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ペクチン市場レポート:原料別(柑橘類の皮、リンゴの皮、その他)、最終用途別(ジャム・保存食、ドリンク・スプーンヨーグルト、ベーカリー・菓子、フルーツ飲料、その他乳飲料、その他)、地域別 2024-2032


Pectin Market Report by Raw Material (Citrus Peel, Apple Peel, and Others), End Use (Jams and Preserves, Drinkable and Spoonable Yoghurt, Bakery and Confectionary, Fruit Beverages, Other Milk Drinks, and Others), and Region 2024-2032

世界のペクチン市場規模は2023年に1,170.8百万米ドルに達した。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに2,256.0百万米ドルに達し、2024年から2032年の間に7.3%の成長率(CAGR)を示すと予測している。その有利... もっと見る

 

 

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2024年3月2日 US$3,899
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サマリー

世界のペクチン市場規模は2023年に1,170.8百万米ドルに達した。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに2,256.0百万米ドルに達し、2024年から2032年の間に7.3%の成長率(CAGR)を示すと予測している。その有利な物理的・化学的特性による繁栄するF&B業界全体における製品用途の増加、調理済み食品(RTE)および包装食品に対する需要の高まり、合成添加物の健康への悪影響に対する消費者の懸念の高まりによる天然およびクリーンラベル製品に対する需要の高まりは、市場を牽引する主な要因のいくつかを表している。

市場成長を支える指数関数的に拡大する食品・飲料(F&B)産業

ペクチン市場は、食品・飲料(F&B)産業の成長拡大により大きな成長を遂げている。ペクチンの主な最終用途であるジャム、ゼリー、製菓製品、焼き菓子の需要が急増していることも市場を支えている。これに加えて、安定剤や増粘剤としてヨーグルトなどの乳製品で大規模な製品利用が行われていることも、市場に有益な成長機会をもたらしている。さらに、合成の増粘剤や安定剤よりも天然で機能的な成分に対する消費者の需要の高まりも、もう一つの重要な成長促進要因として作用している。さらに、食物繊維の豊富な食事が健康に良いという認識が広まったことで、食物繊維の供給源としてペクチンの需要が高まっている。ペクチンは増量剤として、低カロリーで砂糖不使用の食品の製造に使用される。これらの要因により、F&B業界におけるペクチンの需要が増加し、市場の成長が強化されている。

本レポートでは、市場構造、主要企業による市場シェア、プレイヤーのポジショニング、トップ勝ち抜き戦略、競合ダッシュボード、企業評価象限などの競合分析をカバーしています。また、すべての主要企業の詳細なプロファイルが提供されています。世界のペクチン業界は6つの主要な市場プレーヤーによって支配されており、CP Kelco、Dansico、Cargill、Herbstreith & Fox Corporate Group、Naturex、Yantai Andre Pectinが市場シェアの大半を占めている。ペクチン業界は設備投資が高く、市場が集中しているため、新規参入は極めて少ない。

ペクチンとは?

ペクチンは、リンゴ、アプリコット、テンサイ、オレンジ、ニンジンなど様々な果物や野菜の細胞壁から得られる天然由来の水溶性食物繊維化合物である。一般的には柑橘類から抽出され、白色から淡褐色の粉末として市販されている。ペクチンの品質は、標準的な強度のゼリー中の砂糖とペクチンの比率であるペクチングレードによって決定される。主にゲル化剤として、特にジャム、ゼリー、マーマレードの製造に利用される。ペクチンはまた、ミルクベースの飲料やフルーツジュースのテクスチャーを改善し、保存性を高めるための安定剤としても使用される。これに加えて、調理時間を短縮し、色と食感を向上させ、創傷治癒や特殊な医療用接着剤を助けることでも知られている。これ以外にも、ペクチンはコレステロール値や胸焼けを抑えるなど、多くの健康効果をもたらし、糖尿病や胃食道逆流症(GERD。

COVID-19の影響

COVID-19の大流行は世界のペクチン市場に悪影響を与えた。この大流行は世界経済を混乱させ、ほとんどすべての産業の主要工程を停止させたため、ペクチンの需要が減少した。さらに、国際貿易や輸送の制限もペクチンのサプライチェーンに影響を与え、原料や完成品の不足につながった。これに加え、サプライチェーンと需要の均衡が崩れたことで、食品・飲料、医薬品、化粧品業界のペクチン需要が大幅に減少した。

ペクチン市場の動向:

