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魚粉とフィッシュオイル - 市場シェア分析、産業動向と統計、成長予測 2019-2029


Fishmeal And Fishoil - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2019-2029

魚粉と魚油の市場規模は2024年に82.8億米ドルと推定され、2029年には145.5億米ドルに達すると予測され、予測期間中(2024-2029年)の年平均成長率は11.93%である。 主なハイライト 魚油と魚粉は、魚やその他... もっと見る

 

 

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Mordor Intelligence
モードーインテリジェンス
2024年2月17日 US$4,750
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サマリー

魚粉と魚油の市場規模は2024年に82.8億米ドルと推定され、2029年には145.5億米ドルに達すると予測され、予測期間中(2024-2029年)の年平均成長率は11.93%である。

主なハイライト

  • 魚油と魚粉は、魚やその他の養殖動物に与えられる飼料に含まれる高タンパク質成分である。
  • 国際魚油・魚粉機関(IFFO)によると、魚粉生産量は2020年の230万トンに対し、2021年は240万トンと3.6%増加した。魚粉生産量は増加しているものの、魚油生産量は6%減少している。減少傾向は輸出機会の減少によるものであるため、各国は輸出の幅を広げるための協力に力を入れた。例えば、グリーンランドは 2022 年にデンマーク政府と提携し、魚粉と魚油の輸出機会を拡大するため、現行の飼料規制の変更を実施する政策を更新した。
  • 魚油市場はさらに、調達慣行の改善、オメガ3脂肪酸の抽出プロセスの強化、バリュー・チェーン全体の持続可能な合理化に向けた研究開発努力によって牽引されている。健康の専門家もオメガ3系脂肪酸の毎日の食事からの摂取を推奨しているため、魚油の消費量は結果的に増加している。

魚粉と魚油の市場動向

海産魚の大量消費

カタクチイワシ、イワシ、メンヘデンなどの海産魚種は高タンパクで油分が多く、魚粉や魚油への加工に適している。これらの魚種は豊富に生息しており、家畜や水産工業用に大量に漁獲されている。海洋魚粉は水生動物にとって、生存と発育の促進、疾病免疫の向上、奇形の発生減少など、いくつかの利点がある。今後、海洋魚産業が大きく成長すれば、魚粉産業も活性化するだろう。ペルー、中国、タイ、ベトナム、米国、チリ、日本、デンマーク、インド、ノルウェー、エクアドル、モロッコ、ロシア、アイスランド、マレーシアは、海洋魚生産を奨励している主要国である。例えば、漁業・畜産・酪農省によれば、インドは第3位の魚生産国で、世界の魚生産の8%に貢献し、養殖生産では第2位である。したがって、海産魚の生産量の増加が魚粉と魚油の需要を牽引している。

北米が市場を独占

魚粉と魚油の世界市場は、生産と消費の面で北米が支配的である。同地域では、国内の政府支援の増加により米国が大きなシェアを占めている。米国が海洋天然資源を管理するEEZ(排他的経済水域)の総面積は220カイリである。この広大な面積は海洋産業に大きな機会を提供し、魚粉・魚油市場の成長をもたらしている。国際魚粉・魚油機構(IFFO)によると、2021年の米国における魚粉の総生産量は2020年から5%、魚油は8%増加する。国連食糧農業機関(FAO)によると、漁業と養殖業(藻類を除く)の推定総生産量はさらに拡大し、世界全体で2030年までに2億200万トンに達すると予想されている。養殖生産の成長は、国や地域によって魚種や生産物の範囲に差はあるものの、すべての大陸で継続すると予測されている。全体として、水産食品の消費増加の背後にある主な要因は、所得の上昇と都市化による需要の高さ、漁業と養殖生産の拡大、ポストハーベスト方法の改善、水産物の商品化を拡大する流通チャネルである。したがって、海産魚の生産の急増は、この地域で調査された市場全体の成長につながる。

魚粉と魚油の産業概要

世界の魚粉・魚油市場は非常に細分化されており、Pesquera Exalmar S.A.A.、Copeinca、Triple Nine Group、Pelagia、The Scoular Companyなどの中小企業が市場を支配している。大手企業は合併、買収、製品革新に戦略的に関与している。例えば、The Scoular Companyは2021年に魚粉事業の新ブランドEncompassを立ち上げた。このブランドは、魚粉と魚油のセグメントにおいて、一貫した品質と信頼性を維持し、顧客に混乱なく提供するためのカスタマイズされたソリューションを表している。

