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ロブスターの世界市場規模・シェア分析 - 成長動向と予測レポート 2025-2033

ロブスターの世界市場規模・シェア分析 - 成長動向と予測レポート 2025-2033


Global Lobster Market Size and Share Analysis - Growth Trends and Forecast Report 2025-2033

ロブスター市場の動向と概要 ロブスター市場は、2024年の68億7,000万米ドルから2033年には147億3,000万米ドルに達し、2025年から2033年までの年平均成長率は8.84%と予測される。水産物の需要の高まり、乱獲の... もっと見る

 

 

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Renub Research
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サマリー

ロブスター市場の動向と概要

ロブスター市場は、2024年の68億7,000万米ドルから2033年には147億3,000万米ドルに達し、2025年から2033年までの年平均成長率は8.84%と予測される。水産物の需要の高まり、乱獲の懸念に対処するための持続可能性プログラムと認証への注目の高まり、製品のプレミアム化と多様性、ロブスター食に関連する多くの健康上の利点が業界を牽引している。

本レポートでは、ロブスターの世界市場&予測について、種(アメリカロブスター、ヨーロッパロブスター、イセエビ、ロックロブスター)、重量(0.5〜0.75ポンド、0.76〜3.0ポンド、3ポンド以上)、製品タイプ(ホールロブスター、ロブスターテール、ロブスターミート)、流通チャネル(フードサービス、小売)、国別、企業分析(2025〜2033年)などを取り上げている。


ロブスター産業の概要

特に米国、カナダ、ヨーロッパなどの地域における高級魚介類への需要の高まりが、世界のロブスター産業の成長に拍車をかけている。料理界では、ロブスター、特にアメリカンロブスター(Homarus americanus)は、その甘く柔らかい肉質から高級品とみなされている。天然ロブスターの漁業、養殖、加工、流通はすべてロブスター産業に含まれる。ロブスターが多く採れるのは北大西洋で、カナダの沿海州とアメリカのメイン州は天然ロブスター漁の重要な場所である。漁業、養殖業から加工工場、小売店まで、この産業は多様な企業を支えている。

高品質の水産物と持続可能な調達方法に対する顧客の欲求の高まりは、ロブスター産業の拡大を後押しする主な要因のひとつである。新興国における健康志向の高まりと可処分予算の増加は、ロブスターをより魅力的で栄養価の高い選択肢にした。また、ロブスター資源の管理が改善され、持続可能な漁法が開発された結果、業界の環境への影響も改善された。市場の拡大も、海外市場、特にアジアでのロブスターの魅力の高まりに助けられている。しかし、貿易規則や高い操業費、環境変動によるロブスター供給の変動など、ロブスター産業は困難にも直面している。こうした課題にもかかわらず、ロブスター産業が繁栄しているのは、高い消費者需要、養殖の進歩、世界市場へのアクセスのおかげである。

米国国勢調査局の政府データによると、水産物、特にロブスターのオンライン販売は大幅に増加している。この成長は、特に流行期に顕著であった。例えば、米国では2020年の水産物オンライン販売が前年比99%増となり、水産物購入のためのeコマース・プラットフォームの迅速な普及が実証された。


ロブスター市場の成長ドライバー

シーフード消費と健康意識の高まり

ロブスター市場は、水産物消費の拡大と健康志向の高まりによって大きく強化されている。NOAA Fisheriesによると、米国では2020年に1人当たり19.2ポンドの水産物が消費され、ロブスターの消費量は着実に増加している。ロブスターの魅力は、アメリカ心臓協会などの健康団体がシーフードの心血管系への効果を推奨していることでさらに高まっている。1カップ当たり約28グラムのタンパク質と高いオメガ3脂肪酸含有量を誇るロブスターは、健康的な高級食材として評価されている。これは、健康とウェルネスを重視する現代の食生活のトレンドに沿ったもので、人々は心臓の健康、筋肉の成長、健康全般を促進する食事を求めている。こうした健康トレンドが食パターンに影響を与え続け、特に人々の健康意識が高まっている地域では、ロブスターの消費量が増加すると予想される。


