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3D食品印刷市場:素材別(生地、果物・野菜、乳製品、炭水化物、その他)、業種別(政府、商業、住宅)、地域別 - 2019~2020年の市場規模、シェア、トレンドの世界分析と2030年までの予測


3D Food Printing Market by Ingredient (Dough, Fruits & Vegetables, Dairy Products, Carbohydrates, and Others); By Vertical (Government, Commercial and Residential); and Region – Global Analysis of Market Size, Share & Trends for 2019–2020 and Forecasts to 2030

製品概要 3Dプリントは、レイヤーごとに構造化し開発する最先端の方法です。コンピューターに製品設計がプログラムされ、ソフトウェアも同じ手法でプログラムされます。原材料は小さな粒のまま機械に投入され、... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 ページ数 言語
Fatpos Global
Fatpos グローバル
2022年4月26日 US$4,350
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152 英語

 

サマリー

製品概要
3Dプリントは、レイヤーごとに構造化し開発する最先端の方法です。コンピューターに製品設計がプログラムされ、ソフトウェアも同じ手法でプログラムされます。原材料は小さな粒のまま機械に投入され、ロボットアームによって放出され、3D形状が形成されます。食品も同じような技術で製造されています。3Dプリンターは、3D形状の作成を支援するだけでなく、魅力的な外観と、最も重要な味を持つ食品を生産することができます。世界中の多くの企業が食品の3Dプリントに挑戦しており、テクノロジーは食品業界に大きな変化をもたらしているのです。3Dプリンティング技術のプロセスは、積層造形と呼ばれ、3D蒸着プリンターは、製品が形成されるまで、材料の層を1つずつゆっくりと蒸着していきます。レーザー、粉末状の材料、ノズルを使って食品を製造・創造する3Dプリンターは、適切な栄養素を強力に配合した食品を提供し、食品のカスタマイズに新たな扉を開いているのです。

市場のハイライト
3D食品印刷の世界市場は、2030年に16.54%の顕著なCAGRを予測する見込みです。
世界の3D食品印刷市場は、今後数年間、すなわち2021~30年に16.54%のCAGRで、2020年の3億5024万米ドルから2030年には1億6179万米ドルを突破すると予測される。この成長は、3Dフードプリンティング市場の世界的な需要を生み出す、様々な分野でのM&Aの増加によるものと予想される。マスカスタマイゼーションに対する消費者需要の増加、3Dプリンターが適切で時間のかからない食品を調理する能力、食品に必要な栄養素の明確なカスタマイズ、代替食材の利点の獲得、その他が世界の3D食品印刷市場を牽引すると予測される。世界がより自己中心的になるにつれ、人々は食品を含む製品にさらなるカスタマイズを求めています。マスカスタマイゼーションの需要が高まり、さまざまな形状、色、味、栄養、食感が一般的になりつつあります。コーヒー、ハンバーガー、アイスクリーム、ケーキ、クッキー、菓子などの食品は、一般的にカスタマイズされています。



3Dフードプリンティングの世界市場セグメント別
炭水化物セグメントは2020-30年に最も高いCAGRで成長する
3D食品印刷の世界市場は、材料別に生地、果物・野菜、乳製品、炭水化物、その他に分類されます。予測期間では、炭水化物セグメントが最も速いペースで拡大すると予測される。パーソナライズされたチョコレートや、ドーナツ、キャンディ、パンケーキなど炭水化物を主成分とする他の甘い食品の開発に3Dフードプリンターが好んで使用されていることが、炭水化物セグメントの需要を加速させている要因であると考えられる。

業務用セグメントは2020~30年に最も高いCAGRで成長する
3Dフードプリンティングの世界市場は、業種別に政府、商業、住宅に区分される。2020年の市場シェアは、商業セグメントが最大である。商業垂直から消費者にトレーニングやメンテナンスサービスを提供することは簡単であるため、主要3Dフードプリンタ製造企業の大半は、彼らを最も可能性の高い顧客としてターゲットにしている。

市場ダイナミクス
ドライバー
カスタマイズと栄養価の高い食品イノベーションへの需要
3Dプリンターは時間と労力の両方を節約できるため、カスタマイズに対する需要が3Dプリンターの世界市場を牽引しています。栄養素自体をカスタマイズできるため、消費者は自分の栄養ニーズに合わせて特別に作られた食品から恩恵を受けることができます。3Dプリンティングによって、患者の栄養ニーズに合わせた処方で、噛みやすい食品を開発することができます。これは、高齢の患者のニーズに基づいた独自の栄養豊富な食品の給餌に役立つと思われます。さらに、栄養価の高い食品のイノベーションは、この分野を世界的な規模に広げている。3D食品プリンターは、クラッカーのように見える酵母の構造体を製造するために使用され、時間の経過とともに芽を出す胞子や種子を含んでいます。

