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ポテト加工用消泡剤の世界市場 - 2023-2030


Global Defoamers For Potato Processing Market - 2023-2030

概要 ポテト加工用消泡剤の世界市場は、2022年に1億3,210万米ドルに達し、2030年には1億9,020万米ドルに達すると予測され、予測期間2023-2030年の年平均成長率は4.7%である。 消費者は、持続可能な手法で作られ... もっと見る

 

 

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2023年10月11日 US$4,350
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サマリー

概要
ポテト加工用消泡剤の世界市場は、2022年に1億3,210万米ドルに達し、2030年には1億9,020万米ドルに達すると予測され、予測期間2023-2030年の年平均成長率は4.7%である。
消費者は、持続可能な手法で作られたクリーンラベル製品を求めるようになっている。ポテト加工業者は、より環境に優しく持続可能な加工方法を採用しつつあり、それが消泡剤の選択に影響を与えている。環境意識の高い消費者も環境に優しい消泡剤を好むことで市場に影響を与えている。
ポテトベースのスナックや冷凍製品を含むコンビニエンス・フードの需要は世界的に増加傾向にある。この傾向はポテト加工市場を牽引しており、その結果、消泡剤の需要も増加している。効率的な加工は成長するコンビニエンス・フード市場のニーズを満たすのに不可欠だからである。
アジア太平洋地域は、ポテト加工市場向けの消泡剤において著しい成長を遂げており、世界全体の1/3以上のシェアを占めている。スナックや冷凍食品など、ポテトベースの製品に対する消費者の需要が高まるにつれ、効率的で高品質な加工を保証し、市場の成長をさらに促進する消泡剤に対する需要も高まっている。
ポテト加工業者は、それぞれの加工方法や課題に合わせてカスタマイズされた消泡ソリューションを求めている。消泡剤メーカーは、様々な加工施設特有のニーズに対応するため、特化した製品と技術サポートを提供することで対応している。ポテト加工中の泡の制御を強化するために、新しい配合と供給システムが開発されている。
例えば、2023年7月3日、Elementis社は、建築塗料用に特別に作られたバイオベースの消泡剤であるDAPRO BIO 9910という画期的な製品を発表した。この革新的なソリューションは、より環境に優しい処方へのエレメンティスの献身を象徴するもので、持続可能性と環境上の利点を支持しながら性能を向上させることで、建築塗料業界に革命を起こすことを目指している。
ダイナミクス
ポテト加工産業の成長
ポテト加工産業には、洗浄、皮むき、カット、ブランチング、フライ、包装など様々な作業が含まれる。これらの工程の多くは、ジャガイモに含まれるデンプンやタンパク質の存在により泡を発生させる。効率的で衛生的な加工作業を維持するため、業界における消泡剤の需要は増加すると予想される。
ポテト加工業者は、オペレーションを最適化し、コストを削減する方法を常に模索している。消泡剤による効率的な泡の制御は、製品ロスの削減、生産収率の向上、機器洗浄のためのダウンタイムの短縮につながる。このコスト削減の可能性が、市場における消泡剤の採用を後押ししている。
消泡剤メーカーは研究開発に投資し、ポテト加工業界特有の課題に合わせた特殊な製品を開発する可能性が高い。この技術革新は、ポテト加工用消泡剤市場の成長をさらに促進する。
例えば、2020年7月4日、エボニックのコーティング添加剤事業ラインは、塗料配合者を支援するために、配合プロセスの簡素化を目的とした添加剤の包括的な製品群を発表した。その中でも特に注目されるのはTEGO Foamex 9で、鉱物油ベースの消泡剤であり、永続的な効果と塗料とのシームレスな適合性で珍重されている。
コンビニエンス食品の消費の増加
ポテトベースのスナック、冷凍フライドポテト、すぐに食べられる食事などのコンビニエンス食品は、ライフスタイルや消費者の嗜好の変化によって需要が急増している。こうした需要の高まりは、ポテト加工市場の拡大に直結し、業界における消泡剤の使用拡大につながる。
コンビニエンス・フードの製造には、ブランチング、フライ、包装など、ポテト加工の複数の段階が含まれることが多い。これらの工程では、ポテトに含まれるデンプンやタンパク質が原因で泡が発生することがあります。製品の品質と生産効率を維持するためには、泡の管理が極めて重要です。そのため、消泡剤はこうした課題に対処する上で重要な役割を果たしている。
消費者は、コンビニエンス・フードに安定した品質と長期の賞味期限を期待しています。消泡剤による泡の管理は、製品の汚染や揚げムラなどの問題を防ぐことで、これらの製品が品質基準を満たすことを保証します。製品の品質向上は、ブランド・ロイヤルティと市場成長に貢献する。
ポテト加工の技術革新の増加
ポテト加工における技術革新は、特殊スナック、押出製品、ユニークなポテトベース原料など、幅広いポテトベース製品の創造につながっている。ポテト製品の種類が増えるにつれて、こうした革新的なプロセスにおける泡関連の課題に対処する消泡剤の需要も増え、市場の成長機会を生み出している。
