸出を大幅に拡大しています。ベトナム、中国、タイ、日本は、カンボジアから生鮮食品を輸入する主要な国の一つである。カンボジア王国政府は、中間的なパートナーを介さずに直接輸出できるように、輸出国と主要な協定を結んでいる。例えば、中国向けのバナナは、中国税関総署(GACC)から直接輸出できるようになっている。現在、中国から認可を受けているバナナプランテーションは9カ所、栽培面積は約1万ヘクタールにも及びます。カンボジアの中国向けバナナ輸出は、2019年1月に初めて出荷された。このように、輸出用の国内生産が余っていることや、貿易協定を結ぶなどのカンボジア政府による積極的な対策が、予測期間中の輸出を後押しすると予想されている。

追加のメリット

エクセル形式の市場推定値(ME)シート
アナリストによる3ヶ月間のサポート

ページTOPに戻る


目次

1 INTRODUCTION
1.1 Study Deliverables
1.2 Study Assumptions
1.3 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS
4.1 Market Overview
4.2 Market Drivers
4.3 Market Restraints

5 MARKET SEGMENTATION
5.1 By Application
5.1.1 Fresh
5.1.1.1 Vegetables
5.1.1.1.1 Cabbage and Other Brassicas
5.1.1.1.1.1 Production Analysis
5.1.1.1.1.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.1.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.1.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.2 Onions, Shallots & Other Alliaceous Vegetables
5.1.1.1.2.1 Production Analysis
5.1.1.1.2.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.2.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.2.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.3 Carrots & Turnips
5.1.1.1.3.1 Production Analysis
5.1.1.1.3.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.3.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.3.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.4 Tomatoes
5.1.1.1.4.1 Production Analysis
5.1.1.1.4.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.4.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.4.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.5 Potatoes
5.1.1.1.5.1 Production Analysis
5.1.1.1.5.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.5.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.5.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.6 Beans
5.1.1.1.6.1 Production Analysis
5.1.1.1.6.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.6.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.6.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2 Fruits
5.1.1.2.1 Bananas
5.1.1.2.1.1 Production Analysis
5.1.1.2.1.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.1.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.1.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.2 Guavas, Mangoes, and Mangosteens
5.1.1.2.2.1 Production Analysis
5.1.1.2.2.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.2.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.2.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.3 Oranges
5.1.1.2.3.1 Production Analysis
5.1.1.2.3.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.3.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.3.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.4 Grapefruit
5.1.1.2.4.1 Production Analysis
5.1.1.2.4.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.4.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.4.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.5 Apples
5.1.1.2.5.1 Production Analysis
5.1.1.2.5.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.5.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.5.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.6 Coconuts
5.1.1.2.6.1 Production Analysis
5.1.1.2.6.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.6.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.6.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.7 Berries
5.1.1.2.7.1 Production Analysis
5.1.1.2.7.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.7.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.7.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.8 Kiwifruit
5.1.1.2.8.1 Production Analysis
5.1.1.2.8.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.8.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.8.4 Export Market Analysis (Volume and Value)

6 Price trend Analysis
6.1 Price trend Analysis - Fruits
6.2 Price trend Analysis - Vegetables

7 REGIONAL ANALYSIS
7.1 PESTLE Analysis
7.2 Supply Chain Analysis
7.3 Government Policies and Regulations

8 COMPETITIVE ANALYSIS
8.1 Distribution Network and Retail Analysis
8.2 Profiles of Key Players
8.3 List of other Players

9 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

 

ページTOPに戻る


 

Summary

The consumption of fruits is projected to grow at a CAGR of 2.1% during the forecast period (2020-2025).

Key Highlights
The demand for more expensive fresh fruits, such as apples, berries, and kiwifruits, is rapidly rising in the country, due to the changing consumption patterns and their increasing availability in supermarkets across the country. However, the consumption of such fresh fruits is largely import-dependent, primarily due to the unfavorable climate that hinders domestic production.
Bananas were the most prominently cultivated fruit in Cambodia. Additionally, the mango industry in the country became more resilient in recent years, with a rising adoption of improved production and supply chain practices.
Fruit-bearing vegetables, such as tomatoes, were the most widely cultivated vegetables in the country. On the other hand, beans held one of the most prominent shares in vegetable imports in 2019. Some of the major vegetable producing areas in Cambodia include Kandal, Kampong Cham, Siem Reap, and Kampot.


Key Market Trends

Rise in Demand From Food and Beverage Processing Industry

The Cambodian food and beverage market significantly developed in the recent years, thus, making the investments from regional and international brands possible. The growing economic conditions, urbanization, and tourism in top cities, like Siem Reap and Phnom Penh, are driving the processed vegetables and fruits market in Cambodia. Fresh cut vegetables, dried vegetables, pickles, sauces, fruit juices, ketchups, puree, and wine are some of the important processed food and beverage products produced and consumed in the country. Owing to the ongoing industrial developments and government support, foreign players are looking forward to establishing fruit processing companies in the country. For example, Coconut Palm Group Co. Ltd, a leading tropical fruit juice manufacturer, plans to invest in coconut plantations and setup a factory in Cambodia to produce fruit juice in 2020. Thus, the growing food processing industries, government support for the food processing industries, and export demand for fruit juices may stimulate the growth of the market studied.