プレミアム・シーフードと高級シーフードの需要

ロブスターは、特別なイベントや高級レストランでよく使われる高級シーフードとして広く認知されているため、レストランや小売業界における需要は大幅に増加している。ロブスターは、アメリカ、ヨーロッパ、そして最近ではアジアなどの先進市場で、高級レストラン、祝日の晩餐会、お祝いの席で頻繁に使用されている。ロブスターの価格設定と消費者の魅力は、その希少性によるもので、特にクリスマスや新年のような祝祭日には高い需要が生まれる。高級シーフードの需要が世界的に高まるなか、上質で魅惑的な食体験を求める顧客がロブスター市場を牽引している。ロブスターを使ったグルメ・アイテムや製品が店舗や食堂でアピールされるようになっていることも、こうした需要の表れである。


料理のトレンドとイノベーション

ロブスターが国際的な料理トレンドにアピールする主な理由のひとつは、料理への適応性である。伝統的にロブスターは、蒸しロブスター、ロブスターロール、ロブスタービスクといった伝統的なレシピで提供されてきた。とはいえ、ロブスターは現代の料理革新のおかげで、さまざまな料理や食体験に広く使われるようになった。より多くの人々にアピールするため、シェフたちはロブスターをロブスター・タコス、巻き寿司、スパゲティ、さらには創作バーガーなどのフュージョン料理に組み合わせている。また、「サーフ&ターフ」のようなシーフードをベースにした料理の流行や、高級なストリート料理の構成要素としてのロブスターに、若い顧客も惹かれている。ロブスターは古典的な料理にもモダンな料理にも使える万能性を持っているため、国際的な料理において好かれ、ファッショナブルな選択肢であり続けることが保証されている。


ロブスター市場の課題

環境要因と気候変動

ロブスター産業は、環境問題、特に気候変動から大きな問題を抱えている。ロブスターの個体数は、海水温の上昇と海洋酸性化によって引き起こされる海洋生態系の崩壊によって直接的な影響を受ける可能性がある。ロブスターの回遊パターンは、海水温の上昇によって変化し、従来の漁場から外れた、より深く涼しい場所に移動せざるを得なくなるかもしれない。その結果、重要な漁場で獲れるロブスターの数が減り、供給が途絶え、漁師の操業費用が増加する可能性がある。ロブスター資源の持続可能性は、水質の変化がロブスターの成長率、繁殖、一般的な健康に影響を与えるという事実によってさらに複雑になる。このため、ロブスター漁業は不安定な供給レベルに対処しなければならず、長期的な市場の安定性に影響を与え、価格変動を引き起こす可能性がある。持続可能なロブスター供給を維持するには、こうした環境問題に対処する必要がある。


乱獲と持続可能性への懸念

ロブスター産業にとって、乱獲とロブスター供給の枯渇の可能性は大きな問題です。持続不可能な漁法の結果、ロブスターの個体数が減少すれば、長期的な市場の安定が危ぶまれるかもしれない。多くの地域では、持続可能な漁獲を保証するため、サイズ制限、季節的閉鎖、罠の制限など、厳しいロブスター漁法を制定することでこれに対応してきた。これらの措置は、生態系の均衡を保ち、ロブスターの繁殖資源を保護することを目的としている。さらに、海洋保護区、選択的漁法、混獲削減の取り組みなど、持続可能な対策がますます重要になってきている。ロブスターの供給を守るだけでなく、倫理的に供給される水産物を求める顧客の需要を満たすためにも、持続可能性基準の遵守は不可欠である。業界の未来を守り、国際市場へのアクセスを維持するためには、効果的な保護対策が不可欠です。


地域別ロブスター市場概観

国別では、世界のロブスター市場は、アメリカ、カナダ、フランス、ドイツ、イタリア、スペイン、イギリス、ベルギー、オランダ、トルコ、中国、日本、インド、韓国、タイ、マレーシア、インドネシア、オーストラリア、ニュージーランド、ブラジル、メキシコ、アルゼンチン、サウジアラビア、アラブ首長国連邦、南アフリカに分けられる。