ポテト加工業界は、効率と製品品質を向上させるため、高度な加工技術とテクノロジーを採用している。これらの技術はしばしば泡を発生させるため、効率的なオペレーションを維持するために消泡剤の使用が必要となる。このような最先端技術の採用が、市場における消泡剤の需要を牽引している。
消費者は、持続可能でクリーンラベルの製品をますます求めるようになっている。ポテト加工における技術革新は、廃棄物、エネルギー消費、添加物の使用を削減することに重点を置いている。クリーンラベルの要件を満たす消泡剤は、こうした持続可能性の目標達成に不可欠なものとなりつつあり、市場での採用拡大に繋がっている。
持続可能な製品に対する需要の高まり
消費者は、持続可能でクリーンラベルの製品をますます求めるようになっています。持続可能なジャガイモの加工方法は、消費者の期待に応えるために不可欠になっています。環境に優しく、クリーンラベルの要件に沿った消泡剤が市場で求められており、環境に優しい消泡ソリューションの採用が進んでいる。
持続可能なポテト加工は、業界の環境フットプリントの削減を目指しています。これには、水の使用、エネルギー消費、廃棄物の発生を最小限に抑えることが含まれます。持続可能な消泡剤による効率的な泡のコントロールは、水と化学薬品の使用量を減らし、廃棄物を最小限に抑えることで、こうした持続可能性の目標に貢献します。
ポテト加工業者は、自社製品にグリーン認証やエコラベルを求めるようになってきています。持続可能な消泡剤の使用は、こうした認証の取得に貢献し、そうした製品の市場性を高め、環境に優しい消泡ソリューションの需要を促進することができます。
消泡剤の高コスト
ポテト加工業者は、利益率が低い競争の激しい市場で事業を展開している。消泡剤のコストが高いと、生産コスト全体がかさみ、ポテト加工企業の利益率が低下する可能性がある。このコスト負担は、競争の激しい市場では重大な問題である。消泡剤の高コストは、消泡剤メーカー間の競争を激化させる可能性がある。
一部のポテト加工施設、特に小規模で財務基盤の弱い施設は、消泡ソリューションの高コストが原因で採用をためらう。このような限定的な採用は、潜在的な顧客の一部が代替の費用対効果の高い解決策を選び、消泡に投資しないため、市場の成長可能性を鈍らせる可能性がある。
ポテト加工業者は消泡剤の導入を検討する際、費用便益分析を行う。製品の品質向上やダウンタイムの削減など、消泡剤を使用することで認識されるメリットが高いコストを上回らないため、消泡剤の採用を見送る企業もあり、市場の成長が制限される。
環境に対する懸念の高まり
環境への影響に対する懸念は、しばしば規制や基準の厳格化につながる。ポテト加工業者は、消泡剤など環境に悪影響を及ぼす可能性のある化学物質の使用を削減するよう迫られている。こうした規制を遵守するためには、消泡剤の使用量を減らす必要があり、そうした製品の市場が制限される可能性がある。
環境意識は、食品加工を含む様々な産業において、持続可能で環境に優しい慣行への転換を促している。ポテト加工業者は、従来の消泡剤に代わる、より環境に優しいと認識される消泡剤を求めており、従来の消泡剤の市場シェアを低下させる可能性がある。
従来の消泡剤の中には、環境や健康の観点から懸念される化学物質を含むものもある。ポテト加工業者は、特にナチュラルやオーガニックとして販売される製品を製造する場合、そうした成分を含む消泡剤の使用をためらう。このような懸念は、特定の消泡剤市場を制限する可能性がある。
セグメント分析
ポテト加工用消泡剤の世界市場は、タイプ、機能、用途、地域によって区分される。
効果的な泡の制御、多用途性、長持ちする性能
シリコーンベースの消泡剤セグメントは、ポテト加工用消泡剤の世界市場で約54.5%のシェアと最大のシェアを占めている。デンプンやタンパク質の存在により泡の発生が一般的な課題であるポテト加工業界では、シリコン系消泡剤が泡に関連する問題を軽減する上で非常に効果的であることが証明されている。泡の制御におけるその信頼性は、市場で好ましい選択肢として位置づけられている。
シリコーン系消泡剤は汎用性が高く、洗浄や皮むきからブランチングやフライまで、ポテト加工の様々な段階で使用できます。さまざまな加工方法と加工条件に適応できるため、チップスから冷凍フライドポテトまで、幅広いポテト製品に適しており、これが市場の成長をさらに後押ししている。
シリコン系消泡剤は泡立ちを長期間抑えることができるため、消泡剤を頻繁に補充する必要がなく、長時間の加工が可能であり、市場での普及に貢献している。メーカー各社も、市場の消費者需要を満たすために新製品を開発している。
例えば、BRBは2021年11月23日、低濃度でも卓越した消泡性能を発揮する最先端のシリコーン消泡剤「Akasil Antifoam 2107」と「Akasil Antifoam 7107」を発表した。これらの消泡剤は、軽油分離、原油蒸留、遅延コークス化など、さまざまな用途でその効果を実証している。
地理的浸透
輸出機会と食品加工への投資増加
ポテト加工用消泡剤の世界市場はアジア太平洋地域が支配的であり、予測期間中にシェアのほぼ1/2に達すると予想される。アジア太平洋地域では、ジャガイモを原料とする製品の国際市場への輸出が増加している。輸出に必要な品質と安全基準を満たすため、ポテト加工業者は消泡剤を利用して一貫性と規制遵守を確保し、市場の成長を拡大している。