その他の特典

  • エクセル形式の市場推定(ME)シート
  • 3ヶ月のアナリスト・サポート


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目次

1 はじめに
1.1 調査の前提条件と市場定義
1.2 調査範囲

2 調査方法

3 エグゼクティブサマリー

4 市場ダイナミクス
4.1 市場概要
4.2 市場の促進要因
4.2.1 魚粉と魚油の生産量の増加
4.2.2 高品質飼料への需要
4.3 市場の阻害要因
4.3.1 魚粉および魚油製品の価格高騰
4.3.2 魚資源に対する脅威
4.4 ポーターのファイブフォース分析
4.4.1 新規参入者の脅威
4.4.2 買い手/消費者の交渉力
4.4.3 供給者の交渉力
4.4.4 代替製品の脅威
4.4.5 競争ライバルの激しさ

5 市場の区分
5.1 魚種タイプ
5.1.1 サケ・マス
5.1.2 甲殻類
5.1.3 海産魚類
5.1.4 鯉
5.1.5 ティラピア
5.1.6 その他
5.2 用途
5.2.1 家禽
5.2.2 豚
5.2.3 ペット
5.2.4 水生動物
5.2.5 その他
5.3 地理
5.3.1 北米
5.3.1.1 アメリカ
5.3.1.2 カナダ
5.3.1.3 メキシコ
5.3.1.4 その他の北米地域
5.3.2 ヨーロッパ
5.3.2.1 ドイツ
5.3.2.2 イギリス
5.3.2.3 フランス
5.3.2.4 ロシア
5.3.2.5 スペイン
5.3.2.6 ノルウェー
5.3.2.7 その他のヨーロッパ
5.3.3 アジア太平洋
5.3.3.1 中国
5.3.3.2 日本
5.3.3.3 インド
5.3.3.4 韓国
5.3.3.5 その他のアジア太平洋地域
5.3.4 南米
5.3.4.1 ブラジル
5.3.4.2 アルゼンチン
5.3.4.3 南米のその他
5.3.5 中東・アフリカ
5.3.5.1 アラブ首長国連邦
5.3.5.2 サウジアラビア
5.3.5.3 南アフリカ
5.3.5.4 エジプト
5.3.5.5 その他の中東・アフリカ地域

6 競争環境
6.1 最も採用されている戦略
6.2 市場シェア分析
6.3 企業プロフィール
6.3.1 FFスカーゲン
6.3.2 ザ・スクーラー・カンパニー
6.3.3 オメガ・プロテイン・コーポレーション
6.3.4 オセアナ・グループ・リミテッド
6.3.5 ペラジア
6.3.6 ペスケラディアマンテSA
6.3.7 Pesquera Exalmar S.A.A
6.3.8 Austral Group S.A.A
6.3.9 コペインカ
6.3.10 Triplenine Group A/S

7 市場機会と今後の動向

 

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Summary

The Fishmeal And Fishoil Market size is estimated at USD 8.28 billion in 2024, and is expected to reach USD 14.55 billion by 2029, growing at a CAGR of 11.93% during the forecast period (2024-2029).

Key Highlights

  • Fish oil and fish meal are high-protein ingredients in the feeds given to fish and other farm animals.
  • According to the International Fish Oil and Fish Meal Organisation (IFFO), fishmeal production increased by 2.4 million metric tons in 2021, compared to 2.3 million metric tons in 2020, an increase of 3.6%. Though fish meal production is rising, fish oil production declined by 6%. Since the declining trend was due to the fewer export opportunities, countries focused on collaborations to increase the scope for export. For instance, in 2022, Greenland partnered with the Danish Government to update policies to implement changes in current feed regulations to enhance its fishmeal and fish oil export opportunities.
  • The fish oil market is further driven by research and development efforts toward improving procurement practices, enhancing the extraction process of omega-3 fatty acids, and sustainably streamlining the entire value chain. As health experts also recommend daily dietary intake of omega-3 fatty acids, fish oil consumption has increased consequentially.

Fishmeal And Fishoil Market Trends

High Consumption of Marine Fish

Marine fish species such as anchovies, sardines, and menhaden are high in protein and oils, which makes them ideal for processing into fishmeal and fish oil. These species are found in abundance and heavily fished for livestock and aquatic industrial purposes. Marine fishmeal offers several benefits for aquatic animals, such as enriched survival and development, improved disease immunity, and reduced occurrences of deformities. The significant growth of the marine fish industry in the future will also boost the fishmeal industry. Peru, China, Thailand, Vietnam, the US, Chile, Japan, Denmark, India, Norway, Ecuador, Morocco, Russia, Iceland, and Malaysia are the leading countries that have encouraged marine fish production. For instance, per the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying, India is the third largest fish-producing country, contributing 8% to global fish production and ranking second in aquaculture production. Hence, the rising production of marine fish drives the demand for fish meal and fish oil.