アメリカのロブスター市場

堅調な輸出市場と地元の需要により、米国のロブスター市場は世界の舞台で重要な役割を果たしている。ロブスター、特にアメリカンロブスター(Homarus americanus)は、その甘く柔らかい肉質から珍重され、高級レストランでもよく使われる。全米のロブスター生産量の大半を占めるメイン州は最も生産量が多く、北東部の他の沿岸地域がそれに続く。ロブスターは健康的なタンパク質とオメガ3脂肪酸の供給源として販売されているため、米国のロブスター・ビジネスは健康志向の高まりから恩恵を受けている。さらに、世界市場、特にアジアとヨーロッパ市場の拡大により、輸出の可能性も広がっている。乱獲、気候変動、環境への影響に対する懸念は、市場の障害のひとつであるが、健全な需要と持続可能性への取り組みは、こうした困難にもかかわらず、米国ロブスター部門の健全性を維持している。


英国ロブスター市場

英国のロブスター産業は、国内消費だけでなく高級シーフードへの需要の高まりに後押しされた安定した需要が特徴である。深い味わいと食感で珍重されるヨーロッパロブスター(Homarus gammarus)が英国の主要種である。高級レストラン、シーフード・レストラン、特別な日にロブスターを取り入れる旺盛な食文化が市場を支えている。しかし、主にアメリカ、カナダ、その他のヨーロッパ諸国からの輸入に頼っているため、自国での生産量は他の地域に比べて非常に限られている。持続可能性と倫理的調達を求める傾向が強まった結果、倫理的に養殖されたロブスターの需要が高まっている。英国市場は、価格の高騰や不安定な供給といった障害にもかかわらず、ヨーロッパの大規模なロブスター・セクターのかなりの部分を占めている。


中国ロブスター市場

高品質のシーフードに対する需要の高まりと可処分予算の増加が、中国ロブスター市場の爆発的拡大を後押ししている。高級食材として、ロブスター、特にアメリカンロブスター(Homarus americanus)は、富裕層の顧客や高級レストランでますます人気が高まっている。ロブスターが珍味として求められるようになったのは、国民の中間層が拡大し、食生活が変化した結果、外国料理への関心が高まったからである。さらに、高タンパク質やオメガ3脂肪酸含有量など、魚介類が持つ健康上の利点は、中国の消費者の健康志向を補完するものである。しかし、市場の安定性は、輸入価格の高騰、貿易制限、環境条件による供給の変動などの問題によって影響を受ける可能性がある。中国のロブスター産業は、こうした問題にもかかわらず、米国とカナダからの輸入増加のおかげで成長している。


アラブ首長国連邦のロブスター市場

高品質のシーフードに対する需要の高まりと可処分予算の増加が、中国ロブスター市場の爆発的な拡大を後押ししている。高級食材として、ロブスター、特にアメリカンロブスター(Homarus americanus)は、富裕層の顧客や高級レストランでますます人気が高まっている。ロブスターが珍味として求められるようになったのは、国民の中間層が拡大し、食生活が変化した結果、外国料理への関心が高まったからである。さらに、高タンパクでオメガ3脂肪酸を含むなど、魚介類が持つ健康上の利点は、中国の消費者の健康志向を補完するものである。しかし、市場の安定性は、輸入価格の高騰、貿易制限、環境条件による供給の変動などの問題によって影響を受ける可能性がある。こうした問題にもかかわらず、中国のロブスター産業は、米国とカナダからの輸入増加のおかげで成長している。


世界のロブスター市場セグメント

種 - 4つの視点からの市場区分
1.アメリカロブスター
2.ヨーロッパロブスター
3.イセエビ
4.ロックロブスター


重量 - 3つの視点での市場内訳
1. 0.5 - 0.75 ポンド
2. 0.76 - 3.0ポンド
3.3ポンド以上


製品タイプ - 3つの視点での市場内訳:
1.丸ごとロブスター
2.ロブスターテール
3.ロブスター肉


流通チャネル - 2つの視点からの市場細分化:
1.フードサービス
2.小売


国別 - 25カ国の市場内訳:
1.北米

1.1 アメリカ合衆国
1.2 カナダ

2 ヨーロッパ

2.1 フランス
2.2 ドイツ
2.3 イタリア
2.4 スペイン
2.5 イギリス
2.6 ベルギー
2.7 オランダ
2.8 トルコ

3.アジア太平洋

3.1 中国
3.2 日本
3.3 インド
3.4 韓国
3.5 タイ
3.6 マレーシア
3.7 インドネシア
3.8 オーストラリア
3.9 ニュージーランド