アジア太平洋地域の多くの国は、食品加工インフラの近代化に投資している。これには、ジャガイモ加工施設のアップグレードや、生産効率を高めるための先端技術の導入が含まれる。消泡剤はこうした近代的な加工方法に不可欠な要素であり、市場をさらに押し上げている。
COVID-19の影響分析
パンデミックは世界のサプライチェーンを混乱させ、原料の入手可能性と消泡剤の生産に影響を与えた。こうした混乱は供給不足、納品の遅延、コストの上昇につながり、消泡剤市場にマイナスの影響を与える可能性がある。ロックダウンや社会的距離を置く措置の結果、ジャガイモ加工施設の処理能力が低下し、加工活動の縮小に伴って消泡剤の需要が減少した。
パンデミックによる経済的不安から、一部のジャガイモ加工業者は予算の見直しを迫られ、コスト削減策により消泡剤への投資が減少し、市場にマイナスの影響を与えた。パンデミックの間、産業界は財政的な制約に直面し、企業は設備や添加物への投資よりも必要不可欠な支出を優先するようになり、市場の消泡剤需要に影響を与えた。
しかし、戸締まりや制限によって外食が制限されたため、ポテトベースの製品を含む包装食品や加工食品の需要が急増した。このようなポテト加工需要の増加は、効率的なポテト加工に不可欠な成分である消泡剤市場にプラスの影響を与えた。
人の介入を最小限に抑え、操業停止中の生産継続性を維持する必要性から、食品加工施設における遠隔監視と自動化の採用が増加した。消泡システムとソリューションはこうしたプロセスに組み込まれ、消泡剤市場に成長機会をもたらした。
ロシア・ウクライナ戦争の影響分析
この地域の不確実性は、為替レートの変動や商品価格の上昇につながる可能性がある。こうした要因は原材料や輸送コストに影響を与え、消泡剤市場の価格変動につながる可能性があり、ジャガイモ加工業者の購買決定に影響を与える可能性がある。
特に、ロシアとウクライナのいずれかが消泡剤生産に使用される原材料の重要なサプライヤーである場合、紛争はサプライチェーンを混乱させる。サプライチェーンの混乱は、消泡剤の供給不足とコスト増につながる可能性がある。紛争に関連するサプライチェーンリスクを軽減するため、消泡剤メーカーとジャガイモ加工業者は、サプライヤーと物流の変更につながる代替調達オプションを模索し、市場成長に影響を与えている。
タイプ別
- シリコン系消泡剤
- 鉱物油ベース消泡剤
- ポリマーベース消泡剤
- 非シリコーン系有機消泡剤
機能別
- 加工助剤
- 食品添加物
用途別
- フレーク
- フライドポテト
- チップス
- クリスピー
- 顆粒
- その他
地域別
- 北米
o 米国
o カナダ
メキシコ
- ヨーロッパ
o ドイツ
o イギリス
o フランス
o イタリア
o ロシア
o その他のヨーロッパ
- 南アメリカ
o ブラジル
o アルゼンチン
o その他の南米諸国
- アジア太平洋
o 中国
o インド
o 日本
o オーストラリア
o その他のアジア太平洋地域
- 中東およびアフリカ
主な開発
- 2021年11月2日、エボニックは印刷インキとワニス用の2種類の革新的な消泡剤を発表しました。これらの最先端製品であるTEGO Foamex 8820と8850は、エボニックのコーティング添加剤事業の一部であり、業界で卓越した性能を発揮しながら持続可能性と安全基準を満たすように設計されている。
- 2019年10月10日、BASFはFoamaster WO 2360と名付けられた新しい消泡剤を発表し、接着剤に関する中国の食品接触規制GB 9685-2016を満たし、世界的に重要な食品接触規制に準拠するよう設計された。
- 2019年1月31日、以前はAkzoNobel Specialty Chemicalsとして知られていたNouryonは、高性能基準を維持する環境に優しく費用対効果の高いソリューションに対する需要の高まりを満たすために、家庭用および工業用洗浄製品メーカーを支援するように設計された水混和性消泡剤Ethylan TB345を発表した。
競争状況
ジャガイモ加工用消泡剤市場における主な世界的企業には、DyStar Singapore Pte Ltd、Hydrite Chemicals、DuBois Chemicals、Rossari Biotech Limited、Münzing Corporation、Bussetti & Co GesmbH、LEVACO、Dow、Accepta Water Treatment、PMC Ouvrie SASが含まれる。
レポートを購入する理由
- ジャガイモ加工用消泡剤の世界市場をタイプ、機能、用途、地域に基づき細分化し、重要な商業資産とプレーヤーを理解する。
- トレンドと共同開発の分析による商機の特定。
- ポテト加工用消泡剤市場レベルの全セグメントを網羅した多数のデータポイントを収録したエクセルデータシート。
- PDFレポートは、徹底的な定性的インタビューと綿密な調査の後の包括的な分析で構成されています。
- 全主要企業の主要製品からなる製品マッピングをエクセルで提供。
世界のポテト加工用消泡剤市場レポートは約61の表、60の図、181ページを提供します。
対象読者
- メーカー/バイヤー
- 業界投資家/投資銀行家
- 研究専門家
- 新興企業