High Regional Trade is Driving the Market

Cambodia has expanded its fruits and vegetable exports significantly in the recent years, owing to the rise in demand for them in the international markets. Vietnam, China, Thailand and Japan are some of the major importers of fresh produce from the country. The Royal Government of Cambodia has made major agreements with the exporting countries to have a direct access for its exports without an intermediatary partners. For instance, the country has gained direct export access of its bananas to China from the General Administration of Customs of China (GACC). At present, a total of nine banana plantations, representing a planting area of around 10,000 hectares, got its approval from China. Cambodia’s first banana exports destined for China were shipped in January 2019. Thus, the surplus domestic production for exports and proactive measures taken by Cambodia’s government, such as making trade agreements, are expected to boost the exports during the forecast period.

Additional Benefits:

The market estimate (ME) sheet in Excel format
3 months of analyst support



ページTOPに戻る


Table of Contents

1 INTRODUCTION
1.1 Study Deliverables
1.2 Study Assumptions
1.3 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS
4.1 Market Overview
4.2 Market Drivers
4.3 Market Restraints

5 MARKET SEGMENTATION
5.1 By Application
5.1.1 Fresh
5.1.1.1 Vegetables
5.1.1.1.1 Cabbage and Other Brassicas
5.1.1.1.1.1 Production Analysis
5.1.1.1.1.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.1.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.1.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.2 Onions, Shallots & Other Alliaceous Vegetables
5.1.1.1.2.1 Production Analysis
5.1.1.1.2.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.2.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.2.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.3 Carrots & Turnips
5.1.1.1.3.1 Production Analysis
5.1.1.1.3.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.3.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.3.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.4 Tomatoes
5.1.1.1.4.1 Production Analysis
5.1.1.1.4.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.4.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.4.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.5 Potatoes
5.1.1.1.5.1 Production Analysis
5.1.1.1.5.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.5.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.5.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.6 Beans
5.1.1.1.6.1 Production Analysis
5.1.1.1.6.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.1.6.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.1.6.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2 Fruits
5.1.1.2.1 Bananas
5.1.1.2.1.1 Production Analysis
5.1.1.2.1.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.1.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.1.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.2 Guavas, Mangoes, and Mangosteens
5.1.1.2.2.1 Production Analysis
5.1.1.2.2.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.2.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.2.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.3 Oranges
5.1.1.2.3.1 Production Analysis
5.1.1.2.3.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.3.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.3.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.4 Grapefruit
5.1.1.2.4.1 Production Analysis
5.1.1.2.4.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.4.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.4.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.5 Apples
5.1.1.2.5.1 Production Analysis
5.1.1.2.5.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.5.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.5.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.6 Coconuts
5.1.1.2.6.1 Production Analysis
5.1.1.2.6.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.6.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.6.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.7 Berries
5.1.1.2.7.1 Production Analysis
5.1.1.2.7.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.7.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.7.4 Export Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.8 Kiwifruit
5.1.1.2.8.1 Production Analysis
5.1.1.2.8.2 Consumption Analysis and Market Size
5.1.1.2.8.3 Import Market Analysis (Volume and Value)
5.1.1.2.8.4 Export Market Analysis (Volume and Value)

6 Price trend Analysis
6.1 Price trend Analysis - Fruits
6.2 Price trend Analysis - Vegetables

7 REGIONAL ANALYSIS
7.1 PESTLE Analysis
7.2 Supply Chain Analysis
7.3 Government Policies and Regulations

8 COMPETITIVE ANALYSIS
8.1 Distribution Network and Retail Analysis
8.2 Profiles of Key Players
8.3 List of other Players

9 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

 

ページTOPに戻る

ご注文は、お電話またはWEBから承ります。お見積もりの作成もお気軽にご相談ください。

webからのご注文・お問合せはこちらのフォームから承ります

本レポートと同分野(医療)の最新刊レポート


よくあるご質問


Mordor Intelligence社はどのような調査会社ですか?


Mordor Intelligenceは世界の多様な市場に関する重要動向、技術、競争、機会について調査しています。 もっと見る


調査レポートの納品までの日数はどの程度ですか?


在庫のあるものは速納となりますが、平均的には 3-4日と見て下さい。
但し、一部の調査レポートでは、発注を受けた段階で内容更新をして納品をする場合もあります。
発注をする前のお問合せをお願いします。


注文の手続きはどのようになっていますか?


1)お客様からの御問い合わせをいただきます。
2)見積書やサンプルの提示をいたします。
3)お客様指定、もしくは弊社の発注書をメール添付にて発送してください。
4)データリソース社からレポート発行元の調査会社へ納品手配します。
5) 調査会社からお客様へ納品されます。最近は、pdfにてのメール納品が大半です。


お支払方法の方法はどのようになっていますか?


納品と同時にデータリソース社よりお客様へ請求書(必要に応じて納品書も)を発送いたします。
お客様よりデータリソース社へ(通常は円払い)の御振り込みをお願いします。
請求書は、納品日の日付で発行しますので、翌月最終営業日までの当社指定口座への振込みをお願いします。振込み手数料は御社負担にてお願いします。
お客様の御支払い条件が60日以上の場合は御相談ください。
尚、初めてのお取引先や個人の場合、前払いをお願いすることもあります。ご了承のほど、お願いします。


データリソース社はどのような会社ですか?


当社は、世界各国の主要調査会社・レポート出版社と提携し、世界各国の市場調査レポートや技術動向レポートなどを日本国内の企業・公官庁及び教育研究機関に提供しております。
世界各国の「市場・技術・法規制などの」実情を調査・収集される時には、データリソース社にご相談ください。
お客様の御要望にあったデータや情報を抽出する為のレポート紹介や調査のアドバイスも致します。



詳細検索

このレポートへのお問合せ

03-3582-2531

電話お問合せもお気軽に

 

2024/11/22 10:26

155.52 円

163.34 円

198.56 円

ページTOPに戻る