世界的な食品・飲料業界の成長拡大は、市場成長を牽引する重要な要因である。これに伴い、消費者の食生活の嗜好の変化や多忙なスケジュールにより、調理済み食品(RTE)、包装食品、簡便食品に対する需要が急激に高まっていることが、市場にとって好材料となっている。これに加えて、ペクチンはゼラチンと違ってビーガンであり、冷水に容易に溶けるため、市場の成長を後押ししている。さらに、植物化学物質、葉酸、カリウムを豊富に含むため、医薬品や化粧品の添加物として大規模に利用されており、市場に有利な成長機会をもたらしている。これに加えて、ペクチンはペースト、軟膏、オイル、クリームの構造安定性を向上させるのに役立ち、増粘剤としてヘアトニック、ボディローション、シャンプー、コンディショナーに広く取り入れられており、これが市場の成長を後押ししている。さらに、天然の安定剤やゲル化剤として高メトキシル(HM)ペクチンが広く採用されていることも、成長を促す要因となっている。これと同時に、消費者の健康志向の高まり、天然素材やクリーンラベル素材に対する需要の急増、可処分所得の増加が市場成長にプラスの影響を与えている。

主な市場セグメンテーション
IMARC Groupは、ペクチンの世界市場レポートにおいて、2024年から2032年までの世界および地域レベルでの予測とともに、各サブセグメントにおける主要動向の分析を提供しています。当レポートでは、原材料と最終用途に基づいて市場を分類しています。

原材料の洞察

柑橘類の皮
リンゴの皮
その他

本レポートでは、原料に基づくペクチン市場の詳細な分類と分析を行っている。これには柑橘類、リンゴ、その他の皮が含まれる。同レポートによると、柑橘類の皮は他の原料よりもペクチンの割合が多く、より高い収量を保証できるため、最大のセグメントを占めている。これに加え、様々な食品・飲料製品におけるゲル化剤、増粘剤、安定剤としての天然素材やクリーンラベル素材に対する需要の高まりが、市場に有益な成長機会をもたらしている。さらに、製薬業界における医薬品製剤の有効成分として柑橘類の皮が広く利用されていることや、コレステロール低下作用、免疫系サポート、抗炎症作用などの潜在的な健康効果に対する意識の高まりが、市場の成長に寄与している。

最終用途の洞察

ジャムと保存食
飲むヨーグルトとスプーンヨーグルト
ベーカリー・菓子
フルーツ飲料
その他乳飲料
その他

本レポートでは、ペクチン市場を最終用途別に詳細に分類・分析している。これには、ジャム・保存食、飲用・スプーンヨーグルト、ベーカリー・製菓、フルーツ飲料、その他乳飲料、その他が含まれる。報告書によると、ジャムや保存食のゲル化剤、安定剤、増粘剤としての製品利用が増加しているため、ジャムや保存食が最大セグメントを占めている。さらに、自然食品や有機食品に対する消費者の嗜好の高まりは、市場に有益な成長機会をもたらしている。これに加えて、DIY(ドゥ・イット・ユアセルフ)やホームクッキング、ホームベーキングのトレンドが拡大していることも、市場の拡大を後押ししている。

地域別の洞察:

ヨーロッパ
アジア
北米
ラテンアメリカ
その他

また、欧州、アジア、北米、中南米、その他の主要地域市場についても包括的な分析を行っている。同レポートによると、欧州はペクチンの最大市場である。欧州のペクチン市場を牽引している要因としては、F&B産業の繁栄、消費者の健康意識の高まり、ペクチンの健康上の利点に関する意識の高まり、化粧品や医薬品における製品利用の拡大などが挙げられる。

競争環境:
本レポートでは、世界のペクチン市場における競争環境についても包括的に分析している。本レポートで取り上げている企業には以下のようなものがある:

CPケルコ(J.M.HUBERグループ)
デュポン社
カーギル・インコーポレイテッド
Herbstreith & Fox GmbH & Co.KG
ナチュレックスSA
煙台アンドレペクチン有限公司Ltd.

なお、これは企業の一部のリストであり、完全なリストは報告書に記載されている。

本レポートで回答した主な質問

1.2023年の世界のペクチン市場規模は?
2.2024年から2032年にかけてのペクチンの世界市場の予想成長率は?
3.COVID-19が世界のペクチン市場に与えた影響は?
4.ペクチンの世界市場を牽引する主要因は?
5.原料に基づくペクチンの世界市場の内訳は?
6.最終用途に基づくペクチンの世界市場の内訳は?
7.ペクチンの世界市場における主要地域は?
8.ペクチンの世界市場における主要企業/プレーヤーは?