栄養に革命を起こす能力とヘルスケア分野での需要拡大
従来の食品加工システムとは対照的に、3Dプリンターは、増え続ける世界人口に供給できる可能性を持っています。3Dフードプリンターは、面倒な計算をすることなく、必要なビタミンや炭水化物の正確な量を決定し、栄養学に革命をもたらす能力を備えています。また、生体データやゲノムデータを用いて最適化された、パーソナライズされた栄養成分を含む食品を印刷することも可能です。このように、栄養ベースの食品のパーソナライゼーションは、消費者のニーズを満たす栄養ベースの食品の製造を支援するため、市場の成長をもたらしています。また、ヘルスケア産業での応用の結果、需要が発展している。ニンジンやブロッコリーなどの野菜をピューレ状にし、栄養価が高く噛みやすい原型のソフトモールドにする技術を利用できるため、病気やアレルギーを持つ患者は3Dプリンターの恩恵を受けることができるのです。イタリアの3Dプリンター会社WASPは、一般的な食品をグルテンフリーで作ることができるプリンターを実験中です。

制約
時間がかかる方法と市場に伴う高いコスト
一方、3Dプリンターで使用される素材の多くはペースト状に変換される。ペーストにできる食品は限られている。また、3D食品印刷市場は、食品を食べられるようになるまで何度も冷却する必要があり、時間のかかる方法です。3D食品印刷市場の要件は、製造コストが高くない一方で、効率の悪い食品カスタマイズ技術という現在の傾向を解決できることである。

3D食品印刷の世界市場主要なプレーヤー
TNO

会社概要, 事業戦略, 主要製品, 財務実績, 主要業績評価指標, リスク分析, 最近の開発, 地域的存在感, SWOT分析

3Dシステムズ
ナチュラルマシーン
システムズアンドマテリアルリサーチコーポレーション
byFlow
プリントトゥテイスト社
バリラ
キャンディファブ
ビーヘックス
その他の著名なプレーヤー
3Dフードプリンティングの世界市場地域別
3D食品印刷の世界市場は、地域分析に基づいて5つの主要地域に区分されています。これらは、北米、ラテンアメリカ、ヨーロッパ、アジア太平洋、中東・アフリカを含む。欧州の3D食品印刷世界市場は、2020年に最大の市場シェアを占めた。この技術が顧客に急速に受け入れられ、日常の食品調理手順に組み込まれたため、ヨーロッパが世界の3D食品印刷市場産業を支配している。米国は、急速な技術進歩や、3Dプリンティング技術を使って食品を製造できる高度な機械の導入により、急成長が見込まれている。



3D食品印刷の世界市場は、さらに地域別に以下のように区分されています。
北米の市場規模、シェア、動向、機会、YoY成長率、CAGR - 米国、カナダ
中南米市場規模、シェア、トレンド、機会、YoY成長率、CAGR-メキシコ、アルゼンチン、ブラジル、中南米の他の地域
欧州市場規模、シェア、トレンド、機会、前年比成長率、CAGR-イギリス、フランス、ドイツ、イタリア、スペイン、ベルギー、ハンガリー、ルクセンブルク、オランダ、ポーランド、ノルディック、ロシア、トルコ、その他の欧州市場
アジア太平洋地域の市場規模、シェア、動向、機会、前年比成長率、CAGR - インド、中国、韓国、日本、マレーシア、インドネシア、ニュージーランド、オーストラリア、APACのその他地域
中東・アフリカ市場規模、シェア、動向、機会、YoY成長率、CAGR - 北アフリカ、イスラエル、GCC、南アフリカ、MENAのその他地域
3Dフードプリンティングの市場セグメント
成分別

生地
果物&野菜
乳製品
炭水化物
その他
業種別
官公庁
商業
民生用
3Dフードプリンティングの市場ダイナミクス
3Dフードプリンティングの市場規模
供給と需要
現在の動向/問題点/課題
競合・参入企業
市場のバリューチェーン
市場の促進要因と抑制要因
3D食品印刷市場のレポート範囲とセグメンテーション


よくある質問
3Dフードプリンティングの市場規模は?
3D食品印刷の市場規模は?
3D食品印刷市場の最大のシェアはどのセグメントか?
3D食品印刷市場のキープレイヤーは?
3D食品印刷市場を牽引する要因は何か?