4.ラテンアメリカ

4.1 ブラジル
4.2 メキシコ
4.3 アルゼンチン

5.中東・アフリカ

5.1 サウジアラビア
5.2 アラブ首長国連邦
5.3 南アフリカ


主要プレーヤーを3つの視点から網羅:
- 概要
- 最近の発展
- 収益分析


企業分析
1.ボストンロブスター
2.クリアウォーター・シーフーズ
3.ハイライナーフーズ
4.タイ・ユニオン・マニュファクチャリング社
5.イースト・コースト・シーフード・グループ
6.ジェラルトン漁業協同組合
7.ペスカノバ・エスパーニャ
8.スプリーム・ロブスター
9.タンジールロブスター


レポートで回答した主な質問
1.ロブスター産業の規模は?
ロブスターの世界市場規模は2024年に68.7億米ドルと評価され、2033年には147.3億米ドルに達すると予測されている。

2.ロブスターの成長率は?
世界のロブスター市場は、2025年から2033年にかけて年平均成長率(CAGR)8.84%で拡大すると予想されている。

3.ロブスター業界の主要企業は?
ロブスター市場に参入している主要企業には、Boston Lobster、Clearwater Seafoods、High Liner Foods Incorporated、Thai Union Manufacturing Company Ltd、East Coast Seafood Group、Geraldton Fishermen's Co-operative、PESCANOVA ESPAÑA SL、Supreme Lobster、Tangier Lobsterなどがある。

4.ロブスター業界を牽引する要因は?
シーフード需要の増加、健康志向の消費者、プレミアム・ダイニングのトレンド、世界的な市場拡大、持続可能な調達方法、高級シーフード消費、可処分所得の増加、様々な国際料理におけるロブスターの魅力の高まりなどが、ロブスター業界を推進する主な要因である。

5.ロブスター産業で最大の市場シェアを占める地域は?
北米がこの業界で最大の市場シェアを占めると予想される。

6.ロブスター市場レポートではどのようなセグメントをカバーしていますか?
魚種、重量、製品タイプ、流通チャネル、国セグメントが本レポートでカバーされています。

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目次

1.はじめに


2.研究方法


3.エグゼクティブサマリー


4.市場ダイナミクス
4.1 成長促進要因
4.2 課題


5.ロブスターの世界市場


6.市場シェア
6.1 種別
6.2 重量別
6.3 製品タイプ別
6.4 流通チャネル別
6.5 国別


7.種 類
7.1 アメリカロブスター
7.2 ヨーロッパロブスター
7.3 イセエビ
7.4 ロックロブスター


8.重量
8.1 0.5 - 0.75 ポンド
8.2 0.76 - 3.0 ポンド
8.3 3ポンド以上


9.商品の種類
9.1 ロブスター丸ごと
9.2 ロブスターテール
9.3 ロブスター肉


10.流通チャネル
10.1 フードサービス
10.2 小売


11.国名
11.1 北米

11.1.1 アメリカ合衆国
11.1.2 カナダ

11.2 ヨーロッパ

11.2.1 フランス
11.2.2 ドイツ
11.2.3 イタリア
11.2.4 スペイン
11.2.5 イギリス
11.2.6 ベルギー
11.2.7 オランダ
11.2.8 トルコ

11.3 アジア太平洋

11.3.1 中国
11.3.2 日本
11.3.3 インド
11.3.4 韓国
11.3.5 タイ
11.3.6 マレーシア
11.3.7 インドネシア
11.3.8 オーストラリア
11.3.9 ニュージーランド

11.4 ラテンアメリカ

11.4.1 ブラジル
11.4.2 メキシコ
11.4.3 アルゼンチン

11.5 中東・アフリカ

11.5.1 サウジアラビア
11.5.2 アラブ首長国連邦
11.5.3 南アフリカ


12.ポーターのファイブフォース分析
12.1 買い手の交渉力
12.2 サプライヤーの交渉力
12.3 競争の程度
12.4 新規参入の脅威
12.5 代替品の脅威