North America Dominates the Market

North America dominates the global fish meal and fish oil market in terms of production and consumption. In the region, the United States contributes a significant share due to the increasing government support within the country. The total covered area is 220 nautical miles under EEZ (Exclusive Economic Zone), where the US controls marine natural resources. This large area provides a massive opportunity for the marine industry, resulting in the growth of the fish meal and fish oil market. According to the International Fishmeal and Fish Oil Organization (IFFO), in 2021, the total production of fish meal increased by 5% and fish oil by 8% in the United States from 2020. According to the Food and Agriculture Organization (FAO), the total estimated fisheries and aquaculture production (excluding algae) are expected to expand further and reach 202 million metric tons by 2030 globally. Growth of aquaculture production is projected to continue in all continents, with variations in the range of species and products across countries and regions. Overall, the main factors behind the increase in consumption of aquatic food are high demand resulting from rising incomes and urbanization, the expansion of fisheries and aquaculture production, improvements in post-harvest methods, and distribution channels expanding the commercialization of aquatic products. Hence, the surging production of marine fish will lead to growth in the overall market studied in the region.

Fishmeal And Fishoil Industry Overview

The global Fishmeal and Fish oil market is highly fragmented, with small and medium-sized companies, such as Pesquera Exalmar S.A.A, Copeinca, Triple Nine Group, Pelagia, and The Scoular Company, dominating the market. Major companies were strategically involved in mergers, acquisitions, and product innovations. For instance, in 2021, The Scoular Company launched a new brand, Encompass, for its fishmeal business. The brand represents customized solutions in fish meal and fish oil segments to maintain consistent quality and reliability to deliver without disruptions to their customers.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support


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Table of Contents

1 INTRODUCTION
1.1 Study Assumptions and Market Definition
1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS
4.1 Market Overview
4.2 Market Drivers
4.2.1 Rise in the Fish Meal and Fish Oil Production
4.2.2 Demand for Quality Animal Feed
4.3 Market Restraints
4.3.1 High Prices of Fish Meal and Fish Oil Products
4.3.2 Threat to Fish Reserves
4.4 Porter's Five Forces Analysis
4.4.1 Threat of New Entrants
4.4.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
4.4.3 Bargaining Power of Suppliers
4.4.4 Threat of Substitute Products
4.4.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION
5.1 Species Type
5.1.1 Salmon & trout
5.1.2 Crustaceans
5.1.3 Marine fish
5.1.4 Carps
5.1.5 Tilapias
5.1.6 Others
5.2 Application
5.2.1 Poultry
5.2.2 Swine
5.2.3 Pets
5.2.4 Aquatic animals
5.2.5 Others
5.3 Geography
5.3.1 North America
5.3.1.1 United States
5.3.1.2 Canada
5.3.1.3 Mexico
5.3.1.4 Rest of North America
5.3.2 Europe
5.3.2.1 Germany
5.3.2.2 United Kingdom
5.3.2.3 France
5.3.2.4 Russia
5.3.2.5 Spain
5.3.2.6 Norway
5.3.2.7 Rest of Europe
5.3.3 Asia Pacific
5.3.3.1 China
5.3.3.2 Japan
5.3.3.3 India
5.3.3.4 South Korea
5.3.3.5 Rest of Asia-Pacific
5.3.4 South America
5.3.4.1 Brazil
5.3.4.2 Argentina
5.3.4.3 Rest of South America
5.3.5 Middle East and Africa
5.3.5.1 United Arab Emirates
5.3.5.2 Saudi Arabia
5.3.5.3 South Africa
5.3.5.4 Egypt
5.3.5.5 Rest of Middle East and Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE
6.1 Most Adopted Strategies
6.2 Market Share Analysis
6.3 Company Profiles
6.3.1 FF Skagen
6.3.2 The Scoular Company
6.3.3 Omega Protein Corporation
6.3.4 Oceana Group Limited
6.3.5 Pelagia
6.3.6 Pesquera Diamante SA
6.3.7 Pesquera Exalmar S.A.A
6.3.8 Austral Group S.A.A
6.3.9 Copeinca
6.3.10 Triplenine Group A/S

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

 

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