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目次

1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 利害関係者
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップアプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 プロパティ
4.3 主要産業動向
5 世界のペクチン産業
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.2.1 数量動向
5.2.2 金額動向
5.3 COVID-19の影響
5.4 価格分析
5.5 原材料別市場構成
5.6 地域別市場構成
5.7 最終用途別市場構成比
5.8 市場予測
5.9 SWOT分析
5.9.1 概要
5.9.2 長所
5.9.3 弱点
5.9.4 機会
5.9.5 脅威
5.10 バリューチェーン分析
5.10.1 原材料サプライヤー
5.10.2 コレクター
5.10.3 ペクチン製造業者
5.10.4 販売業者
5.10.5 輸出業者
5.10.6 最終用途産業
5.11 ポーターのファイブフォース分析
5.11.1 概要
5.11.2 買い手の交渉力
5.11.3 供給者の交渉力
5.11.4 競争の程度
5.11.5 新規参入の脅威
5.11.6 代替品の脅威
5.12 貿易データ
5.12.1 輸入
5.12.2 輸出
5.13 主要市場牽引要因と成功要因
6 原材料別市場
6.1 柑橘類の皮
6.1.1 市場動向
6.1.2 市場予測
6.2 リンゴの皮
6.2.1 市場動向
6.2.2 市場予測
6.3 その他
6.3.1 市場動向
6.3.2 市場予測
7 主要地域の業績
7.1 ヨーロッパ
7.1.1 市場動向
7.1.2 市場予測
7.2 アジア
7.2.1 市場動向
7.2.2 市場予測
7.3 北米
7.3.1 市場動向
7.3.2 市場予測
7.4 ラテンアメリカ
7.4.1 市場動向
7.4.2 市場予測
7.5 その他
7.5.1 市場動向
7.5.2 市場予測
8 最終用途別市場
8.1 ジャム・保存料
8.1.1 市場動向
8.1.2 市場予測
8.2 飲むヨーグルトとスプーンで食べるヨーグルト
8.2.1 市場動向
8.2.2 市場予測
8.3 ベーカリーと菓子
8.3.1 市場動向
8.3.2 市場予測
8.4 フルーツ飲料
8.4.1 市場動向
8.4.2 市場予測
8.5 その他の乳飲料
8.5.1 市場動向
8.5.2 市場予測
8.6 その他
8.6.1 市場動向
8.6.2 市場予測
9 競争環境
9.1 競争構造
9.2 主要メーカー別市場構成
9.3 主要企業の製造プロセス
9.3.1 CPケルコ
9.3.2 カーギル
9.3.3 ネイチャックス
9.4 物流の手配
10 ペクチンの製造工程
10.1 製品の概要
10.2 化学反応
10.3 製造工程
10.4 詳細なプロセスフロー
10.5 原材料の必要条件
10.6 マスバランスと原料転換率
11 ペクチン原料の市場分析
11.1 柑橘類
11.1.1 市場パフォーマンス
11.1.1.1 数量の動向
11.1.1.2 金額動向
11.1.2 価格動向
11.1.3 果実の種類別市場構成
11.1.4 主要サプライヤー
11.2 エタノール
11.2.1 市場パフォーマンス
11.2.1.1 数量動向
11.2.1.2 金額動向
11.2.2 価格動向
11.2.3 地域別市場構成
11.2.4 主要サプライヤー
11.3 塩酸
11.3.1 市場パフォーマンス
11.3.1.1 数量動向
11.3.1.2 金額動向
11.3.2 価格動向
11.3.3 地域別市場構成
11.3.4 主要サプライヤー
12 ペクチン産業主要プレーヤーのプロフィール
12.1 CPケルコ
12.2 デュポン
12.3 カーギル
12.4 ハーブストレイト&フォックス
12.5 ナチュレックス
12.6 煙台アンドレペクチン
図表一覧
図1:世界:ペクチン市場:主な推進要因と課題
図2:世界:ペクチン市場:販売量推移(単位:トン)、2018年~2023年
図3:世界:ペクチン市場図3:世界のペクチン市場:販売額推移(単位:百万米ドル)、2018年~2023年
図4:ペクチンの世界市場平均価格推移(単位:US$/トン)、2018年~2032年
図5:世界:ペクチン市場:図5:ペクチンの世界市場:原料別構成比(単位:%)、2023年
図6:世界:ペクチン市場:図6:世界のペクチン市場:地域別構成比(%)、2023年
図7: ペクチンの世界市場:図7:ペクチンの世界市場:最終用途別構成比(%)、2023年
図8:ペクチンの世界市場予測:販売量推移(単位:トン)、2024年~2032年
図9:ペクチンの世界市場予測:販売額推移(単位:百万USドル)、2024年~2032年
図10:世界:ペクチン産業:SWOT分析
図11:世界:ペクチン産業:バリューチェーン分析
図12:世界:ペクチン産業:バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図13:世界:ペクチン物質、ペクチン酸塩、ペクチン酸塩市場:国別輸入額内訳(%)
図14: アメリカ: ペクチン物質、ペクチネート、ペクチン酸塩市場:輸入額推移(単位:百万米ドル)
図15:世界:ペクチン物質、ペクチネートおよびペクテート市場:国別輸出額内訳(単位)
図16: ブラジル:ペクチン物質、ペクチネートおよびペクテート市場:輸出額推移(単位:百万米ドル輸出額の推移(単位:百万米ドル)