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目次

Contents
1. Executive Summary
2. Global 3d food printing Market
2.1. Product Overview
2.2. Market Definition
2.3. Segmentation
2.4. Assumptions and Acronyms
3. Research Methodology
3.1. Research Objectives
3.2. Primary Research
3.3. Secondary Research
3.4. Forecast Model
3.5. Market Size Estimation
4. Average Pricing Analysis
5. Macro-Economic Indicators
6. Market Dynamics
6.1. Growth Drivers
6.2. Restraints
6.3. Opportunity
6.4. Trends
7. Correlation & Regression Analysis
7.1. Correlation Matrix
7.2. Regression Matrix
8. Recent Development, Policies & Regulatory Landscape
9. Risk Analysis
9.1. Demand Risk Analysis
9.2. Supply Risk Analysis
10. Global 3d food printing Market Analysis
10.1. Porters Five Forces
10.1.1. Threat of New Entrants
10.1.2. Bargaining Power of Suppliers
10.1.3. Threat of Substitutes
10.1.4. Rivalry
10.2. PEST Analysis
10.2.1. Political
10.2.2. Economic
10.2.3. Social
10.2.4. Technological
11. Global 3d food printing Market
11.1. Market Size & forecast, 2020A-2030F
11.1.1. By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
11.1.2. By Volume (Million Units) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12. Global 3d food printing Market: Market Segmentation
12.1. By Regions
12.1.1. North America:(U.S. and Canada), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.2. Latin America: (Brazil, Mexico, Argentina, Rest of Latin America), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.3. Europe: (Germany, UK, France, Italy, Spain, BENELUX, NORDIC, Hungary, Poland, Turkey, Russia, Rest of Europe), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.4. Asia-Pacific: (China, India, Japan, South Korea, Indonesia, Malaysia, Australia, New Zealand, Rest of Asia Pacific), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.5. Middle East and Africa: (Israel, GCC, North Africa, South Africa, Rest of Middle East and Africa), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2. By Ingredient: Market Share (2020-2030F)
12.2.1. Dough, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.2. Fruits & Vegetables, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.3. Dairy Products, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.4. Carbohydrates, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.5. Others, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.3. By Vertical : Market Share (2020-2030F)
12.3.1. Government By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.3.2. Commercial, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.3.3. Residential, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
Company Profile
1. TNO
1. Company Overview
2. Company Total Revenue (Financials)
3. Market Potential
4. Global Presence
5. Key Performance Indicators
6. SWOT Analysis
7. Product Launch
2. 3D Systems
3. Natural Machines
4. Systems and Materials Research Corporation
5. byFlow
6. Print2taste GmbH
7. Barilla
8. CandyFab
9. Beehex
10. Other Prominent Players
Consultant Recommendation
**The above-given segmentations and companies could be subjected to further modification based on in-depth feasibility studies conducted for the final deliverable.

 

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Summary

Product Overview
3D printing is a cutting-edge method of layer-by-layer structuring and development. The computer is programmed with the product design, and the software is also programmed with the same method. The raw materials are fed into the machines in small granules, which are then released by the robot arm to form the 3D shape. Food goods are produced using a similar technology. 3D printers not only assist in the creation of 3D shapes, but also produce food with an appealing appearance and, most importantly, taste. With many companies around the world trying their hand at 3D printing food, technology has brought about enormous change in the food industry. The process of 3D printing technology is known as additive manufacturing, in which 3D deposition printers slowly deposit layers of materials, one on top of the other until a product is formed. 3D printers, which use lasers, powdery materials, and nozzles to manufacture and create food, are opening new doors for the customization of food products by delivering a powerful mix of the right nutrients.