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目次

1. Methodology and Scope
1.1. Research Methodology
1.2. Research Objective and Scope of the Report
2. Definition and Overview
3. Executive Summary
3.1. Snippet by Type
3.2. Snippet by Function
3.3. Snippet by Application
3.4. Snippet by Region
4. Dynamics
4.1. Impacting Factors
4.1.1. Drivers
4.1.1.1. Growth in the Potato Processing Industry
4.1.1.2. Increasing Consumption of Convenience Foods
4.1.1.3. Increasing Potato Processing Innovations
4.1.1.4. Growing Demand for Sustainable Products
4.1.2. Restraints
4.1.2.1. High Cost of Defoamers
4.1.2.2. Increasing Environmental Concerns
4.1.3. Opportunity
4.1.4. Impact Analysis
5. Industry Analysis
5.1. Porter's Five Force Analysis
5.2. Supply Chain Analysis
5.3. Pricing Analysis
5.4. Regulatory Analysis
5.5. Russia-Ukraine War Impact Analysis
5.6. DMI Opinion
6. COVID-19 Analysis
6.1. Analysis of COVID-19
6.1.1. Scenario Before COVID
6.1.2. Scenario During COVID
6.1.3. Scenario Post COVID
6.2. Pricing Dynamics Amid COVID-19
6.3. Demand-Supply Spectrum
6.4. Government Initiatives Related to the Market During Pandemic
6.5. Manufacturers Strategic Initiatives
6.6. Conclusion
7. By Type
7.1. Introduction
7.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
7.1.2. Market Attractiveness Index, By Type
7.2. Silicone-Based Defoamers*
7.2.1. Introduction
7.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
7.3. Mineral Oil-Based Defoamers
7.4. Polymer-Based Defoamers
7.5. Non-Silicone Organic Defoamers
8. By Function
8.1. Introduction
8.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
8.1.2. Market Attractiveness Index, By Function
8.2. Processing Aid*
8.2.1. Introduction
8.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
8.3. Food Additive
9. By Application
9.1. Introduction
9.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
9.1.2. Market Attractiveness Index, By Application
9.2. Flakes*
9.2.1. Introduction
9.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
9.3. Fries
9.4. Chips
9.5. Crisps
9.6. Granules
9.7. Others
10. By Region
10.1. Introduction
10.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Region
10.1.2. Market Attractiveness Index, By Region
10.2. North America
10.2.1. Introduction
10.2.2. Key Region-Specific Dynamics
10.2.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.2.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.2.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.2.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.2.6.1. U.S.
10.2.6.2. Canada
10.2.6.3. Mexico
10.3. Europe
10.3.1. Introduction
10.3.2. Key Region-Specific Dynamics
10.3.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.3.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.3.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.3.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.3.6.1. Germany
10.3.6.2. UK
10.3.6.3. France
10.3.6.4. Italy
10.3.6.5. Russia
10.3.6.6. Rest of Europe
10.4. South America
10.4.1. Introduction
10.4.2. Key Region-Specific Dynamics
10.4.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.4.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.4.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.4.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.4.6.1. Brazil
10.4.6.2. Argentina
10.4.6.3. Rest of South America
10.5. Asia-Pacific
10.5.1. Introduction
10.5.2. Key Region-Specific Dynamics
10.5.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.5.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.5.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.5.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.5.6.1. China
10.5.6.2. India
10.5.6.3. Japan
10.5.6.4. Australia
10.5.6.5. Rest of Asia-Pacific
10.6. Middle East and Africa
10.6.1. Introduction
10.6.2. Key Region-Specific Dynamics
10.6.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.6.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.6.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11. Competitive Landscape
11.1. Competitive Scenario
11.2. Market Positioning/Share Analysis
11.3. Mergers and Acquisitions Analysis
12. Company Profiles
12.1. DyStar Singapore Pte Ltd*
12.1.1. Company Overview
12.1.2. Product Portfolio and Description
12.1.3. Financial Overview
12.1.4. Key Developments
12.2. Hydrite Chemical
12.3. DuBois Chemicals
12.4. Rossari Biotech Limited
12.5. Münzing Corporation
12.6. Bussetti & Co GesmbH
12.7. LEVACO
12.8. Dow
12.9. Accepta Water Treatment
12.10. PMC Ouvrie SAS
LIST NOT EXHAUSTIVE
13. Appendix
13.1. About Us and Services
13.2. Contact Us

