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無水カフェインの世界市場 - 2023-2030


Global Anhydrous Caffeine Market - 2023-2030

概要 世界の無水カフェイン市場は、2022年に13億米ドルに達し、2023年から2030年の予測期間中にCAGR 8.3%で成長し、2030年には26億米ドルに達すると予測されている。 無水カフェインは、その刺激特性により、エ... もっと見る

 

 

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2023年12月15日 US$4,350
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サマリー

概要
世界の無水カフェイン市場は、2022年に13億米ドルに達し、2023年から2030年の予測期間中にCAGR 8.3%で成長し、2030年には26億米ドルに達すると予測されている。
無水カフェインは、その刺激特性により、エネルギー、注意力、認知機能を一時的に高めることができる。人々が生産性と精神の明瞭さを重視するようになったため、無水カフェインを含む製品の需要が増加している。無水カフェインは、プレワークアウト・サプリメントやスポーツ・パフォーマンス製品によく使われている。また、アスリートやフィットネス愛好家に人気の代謝を高める効果もある。
カフェインは代謝率を高め、脂肪の酸化を促進するため、減量や脂肪燃焼のサプリメントとしてよく使われる。世界的に体重管理とフィットネスが高まっているため、無水カフェインを含む製品の需要も高まっている。エナジードリンク、コーヒー風味スナック、機能性飲料など、さまざまな食品・飲料製品に配合されている。
アジア太平洋地域は、世界の無水カフェイン市場の1/3以上を占める成長地域の一つであり、同地域では、覚醒度や認知能力を向上させるなど、カフェインの利点に対する意識が高まっているため、無水カフェインを含む製品の需要が高まっている。現在、消費者は健康志向が高まり、全体的な幸福感を高める製品を求めるようになっており、エナジードリンク、栄養補助食品、機能性食品のようなカフェイン入り製品の需要は増加傾向にある。
ダイナミクス
エナジードリンク消費の増加
エナジードリンクの消費の増加は、無水カフェインメーカーとその製品の成長にプラスの影響を与えると予想される。エナジードリンクは、素早くエネルギーを補給し、覚醒度を向上させたい消費者に人気の選択肢となっており、無水カフェインはこれらの飲料の主要成分となっている。エナジードリンクは、望ましい刺激効果をもたらすために、主成分としてカフェインを含むことが多い。
例えば、2022年1月25日、スターバックスは、スターバックスBAYAエナジーでエナジードリンクのカテゴリーにデビューする。この新製品は、スターバックスとペプシコの北米コーヒー・パートナーシップのコラボレーションによって開発されたもので、ペプシコはRTDコーヒーとエネルギー製品の開発に注力している。
企業間のコラボレーションが市場を押し上げる
コラボレーションにより、企業は研究開発努力を増やし、新商品や改良商品の創出につなげることができる。各社は科学的専門知識を結集し、無水カフェインの革新的な配合、抽出方法、用途を開発する。共同作業の結果、より幅広い無水カフェイン製品が開発され、さまざまな消費者の嗜好や市場セグメントに対応できるようになり、このような多様化により、企業は新たな顧客を獲得し、市場でのプレゼンスを拡大することができます。
例えば、2021年7月27日、ネスレとスターバックス・コーポレーションは、東南アジア、オセアニア、ラテンアメリカの特定市場にスターバックスのReady-to-Drinkコーヒー飲料を導入する共同取り組みを発表した。この提携は、2022年までにこれらのコーヒー製品を消費者に提供することを目指している。ネスレは、成長機会を活用し、急速に発展する消費者層、特に若い層にアピールすることで、RTDコーヒー分野でのプレゼンスを拡大する計画である。
技術の進歩
抽出・精製プロセスの技術的向上により、コーヒー豆やその他の供給源から無水カフェインをより多く得ることができるようになった。超臨界流体抽出や選択的吸着などの高度な抽出法により、原料からカフェインをより効率的に分離できるようになった。持続可能で環境に優しい技術の革新は、無水カフェイン産業に影響を与えている。水ベースのプロセスなど環境にやさしい抽出法は、溶剤の使用を減らし、環境への影響を最小限に抑える。
例えば、2023年3月16日、スターバックスのニュース記事によると、スターバックスはマストレナIIエスプレッソマシンや新しいスターバックスコールドブリューワーを含む最先端のコーヒー抽出機器を導入し、これらの新しいマシンは高品質のコーヒー飲料を確保し、抽出プロセスを合理化する業界をリードする技術を提供している。スターバックスは、Starbucks Safety Lyftのようなプログラムを通じてパートナーの安全へのコミットメントを拡大しており、このイニシアチブは遅番勤務のパートナーに自宅までの送迎を提供し、彼らの安全と幸福を確保している。