Market Highlights
Global 3D Food Printing Market is expected to project a notable CAGR of 16.54% in 2030.
Global 3D Food Printing Market to surpass USD 1617.99 million by 2030 from USD 350.24 million in 2020 at a CAGR of 16.54% in the coming years, i.e., 2021-30. This growth is anticipated due to increasing mergers and acquisitions across various sectors which will create a worldwide demand for 3D Food Printing Market. Increased consumer demand for mass customization, the ability of 3D printers to prepare food that is suitable and time-saving, customization of nutrients needed by distinct in their food products, gaining the benefit of substitute ingredients, and others are expected to drive the global 3D Food Printing Market. As the world becomes more self-centered, people are seeking more customization in their products, including their food. The demand for mass customization is growing, with different shapes, colors, flavors, nutrition, and textures becoming more common. Food items such as coffee, hamburgers, ice cream, cake, cookies, confectionery, and others are commonly customized.



Global 3D Food Printing Market: Segments
Carbohydrates segment to grow with the highest CAGR during 2020-30
Global 3D Food Printing Market is divided by ingredients into Dough, Fruits & Vegetables, Dairy Products, Carbohydrates, and Others. Over the forecast period, the carbohydrates segment is projected to expand at the fastest pace. The factors that can be attributed to the preferable use of 3D food printers for the development of personalized chocolates and other sweet food products containing carbohydrates as the main constituent, such as donuts, candies, and pancakes, are accelerating the demand for carbohydrates segment.

Commercial segment to grow with the highest CAGR during 2020-30
Global 3D Food Printing Market is segmented by vertical into Government, Commercial and Residential. The commercial segment held the largest market share in the year 2020. Since it is simple to offer training and maintenance services to consumers from the commercial vertical, the majority of key 3D food printer manufacturing companies target them as their most likely clients.

Market Dynamics
Drivers
Demand for customization and nutritious food innovation
The demand for customization is driving the global market for 3D printers, as 3D printing saves both time and effort. The nutrients themselves can be personalized, allowing consumers to benefit from food that is specifically tailored to their nutritional needs. 3D printing enables the development of easy-to-chew food with a formulation tailored to the patients' nutritional needs. This is likely to aid in the feeding of elderly patients with unique nutrient-rich foods based on their needs. In addition, nutritious food innovation has widened the sector to a global scale. The 3D food printers are used to produce yeast structures that look like crackers and contain spores and seeds that sprout over time.

Ability to revolutionalize nutrition and growing demand in the healthcare sector
As opposed to conventional food processing systems, 3D printing has the potential to supply an ever-growing global population. 3D food printers have the ability to revolutionize nutrition by determining the exact amount of vitamins and carbohydrates needed without the need for tedious calculations. It also enables customers to print food with personalized nutritional content that is optimized using biometric and genomic data. Personalization of nutritionally based food has thus resulted in market growth, as it assists consumers in producing nutritionally based food that meets their needs. The demand has also developed as a result of applications in the healthcare industry. Patients with illnesses and allergies will benefit from 3D printers because they can use technology that purees vegetables like carrots and broccoli into nutritional, easy-to-chew soft-molds of their original form. WASP, an Italian 3D printing company, is experimenting with a printer that can create gluten-free versions of common foods.

Restraint
Time-consuming method and high costs associated with market
Many of the materials used in 3D printing, on the other hand, are converted to paste. There are only a few foods that can be turned into paste. 3D Food Printing Market is also a time-consuming method that necessitates several cooling cycles before the food can be eaten. The requirement for 3D Food Printing Market is that it can solve the current trend of less efficient food customization techniques while not having a high manufacturing cost.

Global 3D Food Printing Market: Key Players
TNO

Company Overview, Business Strategy, Key Product Offerings, Financial Performance, Key Performance Indicators, Risk Analysis, Recent Development, Regional Presence, SWOT Analysis

3D Systems
Natural Machines
Systems and Materials Research Corporation
byFlow
Print2taste GmbH
Barilla
CandyFab
Beehex
Other Prominent Players
Global 3D Food Printing Market: Regions
Global 3D Food Printing Market is segmented based on regional analysis into five major regions. These include North America, Latin America, Europe, Asia Pacific, and the Middle East and Africa. Global 3D Food Printing Market in Europe held the largest market share in the year 2020. Because of the rapid acceptance of the technology by customers and its incorporation into everyday food preparation procedures, Europe dominates the global 3D Food Printing Market industry. The United States is expected to grow rapidly as a result of rapid technological advancements and the introduction of advanced machines that can produce food using 3D printing technology.