図17:世界:ペクチン市場:柑橘類の皮(単位:トン)、2018年および2023年
図18:世界:ペクチン市場予測:図18:ペクチンの世界市場予測:柑橘類の皮(単位:トン)、2024年~2032年
図19:世界:ペクチン市場:図19:ペクチンの世界市場:リンゴの皮(単位:トン)、2018年および2023年
図20:世界:ペクチン市場予測:図20:ペクチンの世界市場予測:リンゴの皮(トン)、2024年~2032年
図21:世界:ペクチン市場:その他の原料(単位:トン)、2018年および2023年
図22:世界:ペクチン市場予測:その他の原料(単位:トン)、2024年~2032年
図23:欧州:ペクチン市場(単位:トン)、2018年・2023年
図24: 欧州:ペクチン市場の予測(単位:トン)、2024年~2032年
図25:アジア:ペクチン市場ペクチン市場(単位:トン)、2018年および2023年
図26:アジア:ペクチン市場予測(単位:トンペクチン市場の予測(単位:トン)、2024年~2032年
図27:北米:ペクチン市場(単位:トン)、2018年・2023年
図28:北米:ペクチン市場予測(単位:トンペクチン市場の予測(単位:トン)、2024年~2032年
図29:ラテンアメリカ:ペクチン市場(単位:トン)、2018年・2023年
図30:ラテンアメリカ:ペクチン市場予測(単位:トンペクチン市場の予測(単位:トン)、2024年~2032年
図31:その他:ペクチン市場予測(単位:トンペクチン市場(単位:トン)、2018年および2023年
図32:その他:ペクチン市場予測(単位:トンペクチン市場の予測(単位:トン)、2024年~2032年
図33:世界:ペクチン市場:ジャムと保存料(単位:トン)、2018年および2023年
図34:世界:ペクチン市場予測:ジャムと保存食(単位:トン)、2024年~2032年
図35:世界:ペクチン市場:飲用およびスプーン用ヨーグルト(単位:トン)、2018年および2023年
図36:世界:ペクチン市場予測:飲用ヨーグルトとスプーンヨーグルト(単位:トン)、2024年~2032年
図37:世界:ペクチン市場:ベーカリーおよび菓子(単位:トン)、2018年および2023年
図38:世界:ペクチン市場予測:ベーカリーと菓子(単位:トン)、2024年~2032年
図39:世界:ペクチン市場:フルーツ飲料(単位:トン)、2018年および2023年
図40:世界:ペクチン市場予測:フルーツ飲料(単位:トン)、2024年~2032年
図41:世界:ペクチン市場:その他の乳飲料(単位:トン)、2018年・2023年
図42:世界:ペクチン市場予測:その他の乳飲料(単位:トン)、2024年~2032年
図43:世界:ペクチン市場:その他の最終用途(単位:トン)、2018年・2023年
図44:世界:ペクチン市場予測:その他の最終用途(単位:トン)、2024年~2032年
図45:世界:ペクチン市場:主要プレーヤー別内訳(単位:%)、2023年
図46:ペクチン製造:皮の乾燥と破砕
図47:ペクチン製造:詳細プロセスフロー
図48:ペクチン製造:原料の転換率
図49:世界:柑橘類果実市場:数量推移(単位:トン)、2018年~2023年
図50:世界の柑橘類果実市場:金額推移(単位:百万米ドル)、2018年~2023年
図51:柑橘類果実の世界市場:数量推移(単位:トン世界:柑橘類果実市場平均価格の推移(単位:US$/トン)、2018年~2032年
図52:柑橘類果実の世界市場:平均価格推移(単位:トン/米ドル世界:柑橘類果物市場図52:柑橘類果実の世界市場:果実タイプ別生産内訳(単位)
図53:エタノール世界:エタノール市場数量推移(単位:トン)、2018年~2023年
図54:エタノールの世界市場世界:エタノール市場金額推移(単位:百万米ドル)、2018年~2023年
図55:世界:エタノール市場平均価格の推移(単位:US$/トン)、2018年~2032年
図56:世界:エタノール市場:図56:世界:エタノール市場:地域別生産内訳(単位)
図57:世界:塩酸市場:数量推移(単位:トン)、2018年~2023年
図58:世界:塩酸市場:金額推移(単位:百万米ドル)、2018年~2023年
図59:世界:塩酸市場:平均価格推移(単位:US$/トン)、2018年~2032年
図60: 塩酸の世界市場:地域別生産内訳(単位)
表一覧
表1:ペクチン:物理的特性
表2:ペクチン:化学的性質
表3:世界:ペクチン市場:主要産業ハイライト、2023年および2032年
表4:ペクチンの世界市場予測:表4:ペクチンの世界市場予測:原料別内訳(単位:トン)、2024年~2032年
表5:ペクチンの世界市場予測:地域別構成比(単位:トン)、2024年~2032年
表6:ペクチンの世界市場予測:表6:ペクチンの世界市場予測:最終用途別構成比(単位:トン)、2024年~2032年
表7:ペクチン物質、ペクチン酸塩、ペクテート類の世界市場主要国別輸入量
表8:世界のペクチン物質、ペクチン酸塩、ペクテート市場:主要国別輸入量主要国別輸出
表9:世界:ペクチン市場:競争構造
表10:世界:ペクチン市場:主要プレイヤーの概要
表11:世界:ペクチン市場:主要メーカーの売上高(トン)
表12:ペクチン製造:原料所要量
表13:世界オレンジの生産:国別内訳(百万トン)
表14:世界:タンジェリン生産:国別構成比(百万トン)
表15:世界のぶどう生産:国別構成比(百万トンぶどうの生産:国別構成比(百万トン)
表16:世界のレモンとライムの生産:国別内訳国別構成比(百万トン)
表17:世界:エタノール市場:主要メーカー
表18:世界の塩酸市場:主要メーカー主要メーカー