 

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Summary

Overview
Global Defoamers For Potato Processing Market reached US$ 132.1 million in 2022 and is expected to reach US$ 190.2 million by 2030, growing with a CAGR of 4.7% during the forecast period 2023-2030.
Consumers are increasingly seeking clean-label products made with sustainable practices. Potato processors are adopting more environmentally friendly and sustainable processing methods, which influence their choice of defoamers. Environmentally conscious consumers are also influencing the market by favoring eco-friendly defoamers.
The global demand for convenience foods, including potato-based snacks and frozen products, is on the rise. This trend is driving the potato processing market and consequently, the demand for defoamers, as efficient processing is essential to meet the growing convenience food market's needs.
Asia-Pacific is experiencing significant growth in defoamers for the potato processing market covering more than 1/3rd share globally. As consumer demand for potato-based products such as snacks and frozen items is rising, so too is the demand for defoamers to ensure efficient and high-quality processing and further drive the market growth.
Potato processors are looking for customized defoaming solutions tailored to their specific processing methods and challenges. Defoamer manufacturers are responding by offering specialized products and technical support to address the unique needs of different processing facilities. New formulations and delivery systems are being developed to enhance foam control during potato processing.
For instance, on July 3, 2023, Elementis introduced a groundbreaking product called DAPRO BIO 9910, a biobased defoamer specifically crafted for architectural coatings. This innovative solution represents Elementis' dedication to greener formulations, aiming to revolutionize the architectural paint industry by delivering improved performance while championing sustainability and environmental advantages.
Dynamics
Growth in the Potato Processing Industry
The potato processing industry encompasses various activities such as washing, peeling, cutting, blanching, frying and packaging. Many of these processes generate foam due to the presence of starch and proteins in potatoes. To maintain efficient and hygienic processing operations, the demand for defoamers in the industry is expected to rise.
Potato processors are constantly seeking ways to optimize their operations and reduce costs. Efficient foam control through defoamers can lead to reduced product loss, improved production yields and less downtime for equipment cleaning. This cost-saving potential drives the adoption of defoamers in the market.
Manufacturers of defoamers are likely to invest in research and development to create specialized products tailored to the unique challenges of the potato processing industry. This innovation further fuels the growth of the defoamers for the potato processing market.
For instance, on July 4, 2020, Evonik's Coating Additives business line introduced a comprehensive range of additives aimed at simplifying formulation processes to assist paint formulators. Among these offerings, the standout is TEGO Foamex 9, a mineral-oil-based defoamer prized for its enduring effectiveness and seamless compatibility with coatings.
Increasing Consumption of Convenience Foods
Convenience foods, including potato-based snacks, frozen french fries and ready-to-eat meals, are witnessing a surge in demand due to changing lifestyles and consumer preferences. This rise in demand directly translates into a larger market for potato processing, leading to more extensive use of defoamers in the industry.
The production of convenience foods often involves multiple stages of potato processing, such as blanching, frying and packaging. These processes can generate foam due to the starch and protein content in potatoes. Managing foam is crucial to maintain product quality and production efficiency. Therefore, defoamers play a vital role in addressing these challenges.
Consumers expect convenience foods to have consistent quality and extended shelf life. Foam control through defoamers ensures that these products meet quality standards by preventing issues like product contamination and uneven frying. Enhanced product quality contributes to brand loyalty and market growth.
Increasing Potato Processing Innovations
Innovations in potato processing are leading to the creation of a wide range of potato-based products, including specialty snacks, extruded products and unique potato-based ingredients. As the variety of potato products expands, so does the demand for defoamers to address foam-related challenges in these innovative processes, creating growth opportunities in the market.
The potato processing industry is adopting advanced processing techniques and technologies to improve efficiency and product quality. These techniques often generate foam, necessitating the use of defoamers to maintain efficient operations. This adoption of cutting-edge technologies drives the demand for defoamers in the market.
Consumers are increasingly seeking sustainable and clean label products. Innovations in potato processing focus on reducing waste, energy consumption and the use of additives. Defoamers that meet clean label requirements are becoming essential in achieving these sustainability goals, leading to increased adoption in the market.