13.SWOT分析
13.1 強み
13.2 弱点
13.3 機会
13.4 脅威


14.主要プレーヤー分析
14.1 ボストンロブスター

14.1.1 概要
14.1.2 最近の開発
14.1.3 収益

14.2 クリアウォーター・シーフーズ

14.2.1 概要
14.2.2 最近の開発
14.2.3 収益

14.3 ハイライナーフーズ

14.3.1 概要
14.3.2 最近の発展
14.3.3 収益

14.4 タイ・ユニオン社

14.4.1 概要
14.4.2 最近の開発
14.4.3 収益

14.5 イーストコーストシーフードグループ

14.5.1 概要
14.5.2 最近の発展

14.6 ジェラルトン漁業協同組合

14.6.1 概要
14.6.2 最近の発展

14.7 ペスカノバ・エスパーニャ

14.7.1 概要
14.7.2 最近の発展

14.8 シュプリーム・ロブスター

14.8.1 概要
14.8.2 最近の開発

14.9 タンジールロブスター

14.9.1 概要
14.9.2 最近の開発

 

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Summary

Lobster Market Trends & Summary

Lobster market is expected to reach US$ 14.73 billion by 2033 from US$ 6.87 billion in 2024, with a CAGR of 8.84% from 2025 to 2033. Growing demand for seafood, more attention to sustainability programs and certifications to address overfishing concerns, product premiumization and diversity, and a number of health benefits linked to lobster eating are driving the industry.

The report Global Lobster Market & Forecast covers by Species (American Lobster, European Lobster, Spiny Lobster, and Rock Lobster), Weight (0.5 – 0.75 lbs, 0.76 – 3.0 lbs, and Over 3 lbs), Product Types (Whole Lobster, Lobster Tail, and Lobster Meat), Distribution Channel (Food Service and Retail), Country and Company Analysis 2025-2033.


Lobster Industry Overview

The increasing demand for premium seafood, especially in regions like the US, Canada, and Europe, is fueling the growth of the global lobster industry. In culinary circles, lobsters—particularly the American lobster (Homarus americanus)—are regarded as luxury items because of their sweet, soft meat. Fishing, farming, processing, and distribution of wild lobsters are all included in the lobster industry. The North Atlantic Ocean is where most lobsters are gathered, and the Maritime Provinces of Canada and Maine in the United States are important locations for wild lobster fishing. From fishing and aquaculture operations to processing plants and retail establishments, the sector supports a diverse range of enterprises.

The growing customer appetite for high-quality seafood products and sustainable sourcing methods is one of the primary factors propelling the lobster industry's expansion. Growing health consciousness and increased disposable budgets in emerging economies have made lobster a more appealing and nutrient-dense choice. The industry's environmental impact has also improved as a result of improved management of lobster stocks and the development of sustainable fishing methods. Market expansion has also been aided by lobster's growing appeal in foreign markets, particularly in Asia. The sector does, however, confront difficulties, including trade rules, high operating expenses, and variations in lobster supply brought on by environmental variables. Despite these challenges, the lobster industry is nevertheless thriving because of high consumer demand, aquaculture advancements, and access to global markets.

Online sales of seafood goods, especially lobster, have increased significantly, according to government data from the U.S. Census Bureau. This growth was particularly noticeable during the epidemic. For example, the U.S. had a 99% rise in online seafood sales in 2020 over the previous year, demonstrating the quick uptake of e-commerce platforms for seafood purchases.


Growth Drivers for the Lobster Market

Growing Seafood Consumption & Health Awareness

The market for lobster has been greatly strengthened by expanding seafood consumption and growing health consciousness. The United States consumed 19.2 pounds of seafood per person in 2020, according to NOAA Fisheries, with lobster consumption increasing steadily. Lobster's attractiveness is further enhanced by the endorsement of seafood for cardiovascular benefits by health organizations such as the American Heart Association. With about 28 grams of protein per cup and a high omega-3 fatty acid content, lobster is regarded as a wholesome, premium food choice. This is in line with contemporary dietary trends that emphasize health and wellness, as people look for meals that promote heart health, muscle growth, and general wellbeing. It is anticipated that lobster consumption will increase as these health trends continue to influence eating patterns, especially in areas where people are becoming more conscious of their health.