Global 3D Food Printing Market is further segmented by region into:
North America Market Size, Share, Trends, Opportunities, Y-o-Y Growth, CAGR – the United States and Canada
Latin America Market Size, Share, Trends, Opportunities, Y-o-Y Growth, CAGR – Mexico, Argentina, Brazil, and Rest of Latin America
Europe Market Size, Share, Trends, Opportunities, Y-o-Y Growth, CAGR – United Kingdom, France, Germany, Italy, Spain, Belgium, Hungary, Luxembourg, Netherlands, Poland, NORDIC, Russia, Turkey, and Rest of Europe
Asia Pacific Market Size, Share, Trends, Opportunities, Y-o-Y Growth, CAGR – India, China, South Korea, Japan, Malaysia, Indonesia, New Zealand, Australia, and Rest of APAC
Middle East and Africa Market Size, Share, Trends, Opportunities, Y-o-Y Growth, CAGR – North Africa, Israel, GCC, South Africa, and Rest of MENA
3D Food Printing Market Segments:
By Ingredient

Dough
Fruits & Vegetables
Dairy Products
Carbohydrates
Others
By Vertical
Government
Commercial
Residential
3D Food Printing Market Dynamics
3D Food Printing Market Size
Supply & Demand
Current Trends/Issues/Challenges
Competition & Companies Involved in the Market
Value Chain of the Market
Market Drivers and Restraints
3D Food Printing Market Report Scope and Segmentation


Frequently Asked Questions
How big is the 3D Food Printing Market?
What is the 3D Food Printing Market growth?
Which segment accounted for the largest 3D Food Printing Market share?
Who are the key players in the 3D Food Printing Market?
What are the factors driving the 3D Food Printing Market?



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Table of Contents

Contents
1. Executive Summary
2. Global 3d food printing Market
2.1. Product Overview
2.2. Market Definition
2.3. Segmentation
2.4. Assumptions and Acronyms
3. Research Methodology
3.1. Research Objectives
3.2. Primary Research
3.3. Secondary Research
3.4. Forecast Model
3.5. Market Size Estimation
4. Average Pricing Analysis
5. Macro-Economic Indicators
6. Market Dynamics
6.1. Growth Drivers
6.2. Restraints
6.3. Opportunity
6.4. Trends
7. Correlation & Regression Analysis
7.1. Correlation Matrix
7.2. Regression Matrix
8. Recent Development, Policies & Regulatory Landscape
9. Risk Analysis
9.1. Demand Risk Analysis
9.2. Supply Risk Analysis
10. Global 3d food printing Market Analysis
10.1. Porters Five Forces
10.1.1. Threat of New Entrants
10.1.2. Bargaining Power of Suppliers
10.1.3. Threat of Substitutes
10.1.4. Rivalry
10.2. PEST Analysis
10.2.1. Political
10.2.2. Economic
10.2.3. Social
10.2.4. Technological
11. Global 3d food printing Market
11.1. Market Size & forecast, 2020A-2030F
11.1.1. By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
11.1.2. By Volume (Million Units) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12. Global 3d food printing Market: Market Segmentation
12.1. By Regions
12.1.1. North America:(U.S. and Canada), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.2. Latin America: (Brazil, Mexico, Argentina, Rest of Latin America), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.3. Europe: (Germany, UK, France, Italy, Spain, BENELUX, NORDIC, Hungary, Poland, Turkey, Russia, Rest of Europe), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.4. Asia-Pacific: (China, India, Japan, South Korea, Indonesia, Malaysia, Australia, New Zealand, Rest of Asia Pacific), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.1.5. Middle East and Africa: (Israel, GCC, North Africa, South Africa, Rest of Middle East and Africa), By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2. By Ingredient: Market Share (2020-2030F)
12.2.1. Dough, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.2. Fruits & Vegetables, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.3. Dairy Products, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.4. Carbohydrates, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.2.5. Others, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.3. By Vertical : Market Share (2020-2030F)
12.3.1. Government By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.3.2. Commercial, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
12.3.3. Residential, By Value (USD Million) 2020-2030F; Y-o-Y Growth (%) 2021-2030F
Company Profile
1. TNO
1. Company Overview
2. Company Total Revenue (Financials)
3. Market Potential
4. Global Presence
5. Key Performance Indicators
6. SWOT Analysis
7. Product Launch
2. 3D Systems
3. Natural Machines
4. Systems and Materials Research Corporation
5. byFlow
6. Print2taste GmbH
7. Barilla
8. CandyFab
9. Beehex
10. Other Prominent Players
Consultant Recommendation
**The above-given segmentations and companies could be subjected to further modification based on in-depth feasibility studies conducted for the final deliverable.

 

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