Growing Demand for Sustainable Products
Consumers are increasingly seeking sustainable and clean label products. Sustainable potato processing practices are becoming essential in meeting consumer expectations. Defoamers that are environmentally friendly and align with clean label requirements are in demand in the market, driving the adoption of eco-friendly defoaming solutions.
Sustainable potato processing aims to reduce the environmental footprint of the industry. This includes minimizing water usage, energy consumption and waste generation. Efficient foam control through sustainable defoamers contributes to these sustainability goals by reducing water and chemical usage and minimizing waste, which aligns with market demands for eco-conscious practices.
Potato processors are increasingly seeking green certifications and eco-labels for their products. The use of sustainable defoamers can be a contributing factor in achieving these certifications, making such products more marketable and driving the demand for environmentally friendly defoaming solutions.
High Cost of Defoamers
Potato processors operate in a highly competitive market where profit margins can be slim. The high cost of defoamers can add to the overall production costs, reducing profit margins for potato processing companies. This cost burden is a significant concern in a competitive market. The high cost of defoamers can intensify competition among defoamer manufacturers.
Some potato processing facilities, particularly smaller and less financially robust ones, hesitate to adopt defoaming solutions due to their high cost. This limited adoption can slow down the market's growth potential, as a portion of potential customers opt for alternative, cost-effective solutions and do not invest in defoaming.
Potato processors conduct a cost-benefit analysis when considering the implementation of defoamers. The perceived benefits of using defoamers, such as improved product quality and reduced downtime, do not outweigh the high costs, some companies opt to forego defoamer adoption, thus limiting market growth.
Increasing Environmental Concerns
Concerns over environmental impacts often lead to stricter regulations and standards. Potato processors face pressure to reduce the use of chemicals, including defoamers, that could have adverse environmental effects. Compliance with these regulations requires a reduction in defoamer usage, potentially limiting the market for such products.
Environmental awareness is driving a shift toward sustainable and eco-friendly practices in various industries, including food processing. Potato processors seek alternatives to traditional defoamers that are perceived as more environmentally friendly, potentially reducing the market share of conventional defoaming products.
Some traditional defoamers contain chemicals that are of concern from an environmental and health perspective. Potato processors are hesitant to use defoamers with such ingredients, especially when producing products marketed as natural or organic. This concern can limit the market for certain defoaming products.
Segment Analysis
The global defoamers for the potato processing market are segmented based on type, function, application and region.
Effective Foam Control, Versatility, Long-Lasting Performance
The silicone-based defoamers segment is holding the largest share of nearly 54.5% share of the global defoamers market for potato processing. In the potato processing industry, where foam generation is a common challenge due to the presence of starch and proteins, silicone-based defoamers are proving to be highly effective in mitigating foam-related issues. Their reliability in controlling foam positions them as a preferred choice in the market.
Silicone-based defoamers are versatile and can be used in various stages of potato processing, from washing and peeling to blanching and frying. Their adaptability to different processing methods and conditions makes them suitable for a wide range of potato products, from chips to frozen fries, which further drives market growth.
Silicone-based defoamers provide long-lasting foam control, allowing for extended processing runs without the need for frequent defoamer replenishment contributing to their widespread adoption in the market. Manufacturers are also developing new products to meet consumer demand in the market.
For instance, on November 23, 2021, BRB introduced a pair of cutting-edge silicone antifoam products, Akasil Antifoam 2107 and 7107, known for their exceptional foam control performance even at low concentrations. These antifoams have demonstrated their effectiveness in various applications, including gas oil separation, crude oil distillation and delayed coking.
Geographical Penetration
Export Opportunities and Increasing Investment in Food Processing
Asia-Pacific is dominating the global defoamers market for potato processing and is expected to reach nearly ½ of the share in the forecast period. Asia-Pacific region is increasingly exporting potato-based products to international markets. To meet the quality and safety standards required for exports, potato processors rely on defoamers to ensure consistency and compliance with regulations, expanding the market's growth.