Premium and Luxury Seafood Demand

Demand in the restaurant and retail industries is greatly increased by lobster's widespread recognition as a premium seafood product that is frequently associated with special events and upscale dining. Lobster is frequently used at upscale dining facilities, holiday feasts, and celebratory occasions in developed markets like the United States, Europe, and increasingly Asia. Its pricing and consumer attractiveness are driven by its rarity, which creates high demand, especially during holidays like Christmas and New Year's. Customers looking for fine, decadent dining experiences are driving the market for lobster as the demand for premium seafood rises globally. The growing appeal of gourmet items and products made from lobster in stores and dining establishments is another indication of this demand.


Culinary Trends and Innovation

One of the main reasons for lobster's appeal in international culinary trends is its adaptability in cooking. Traditionally, lobster has been served in traditional recipes such steamed lobster, lobster rolls, and lobster bisque, which are frequently connected to upscale restaurants and opulent dinners. Nonetheless, lobster is now more widely used in a variety of cuisines and eating experiences thanks to contemporary culinary innovation. To appeal to a wider audience, chefs are combining lobster into fusion foods like lobster tacos, sushi rolls, spaghetti, and even creative burgers. Younger customers are also drawn to the growing popularity of seafood-based culinary fads like "surf and turf" and lobster as a component of upscale street cuisine. Because of its versatility in both classic and modern dishes, lobster is guaranteed to remain a well-liked and fashionable option in international cuisine.


Challenges in the Lobster Market

Environmental Factors and Climate Change

The lobster industry has major problems from environmental concerns, especially climate change. Lobster populations may be directly impacted by the disruption of marine ecosystems caused by rising ocean temperatures and ocean acidification. Lobster migration patterns may be changed by warmer waters, which may compel them to relocate to deeper, cooler places that are frequently outside of conventional fishing grounds. This may result in fewer lobsters available in important harvesting areas, which could cause supply disruptions and increase fishermen's operating expenses. The sustainability of lobster stocks is further complicated by the fact that variations in water quality can have an impact on the growth rates, reproduction, and general health of lobsters. Because of this, the sector has to deal with erratic supply levels, which can influence long-term market stability and cause price volatility. Maintaining a sustainable lobster supply requires addressing these environmental issues.


Overfishing and Sustainability Concerns

For the lobster industry, overfishing and the possible depletion of lobster supplies are major issues. Long-term market stability may be at risk if lobster populations diminish as a result of unsustainable fishing methods. Many areas have responded to this by enacting stringent lobster fishing laws, such as size restrictions, seasonal closures, and trap limits to guarantee sustainable gathering. These actions are intended to preserve ecological equilibrium and safeguard lobster breeding stocks. Furthermore, sustainable measures including marine protected areas, selective fishing methods, and bycatch reduction initiatives are becoming more and more significant. In addition to protecting lobster supplies, adherence to sustainability standards is essential for satisfying customer demand for seafood that is supplied ethically. To protect the industry's future and preserve access to international markets, effective conservation measures are crucial.


Lobster Market Overview by Regions

By countries, the global Lobster market is divided into United States, Canada, France, Germany, Italy, Spain, United Kingdom, Belgium, Netherlands, Turkey, China, Japan, India, South Korea, Thailand, Malaysia, Indonesia, Australia, New Zealand, Brazil, Mexico, Argentina, Saudi Arabia, United Arab Emirates, and South Africa.


United States Lobster Market

Due to robust export markets and local demand, the US lobster market is a significant player on the world stage. Because of its sweet, soft meat, lobster—especially American lobster (Homarus americanus)—is highly valued and frequently connected to fine dining experiences. With the majority of the nation's lobster production, Maine is the state that produces the most, followed by other coastal areas in the northeast. Because lobster is marketed as a wholesome source of protein and omega-3 fatty acids, the U.S. lobster business benefits from growing health-conscious tendencies. Additionally, export potential have expanded due to the expansion of global markets, especially in Asia and Europe. Concerns about overfishing, climate change, and environmental effects are among of the market's obstacles, though. healthy demand and sustainability initiatives have kept the U.S. lobster sector healthy in spite of these difficulties.