 

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Summary

The global pectin market size reached US$ 1,170.8 Million in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 2,256.0 Million by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 7.3% during 2024-2032. The increasing product application across the thriving F&B industry due to its favorable physical and chemical characteristics, the rising demand for ready-to-eat (RTE) and packaged food products, and the growing demand for natural and clean labeled products due to escalating consumer concerns about the adverse health effect of synthetic additives represent some of the key factors driving the market.

The Exponentially Expanding Food and Beverage (F&B) Industry Supporting the Market Growth

The pectin market is experiencing significant growth due to the bolstering growth of the food and beverage (F&B) industry. The market is further supported by the surging demand for jams, jellies, confectionery products, and baked goods, which are the major end-use applications of pectin. In addition to this, the large-scale product utilization in dairy products, such as yogurts, as a stabilizer and thickener is presenting remunerative growth opportunities for the market. Moreover, the rising consumer demand for natural and functional ingredients over synthetic thickeners and stabilizers is acting as another significant growth-inducing factor. Furthermore, the increasing awareness about the health benefits of a fiber-rich diet has led to the demand for pectin as a source of dietary fiber. Pectin is used in producing low-calorie and sugar-free foods as a bulking agent. These factors have resulted in an increasing demand for pectin in the F&B industry, thereby strengthening the market growth.

Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The global pectin industry is dominated by six leading market players, wherein CP Kelco, Dansico, Cargill, Herbstreith & Fox Corporate Group, Naturex, and Yantai Andre Pectin hold the majority of the market share. The volume of new entrants is extremely low in the pectin industry due to high capital investment and a concentrated market landscape.

What is Pectin?

Pectin is a naturally occurring soluble fiber compound derived from the cell walls of various fruits and vegetables such as apples, apricots, sugar beet, oranges, and carrots. It is commonly extracted from citrus fruits and is produced commercially as a powder that ranges from white to light brown in color. The pectin's quality is determined by the pectin grade, which is the ratio of sugar to pectin in a jelly of standard strength. It is mainly utilized as a gelling agent, especially in manufacturing jams, jellies, and marmalades. Pectin is also used as a stabilizer in milk-based beverages and fruit juices to improve their texture and increase shelf life. In addition to this, it is known to reduce cooking time, enhance color and texture, and aid in wound healing and specialty medical adhesives. Apart from this, pectin offers numerous health benefits, such as reducing cholesterol levels and heartburn, and is beneficial for people with diabetes and gastroesophageal reflux disease (GERD.

COVID-19 Impact:

The COVID-19 pandemic has had a negative impact on the global pectin market. The outbreak disrupted the global economy and halted the key processes of almost all industries, resulting in a decreased demand for pectin. Moreover, the restrictions on international trade and transportation also affected the supply chain of pectin, leading to a shortage of raw materials and finished products. In addition to this, with disruptions in supply chain and demand equilibrium, there was a considerable decrease in the demand for pectin from the food and beverage, pharmaceutical, and cosmetic industries.

Pectin Market Trends:

The bolstering growth of the F&B industry across the globe represents the key factor driving the market growth. In line with this, the exponentially rising demand for ready-to-eat (RTE), packaged, and convenience foods due to consumers’ changing dietary preferences and busy schedules is creating a propitious outlook for the market. In addition to this, pectin, unlike gelatin, is vegan and easily dissolvable in cold water, which is propelling the market growth. Moreover, the largescale product utilization as an additive in medicines and cosmetic items due to its rich content of phytochemicals, folic acid, and potassium is presenting lucrative growth opportunities for the market. Besides this, pectin helps improve structural stability in pastes, ointments, oils, and creams and is extensively incorporated in hair tonics, body lotions, shampoos, and conditioners as a thickening agent, which is favoring the market growth. Furthermore, the widespread adoption of high methoxyl (HM) pectin as a natural stabilizer and gelling agent is acting as another growth-inducing factor. Concurrent with this, escalating health consciousness among consumers, the surging demand for natural and clean-label ingredients, and inflating disposable incomes are positively impacting the market growth.

Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global pectin market report, along with forecasts at the global and regional level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on raw material and end use.

Raw Material Insights:

Citrus Peel
Apple Peel
Others

The report has provided a detailed breakup and analysis of the pectin market based on the raw material. This includes citrus, apple, and other peels. According to the report, citrus peel represented the largest segment since it contains a larger percentage of pectin than other raw materials, thus guaranteeing a much higher yield. Besides this, the rising demand for natural and clean-label ingredients as gelling agents, thickeners, and stabilizers in various food and beverage products is presenting remunerative growth opportunities for the market. Moreover, widespread utilization of citrus peel as an active ingredient in drug formulations in the pharmaceutical industry and escalating awareness about potential health benefits, including cholesterol-lowering effects, immune system support, and anti-inflammatory properties, are contributing to the market growth.

End Use Insights:

Jams and Preserves
Drinkable and Spoonable Yoghurt
Bakery and Confectionary
Fruit Beverages
Other Milk Drinks
Others

The report has provided a detailed breakup and analysis of the pectin market based on the end use. This includes jams and preserves, drinkable and spoonable yoghurt, bakery and confectionary, fruit beverages, other milk drinks, and others. According to the report, jams and preserves represented the largest segment due to the rising product utilization as a gelling agent, stabilizer, and thickener in jams and preserves. Moreover, the growing consumer preference for natural and organic food products is presenting remunerative growth opportunities for the market. In addition to this, the expanding trends of do-it-yourself (DIY) and home-cooking and baking are aiding in market expansion.

Regional Insights:

Europe
Asia
North America
Latin America
Others

The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include Europe; Asia; North America; Latin America; and Others. According to the report, Europe was the largest market for pectin. Some of the factors driving the Europe pectin market included the thriving F&B industry, escalating health consciousness among consumers, the rising awareness about the numerous health benefits of pectin, and the expanding product utilization in cosmetic and pharmaceutical products.

Competitive Landscape:
The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global pectin market. Some of the companies covered in the report include:

CP Kelco (J.M. HUBER Group)
DuPont de Nemours, Inc.
Cargill Incorporated
Herbstreith & Fox GmbH & Co. KG
Naturex SA
Yantai Andre Pectin Co. Ltd.

Please note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.

Key Questions Answered in This Report

1. What was the size of the global pectin market in 2023?
2. What is the expected growth rate of the global pectin market during 2024-2032?
3. What has been the impact of COVID-19 on the global pectin market?
4. What are the key factors driving the global pectin market?
5. What is the breakup of the global pectin market based on the raw material?
6. What is the breakup of the global pectin market based on the end use?
7. What are the key regions in the global pectin market?
8. Who are the key companies/players in global pectin market?