Many countries in Asia-Pacific are investing in modernizing their food processing infrastructure. This includes upgrading potato processing facilities and incorporating advanced technologies to enhance production efficiency. Defoamers are an essential component in these modern processing methods, further boosting the market.
COVID-19 Impact Analysis
The pandemic disrupted global supply chains, affecting the availability of raw materials and the production of defoaming agents. These disruptions could lead to supply shortages, delayed deliveries and increased costs, negatively impacting the defoamers market. Lockdowns and social distancing measures resulted in reduced processing capacities in potato processing facilities led to a decreased demand for defoamers as processing activities scaled down.
The economic uncertainty caused by the pandemic prompted some potato processors to reevaluate their budgets and cost-saving measures reduced investments in defoaming solutions, impacting the market negatively. Industries faced financial constraints during the pandemic, causing businesses to prioritize essential spending over investments in equipment and additives affected the demand for defoamers in the market.
However, as lockdowns and restrictions limited dining out, there was a surge in the demand for packaged and processed foods, including potato-based products. This increased demand for potato processing positively impacted the defoamers market as it is an essential component of efficient potato processing.
The need to minimize human intervention and maintain production continuity during lockdowns led to increased adoption of remote monitoring and automation in food processing facilities. Defoaming systems and solutions were integrated into these processes, providing growth opportunities for the defoamers market.
Russia-Ukraine War Impact Analysis
Uncertainty in the region can lead to fluctuations in currency exchange rates and increased commodity prices. These factors can impact the cost of raw materials and transportation, potentially leading to price volatility in the defoamers market, which could affect purchasing decisions by potato processors.
The conflict disrupts supply chains, especially if either Russia or Ukraine is a significant supplier of raw materials used in defoamer production. Supply chain disruptions can lead to shortages and increased costs for defoamers. To mitigate supply chain risks associated with the conflict, defoamer manufacturers and potato processors seek alternative sourcing options leading to changes in suppliers and logistics, impacting the market growth.
By Type
• Silicone-Based Defoamers
• Mineral Oil-Based Defoamers
• Polymer-Based Defoamers
• Non-Silicone Organic Defoamers
By Function
• Processing Aid
• Food Additive
By Application
• Flakes
• Fries
• Chips
• Crisps
• Granules
• Others
By Region
• North America
o U.S.
o Canada
o Mexico
• Europe
o Germany
o UK
o France
o Italy
o Russia
o Rest of Europe
• South America
o Brazil
o Argentina
o Rest of South America
• Asia-Pacific
o China
o India
o Japan
o Australia
o Rest of Asia-Pacific
• Middle East and Africa
Key Developments
• On November 2, 2021, Evonik introduced two innovative defoamer concentrates for printing inks and varnishes, featuring impressive bio-renewable content levels of 55% and 95%. These cutting-edge products, TEGO Foamex 8820 and 8850, are part of Evonik's Coating Additives business and are designed to fulfill sustainability and safety standards while delivering exceptional performance in the industry.
• On October 10, 2019, BASF introduced a new defoamer named Foamaster WO 2360, designed to meet China's food contact regulation GB 9685-2016 for adhesives and comply with significant food contact regulations globally.
• On January 31, 2019, Nouryon, formerly known as AkzoNobel Specialty Chemicals, introduced Ethylan TB345, a water-miscible defoamer designed to support household and industrial cleaning product manufacturers in meeting the rising demand for environmentally friendly and cost-effective solutions that maintain high-performance standards.
Competitive Landscape
The major global players in the defoamers for potato processing market include DyStar Singapore Pte Ltd, Hydrite Chemical, DuBois Chemicals, Rossari Biotech Limited, Münzing Corporation, Bussetti & Co GesmbH, LEVACO, Dow, Accepta Water Treatment and PMC Ouvrie SAS.
Why Purchase the Report?
• To visualize the global defoamers for potato processing market segmentation based on type, function, application and region, as well as understand critical commercial assets and players.
• Identify commercial opportunities by analyzing trends and co-development.
• Excel data sheet with numerous data points of defoamers for potato processing market-level with all segments.
• PDF report consists of a comprehensive analysis after exhaustive qualitative interviews and an in-depth study.
• Product mapping available as excel consisting of key products of all the major players.
The global defoamers for potato processing market report would provide approximately 61 tables, 60 figures and 181 Pages.
Target Audience 2023
• Manufacturers/ Buyers
• Industry Investors/Investment Bankers
• Research Professionals
• Emerging Companies