United Kingdom Lobster Market

The UK lobster industry is characterized by consistent demand, which is fueled by rising demand for luxury seafood as well as domestic consumption. The European lobster (Homarus gammarus), which is prized for its deep flavor and texture, is the main species in the United Kingdom. A robust culinary culture that incorporates lobster into fine dining, seafood restaurants, and special occasions supports the market. However, reliance on imports, mostly from the US, Canada, and other European nations, results from indigenous production being very limited in comparison to other regions. Demand for ethically farmed lobster is rising as a result of the growing trend toward sustainability and ethical sourcing. The UK market is still a substantial portion of the larger European lobster sector, despite obstacles like high prices and erratic supplies.


China Lobster Market

The growing demand for high-quality seafood and rising disposable budgets have propelled the China lobster market's explosive expansion. As a luxury food item, lobster, especially the American lobster (Homarus americanus), has become more and more popular among wealthy customers and at upscale restaurants. Lobster is a sought-after delicacy as a result of the nation's expanding middle class and changing eating habits, which have increased interest in foreign cuisines. Furthermore, the health advantages of seafood, such as its high protein and omega-3 fatty acid content, complement Chinese consumers' emphasis on wellbeing. Market stability, however, may be impacted by issues including high import prices, trade restrictions, and varying supply as a result of environmental conditions. China's lobster industry is nevertheless growing in spite of these problems, thanks to rising imports from the US and Canada.


United Arab Emirates Lobster Market

The growing demand for high-quality seafood and rising disposable budgets have propelled the China lobster market's explosive expansion. As a luxury food item, lobster, especially the American lobster (Homarus americanus), has become more and more popular among wealthy customers and at upscale restaurants. Lobster is a sought-after delicacy as a result of the nation's expanding middle class and changing eating habits, which have increased interest in foreign cuisines. Furthermore, the health advantages of seafood, such as its high protein and omega-3 fatty acid content, complement Chinese consumers' emphasis on wellbeing. Market stability, however, may be impacted by issues including high import prices, trade restrictions, and varying supply as a result of environmental conditions. China's lobster industry is nevertheless growing in spite of these problems, thanks to rising imports from the US and Canada.


Global Lobster Market Segments

Species – Market breakup in 4 viewpoints:
1. American Lobster
2. European Lobster
3. Spiny Lobster
4. Rock Lobster


Weight – Market breakup in 3 viewpoints:
1. 0.5 – 0.75 lbs
2. 0.76 – 3.0 lbs
3. Over 3 lbs


Product Types – Market breakup in 3 viewpoints:
1. Whole Lobster
2. Lobster Tail
3. Lobster Meat


Distribution Channel – Market breakup in 2 viewpoints:
1. Food Service
2. Retail


Country – Market breakup of 25 Countries:
1. North America

1.1 United States
1.2 Canada

2 Europe

2.1 France
2.2 Germany
2.3 Italy
2.4 Spain
2.5 United Kingdom
2.6 Belgium
2.7 Netherlands
2.8 Turkey

3. Asia Pacific

3.1 China
3.2 Japan
3.3 India
3.4 South Korea
3.5 Thailand
3.6 Malaysia
3.7 Indonesia
3.8 Australia
3.9 New Zealand

4. Latin America

4.1 Brazil
4.2 Mexico
4.3 Argentina

5. Middle East & Africa

5.1 Saudi Arabia
5.2 United Arab Emirates
5.3 South Africa


All the Key players have been covered from 3 Viewpoints:
• Overview
• Recent Development
• Revenue Analysis


Company Analysis:
1. Boston Lobster
2. Clearwater Seafoods
3. High Liner Foods Incorporated
4. Thai Union Manufacturing Company Ltd,
5. East Coast Seafood Group
6. Geraldton Fishermen’s Co-operative
7. PESCANOVA ESPAÑA SL,
8. Supreme Lobster
9. Tangier Lobster


Key Questions Answered in Report:
1. How big is the Lobster industry?
The global Lobster market size was valued at US$ 6.87 billion in 2024 and is expected to reach US$ 14.73 billion in 2033.