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Table of Contents

1 Preface
2 Scope and Methodology
2.1 Objectives of the Study
2.2 Stakeholders
2.3 Data Sources
2.3.1 Primary Sources
2.3.2 Secondary Sources
2.4 Market Estimation
2.4.1 Bottom-Up Approach
2.4.2 Top-Down Approach
2.5 Forecasting Methodology
3 Executive Summary
4 Introduction
4.1 Overview
4.2 Properties
4.3 Key Industry Trends
5 Global Pectin Industry
5.1 Market Overview
5.2 Market Performance
5.2.1 Volume Trends
5.2.2 Value Trends
5.3 Impact of COVID-19
5.4 Price Analysis
5.5 Market Breakup by Raw Material
5.6 Market Breakup by Region
5.7 Market Breakup by End Use
5.8 Market Forecast
5.9 SWOT Analysis
5.9.1 Overview
5.9.2 Strengths
5.9.3 Weaknesses
5.9.4 Opportunities
5.9.5 Threats
5.10 Value Chain Analysis
5.10.1 Raw Material Suppliers
5.10.2 Collectors
5.10.3 Pectin Manufacturers
5.10.4 Distributors
5.10.5 Exporters
5.10.6 End-Use Industries
5.11 Porter’s Five Forces Analysis
5.11.1 Overview
5.11.2 Bargaining Power of Buyers
5.11.3 Bargaining Power of Suppliers
5.11.4 Degree of Competition
5.11.5 Threat of New Entrants
5.11.6 Threat of Substitutes
5.12 Trade Data
5.12.1 Imports
5.12.2 Exports
5.13 Key Market Drivers and Success Factors
6 Market by Raw Material
6.1 Citrus Peel
6.1.1 Market Trends
6.1.2 Market Forecast
6.2 Apple Peel
6.2.1 Market Trends
6.2.2 Market Forecast
6.3 Others
6.3.1 Market Trends
6.3.2 Market Forecast
7 Performance of Key Region
7.1 Europe
7.1.1 Market Trends
7.1.2 Market Forecast
7.2 Asia
7.2.1 Market Trends
7.2.2 Market Forecast
7.3 North America
7.3.1 Market Trends
7.3.2 Market Forecast
7.4 Latin America
7.4.1 Market Trends
7.4.2 Market Forecast
7.5 Others
7.5.1 Market Trends
7.5.2 Market Forecast
8 Market by End Use
8.1 Jams and Preserves
8.1.1 Market Trends
8.1.2 Market Forecast
8.2 Drinkable and Spoonable Yoghurt
8.2.1 Market Trends
8.2.2 Market Forecast
8.3 Bakery and Confectionary
8.3.1 Market Trends
8.3.2 Market Forecast
8.4 Fruit Beverages
8.4.1 Market Trends
8.4.2 Market Forecast
8.5 Other Milk Drinks
8.5.1 Market Trends
8.5.2 Market Forecast
8.6 Others
8.6.1 Market Trends
8.6.2 Market Forecast
9 Competitive Landscape
9.1 Competitive Structure
9.2 Market Breakup by Key Players
9.3 Manufacturing Process Used by Key Players
9.3.1 CP Kelco
9.3.2 Cargill
9.3.3 Naturex
9.4 Logistics Arrangement
10 Pectin Manufacturing Process
10.1 Product Overview
10.2 Chemical Reactions Involved
10.3 Manufacturing Process
10.4 Detailed Process Flow
10.5 Raw Material Requirements
10.6 Mass Balance and Feedstock Conversion Rates
11 Pectin Feedstock Market Analysis
11.1 Citrus Fruit
11.1.1 Market Performance
11.1.1.1 Volume Trends
11.1.1.2 Value Trends
11.1.2 Price Trends
11.1.3 Market Breakup by Fruit Type
11.1.4 Key Suppliers
11.2 Ethanol
11.2.1 Market Performance
11.2.1.1 Volume Trends
11.2.1.2 Value Trends
11.2.2 Price Trends
11.2.3 Market Breakup by Region
11.2.4 Key Suppliers
11.3 Hydrochloric Acid
11.3.1 Market Performance
11.3.1.1 Volume Trends
11.3.1.2 Value Trends
11.3.2 Price Trends
11.3.3 Market Breakup by Region
11.3.4 Key Suppliers
12 Pectin Industry: Key Player Profiles
12.1 CP Kelco
12.2 DuPont
12.3 Cargill
12.4 Herbstreith & Fox
12.5 Naturex
12.6 Yantai Andre Pectin
List of Figures
Figure 1: Global: Pectin Market: Major Drivers and Challenges
Figure 2: Global: Pectin Market: Sales Volume Trends (in Tons), 2018-2023
Figure 3: Global: Pectin Market: Sales Value Trends (in Million US$), 2018-2023
Figure 4: Global: Pectin Market: Average Price Trends (in US$/Ton), 2018-2032
Figure 5: Global: Pectin Market: Breakup by Raw Material (in %), 2023
Figure 6: Global: Pectin Market: Breakup by Region (in %), 2023
Figure 7: Global: Pectin Market: Breakup by End Use (in %), 2023
Figure 8: Global: Pectin Market Forecast: Sales Volume Trends (in Tons), 2024-2032
Figure 9: Global: Pectin Market Forecast: Sales Value Trends (in Million US$), 2024-2032
Figure 10: Global: Pectin Industry: SWOT Analysis
Figure 11: Global: Pectin Industry: Value Chain Analysis
Figure 12: Global: Pectin Industry: Porter’s Five Forces Analysis
Figure 13: Global: Pectic Substances, Pectinates and Pectates Market: Import Value Breakup by Country (in %)
Figure 14: USA: Pectic Substances, Pectinates and Pectates Market: Import Value Trend (in Million US$)
Figure 15: Global: Pectic Substances, Pectinates and Pectates Market: Export Value Breakup by Country (in %)
Figure 16: Brazil: Pectic Substances, Pectinates and Pectates Market: Export Value Trend (in Million US$)