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Table of Contents

1. Methodology and Scope
1.1. Research Methodology
1.2. Research Objective and Scope of the Report
2. Definition and Overview
3. Executive Summary
3.1. Snippet by Type
3.2. Snippet by Function
3.3. Snippet by Application
3.4. Snippet by Region
4. Dynamics
4.1. Impacting Factors
4.1.1. Drivers
4.1.1.1. Growth in the Potato Processing Industry
4.1.1.2. Increasing Consumption of Convenience Foods
4.1.1.3. Increasing Potato Processing Innovations
4.1.1.4. Growing Demand for Sustainable Products
4.1.2. Restraints
4.1.2.1. High Cost of Defoamers
4.1.2.2. Increasing Environmental Concerns
4.1.3. Opportunity
4.1.4. Impact Analysis
5. Industry Analysis
5.1. Porter's Five Force Analysis
5.2. Supply Chain Analysis
5.3. Pricing Analysis
5.4. Regulatory Analysis
5.5. Russia-Ukraine War Impact Analysis
5.6. DMI Opinion
6. COVID-19 Analysis
6.1. Analysis of COVID-19
6.1.1. Scenario Before COVID
6.1.2. Scenario During COVID
6.1.3. Scenario Post COVID
6.2. Pricing Dynamics Amid COVID-19
6.3. Demand-Supply Spectrum
6.4. Government Initiatives Related to the Market During Pandemic
6.5. Manufacturers Strategic Initiatives
6.6. Conclusion
7. By Type
7.1. Introduction
7.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
7.1.2. Market Attractiveness Index, By Type
7.2. Silicone-Based Defoamers*
7.2.1. Introduction
7.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
7.3. Mineral Oil-Based Defoamers
7.4. Polymer-Based Defoamers
7.5. Non-Silicone Organic Defoamers
8. By Function
8.1. Introduction
8.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
8.1.2. Market Attractiveness Index, By Function
8.2. Processing Aid*
8.2.1. Introduction
8.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
8.3. Food Additive
9. By Application
9.1. Introduction
9.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
9.1.2. Market Attractiveness Index, By Application
9.2. Flakes*
9.2.1. Introduction
9.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
9.3. Fries
9.4. Chips
9.5. Crisps
9.6. Granules
9.7. Others
10. By Region
10.1. Introduction
10.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Region
10.1.2. Market Attractiveness Index, By Region
10.2. North America
10.2.1. Introduction
10.2.2. Key Region-Specific Dynamics
10.2.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.2.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.2.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.2.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.2.6.1. U.S.
10.2.6.2. Canada
10.2.6.3. Mexico
10.3. Europe
10.3.1. Introduction
10.3.2. Key Region-Specific Dynamics
10.3.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.3.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.3.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.3.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.3.6.1. Germany
10.3.6.2. UK
10.3.6.3. France
10.3.6.4. Italy
10.3.6.5. Russia
10.3.6.6. Rest of Europe
10.4. South America
10.4.1. Introduction
10.4.2. Key Region-Specific Dynamics
10.4.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.4.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.4.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.4.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.4.6.1. Brazil
10.4.6.2. Argentina
10.4.6.3. Rest of South America
10.5. Asia-Pacific
10.5.1. Introduction
10.5.2. Key Region-Specific Dynamics
10.5.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.5.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.5.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.5.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
10.5.6.1. China
10.5.6.2. India
10.5.6.3. Japan
10.5.6.4. Australia
10.5.6.5. Rest of Asia-Pacific
10.6. Middle East and Africa
10.6.1. Introduction
10.6.2. Key Region-Specific Dynamics
10.6.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
10.6.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Function
10.6.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11. Competitive Landscape
11.1. Competitive Scenario
11.2. Market Positioning/Share Analysis
11.3. Mergers and Acquisitions Analysis
12. Company Profiles
12.1. DyStar Singapore Pte Ltd*
12.1.1. Company Overview
12.1.2. Product Portfolio and Description
12.1.3. Financial Overview
12.1.4. Key Developments
12.2. Hydrite Chemical
12.3. DuBois Chemicals
12.4. Rossari Biotech Limited
12.5. Münzing Corporation
12.6. Bussetti & Co GesmbH
12.7. LEVACO
12.8. Dow
12.9. Accepta Water Treatment
12.10. PMC Ouvrie SAS
LIST NOT EXHAUSTIVE
13. Appendix
13.1. About Us and Services
13.2. Contact Us

 

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