2. What is the Lobster growth rate?
The global Lobster market is expected to expand at a compound annual growth rate (CAGR) of 8.84% from 2025 to 2033.

3. Who are the key players in Lobster industry?
Some key players operating in the Lobster market includes Boston Lobster, Clearwater Seafoods, High Liner Foods Incorporated, Thai Union Manufacturing Company Ltd, East Coast Seafood Group, Geraldton Fishermen’s Co-operative, PESCANOVA ESPAÑA SL, Supreme Lobster, and Tangier Lobster

4. What are the factors driving the Lobster industry?
Rising demand for seafood, health-conscious consumers, premium dining trends, global market expansion, sustainable sourcing methods, luxury seafood consumption, rising disposable incomes, and the growing appeal of lobster in various international cuisines are some of the major factors propelling the lobster industry.

5. Which Region held the largest market share in the Lobster industry?
North America is expected to hold the largest market share in the industry.

6. What segments are covered in the Lobster Market report?
Species, Weight, Product Types, Distribution Channel and Countries segment are covered in this report.



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Table of Contents

1. Introduction


2. Research Methodology


3. Executive Summary


4. Market Dynamics
4.1 Growth Drivers
4.2 Challenges


5. Global Lobster Market


6. Market Share
6.1 By Species
6.2 By Weight
6.3 By Product Type
6.4 By Distribution Channel
6.5 By Countries


7. Species
7.1 American Lobster
7.2 European Lobster
7.3 Spiny Lobster
7.4 Rock Lobster


8. Weight
8.1 0.5 – 0.75 lbs
8.2 0.76 – 3.0 lbs
8.3 Over 3 lbs


9. Product Types
9.1 Whole Lobster
9.2 Lobster Tail
9.3 Lobster Meat


10. Distribution Channel
10.1 Food Service
10.2 Retail


11. Countries
11.1 North America

11.1.1 United States
11.1.2 Canada

11.2 Europe

11.2.1 France
11.2.2 Germany
11.2.3 Italy
11.2.4 Spain
11.2.5 United Kingdom
11.2.6 Belgium
11.2.7 Netherlands
11.2.8 Turkey

11.3 Asia Pacific

11.3.1 China
11.3.2 Japan
11.3.3 India
11.3.4 South Korea
11.3.5 Thailand
11.3.6 Malaysia
11.3.7 Indonesia
11.3.8 Australia
11.3.9 New Zealand

11.4 Latin America

11.4.1 Brazil
11.4.2 Mexico
11.4.3 Argentina

11.5 Middle East & Africa

11.5.1 Saudi Arabia
11.5.2 United Arab Emirates
11.5.3 South Africa


12. Porter's Five Forces Analysis
12.1 Bargaining Power of Buyers
12.2 Bargaining Power of Suppliers
12.3 Degree of Competition
12.4 Threat of New Entrants
12.5 Threat of Substitutes


13. SWOT Analysis
13.1 Strength
13.2 Weakness
13.3 Opportunity
13.4 Threats


14. Key Players Analysis
14.1 Boston Lobster

14.1.1 Overview
14.1.2 Recent Development
14.1.3 Revenue

14.2 Clearwater Seafoods

14.2.1 Overview
14.2.2 Recent Development
14.2.3 Revenue

14.3 High Liner Foods Incorporated

14.3.1 Overview
14.3.2 Recent Development
14.3.3 Revenue

14.4 Thai Union Manufacturing Company Ltd

14.4.1 Overview
14.4.2 Recent Development
14.4.3 Revenue

14.5 East Coast Seafood Group

14.5.1 Overview
14.5.2 Recent Development

14.6 Geraldton Fishermen’s Co-operative

14.6.1 Overview
14.6.2 Recent Development

14.7 PESCANOVA ESPAÑA SL

14.7.1 Overview
14.7.2 Recent Development

14.8 Supreme Lobster

14.8.1 Overview
14.8.2 Recent Development

14.9 Tangier Lobster

14.9.1 Overview
14.9.2 Recent Development

 

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