Figure 17: Global: Pectin Market: Citrus Peel (in Tons), 2018 & 2023
Figure 18: Global: Pectin Market Forecast: Citrus Peel (in Tons), 2024-2032
Figure 19: Global: Pectin Market: Apple Peel (in Tons), 2018 & 2023
Figure 20: Global: Pectin Market Forecast: Apple Peel (in Tons), 2024-2032
Figure 21: Global: Pectin Market: Other Raw Materials (in Tons), 2018 & 2023
Figure 22: Global: Pectin Market Forecast: Other Raw Materials (in Tons), 2024-2032
Figure 23: Europe: Pectin Market (in Tons), 2018 & 2023
Figure 24: Europe: Pectin Market Forecast (in Tons), 2024-2032
Figure 25: Asia: Pectin Market (in Tons), 2018 & 2023
Figure 26: Asia: Pectin Market Forecast (in Tons), 2024-2032
Figure 27: North America: Pectin Market (in Tons), 2018 & 2023
Figure 28: North America: Pectin Market Forecast (in Tons), 2024-2032
Figure 29: Latin America: Pectin Market (in Tons), 2018 & 2023
Figure 30: Latin America: Pectin Market Forecast (in Tons), 2024-2032
Figure 31: Others: Pectin Market (in Tons), 2018 & 2023
Figure 32: Others: Pectin Market Forecast (in Tons), 2024-2032
Figure 33: Global: Pectin Market: Jams and Preserves (in Tons), 2018 & 2023
Figure 34: Global: Pectin Market Forecast: Jams and Preserves (in Tons), 2024-2032
Figure 35: Global: Pectin Market: Drinkable and Spoonable Yoghurt (in Tons), 2018 & 2023
Figure 36: Global: Pectin Market Forecast: Drinkable and Spoonable Yoghurt (in Tons), 2024-2032
Figure 37: Global: Pectin Market: Bakery and Confectionary (in Tons), 2018 & 2023
Figure 38: Global: Pectin Market Forecast: Bakery and Confectionary (in Tons), 2024-2032
Figure 39: Global: Pectin Market: Fruit Beverages (in Tons), 2018 & 2023
Figure 40: Global: Pectin Market Forecast: Fruit Beverages (in Tons), 2024-2032
Figure 41: Global: Pectin Market: Other Milk Drinks (in Tons), 2018 & 2023
Figure 42: Global: Pectin Market Forecast: Other Milk Drinks (in Tons), 2024-2032
Figure 43: Global: Pectin Market: Other End Uses (in Tons), 2018 & 2023
Figure 44: Global: Pectin Market Forecast: Other End Uses (in Tons), 2024-2032
Figure 45: Global: Pectin Market: Breakup by Key Players (in %), 2023
Figure 46: Pectin Manufacturing: Drying and Shredding Peels
Figure 47: Pectin Manufacturing: Detailed Process Flow
Figure 48: Pectin Manufacturing: Conversion Rate of Feedstocks
Figure 49: Global: Citrus Fruit Market: Volume Trends (in Tons), 2018-2023
Figure 50: Global: Citrus Fruit Market: Value Trends (in Million US$), 2018-2023
Figure 51: Global: Citrus Fruit Market: Average Price Trends (in US$/Ton), 2018-2032
Figure 52: Global: Citrus Fruit Market: Production Breakup by Fruit Type (in %)
Figure 53: Global: Ethanol Market: Volume Trends (in Tons), 2018-2023
Figure 54: Global: Ethanol Market: Value Trends (in Million US$), 2018-2023
Figure 55: Global: Ethanol Market: Average Price Trends (in US$/Ton), 2018-2032
Figure 56: Global: Ethanol Market: Production Breakup by Region (in %)
Figure 57: Global: Hydrochloric Acid Market: Volume Trends (in Tons), 2018-2023
Figure 58: Global: Hydrochloric Acid Market: Value Trends (in Million US$), 2018-2023
Figure 59: Global: Hydrochloric Acid Market: Average Price Trends (in US$/Ton), 2018-2032
Figure 60: Global: Hydrochloric Acid Market: Production Breakup by Region (in %)
List of Tables
Table 1: Pectin: Physical Properties
Table 2: Pectin: Chemical Properties
Table 3: Global: Pectin Market: Key Industry Highlights, 2023 and 2032
Table 4: Global: Pectin Market Forecast: Breakup by Raw Material (in Tons), 2024-2032
Table 5: Global: Pectin Market Forecast: Breakup by Region (in Tons), 2024-2032
Table 6: Global: Pectin Market Forecast: Breakup by End Use (in Tons), 2024-2032
Table 7: Global: Pectic Substances, Pectinates and Pectates Market: Imports by Major Countries
Table 8: Global: Pectic Substances, Pectinates and Pectates Market: Exports by Major Countries
Table 9: Global: Pectin Market: Competitive Structure
Table 10: Global: Pectin Market: Overview of Key Players
Table 11: Global: Pectin Market: Key Players Sales (in Tons)
Table 12: Pectin Manufacturing: Raw Material Requirements
Table 13: Global: Orange Production: Breakup by Country (in Million Tons)
Table 14: Global: Tangerine Production: Breakup by Country (in Million Tons)
Table 15: Global: Grape Production: Breakup by Country (in Million Tons)
Table 16: Global: Lemon and Lime Production: Breakup by Country (in Million Tons)
Table 17: Global: Ethanol Market: Key Manufacturers
Table 18: Global: Hydrochloric Acid Market: Key Manufacturers

 

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