無水カフェインの過剰摂取による健康への懸念の高まり
無水カフェインはその興奮作用から、精力増強効果を求める人々によって誤用・乱用されている。無水カフェインを過剰に摂取すると、カフェインの毒性が高まり、心拍数の上昇、不安、落ち着きのなさ、さらに深刻な健康上の合併症などの症状が現れます。無水カフェインは有害であるため、少量のカフェインでも身体に大きな影響を及ぼし、この高い効力により、健康への悪影響につながる過剰摂取を防ぐためには、正確な摂取量の管理が重要になります。
無水カフェインに関連する高い効力と潜在的な健康リスクは、さまざまな管轄区域で規制上の懸念を引き起こしている。規制機関は、誤用を防止し消費者を保護するために、安全な使用量の上限と表示要件を定めることに注力しています。無水カフェインの摂取は、特に過剰に摂取した場合に様々な副作用を引き起こす可能性があり、これらの副作用には動悸、心拍数の増加、神経過敏、不眠、胃腸障害、ひどい場合には発作や心血管イベントが含まれます。
セグメント分析
世界の無水カフェイン市場は、種類、形態、供給源、用途、地域によって区分される。
茶葉の採用が市場を後押し
無水カフェインを茶葉に添加すると、得られる茶葉のカフェイン含有量が増加する。これは、白茶やハーブティーのような、もともとカフェイン濃度が低い茶葉に特に関連する可能性がある。無水カフェインを加えることで、茶葉メーカーはカフェイン含有量の高いブレンド茶を作ることができ、より強いエネルギー補給を求める消費者に応えることができる。また、特定のカフェイン濃度のブレンド茶を柔軟に作ることができる。このように、供給源としての茶葉は世界の無水カフェイン市場で大きなシェアを占めており、予測期間には34.5%以上を占めると予想されている。
例えば、2023年8月24日、National Library of Medicineに掲載された論文によると、カフェインはエナジードリンク、清涼飲料水、ガム、薬に含まれている。消費パターンは世界的に様々で、1日の平均カフェイン摂取量は1人当たり約76mgから400mg以上である。茶葉の種類によってカフェイン含有量は異なり、蒸らし時間や水温などの要因が抽出時のカフェイン抽出に影響する。
地理的浸透
北米での医薬品へのカフェイン採用が市場を押し上げる
北米は世界の無水カフェイン市場の1/3以上を占める最大地域の一つであり、同地域のユーザーはエネルギー増強やパフォーマンス向上のメリットを提供する機能性飲料を求めている。無水カフェインは、覚醒度と認知機能を向上させる天然の興奮剤であり、健康志向の消費者をターゲットにした製品に求められる成分である。
例えば、Elsevierが発行する学術誌によると、2023年7月25日に米国ノースカロライナ州の研究が発表された。この研究では、3Dプリンティング技術を使用して、投与量の滴定に焦点を当てた、投薬用のカスタマイズされた経口剤形を開発することが分析されている。そのよく知られた効果と副作用の可能性から、薬剤として無水カフェインが採用された。ポリビニルアルコール、グリセロール、澱粉を組み合わせてフィラメントを作り、それを用いて濃度25、50、100mgのカフェイン錠剤を3Dプリントした。
競争状況
市場の主な世界的プレーヤーには、Spectrum Chemical Manufacturing Corp.、Cambridge Commodities Limited、BASF SE、CSPC Pharmaceutical Group Limited、LobaChemie Pvt. Ltd.、Foodchem International Corporation、PureBulk、Fooding Group Limited、Jayanti、Bakul Group of Companiesなどがある。
COVID-19 影響分析
パンデミック発生中の世界的な閉鎖、渡航制限、国際貿易の混乱はサプライチェーンに影響を及ぼし、無水カフェインの輸出入に遅れが生じ、製品の入手可能性に影響を及ぼす可能性がある。施錠中のレストラン、カフェ、その他の外食施設の閉鎖により、エナジードリンクやサプリメントなど無水カフェインを含む製品の需要が減少した。一方、家庭での飲料や製品の消費増加は、この減少を部分的に相殺した可能性がある。
社会的距離を置く措置やロックダウンは製造施設に影響を及ぼし、生産の減速や操業停止につながる可能性があった。労働力の確保と安全プロトコルの遵守の低下は、無水カフェインとそれを含む製品の生産に影響を及ぼす可能性がある。航空貨物の制限や国境の閉鎖を含む輸送の混乱は、地域をまたがる無水カフェインおよび関連製品の移動に影響を及ぼし、流通の遅延を引き起こす可能性がある。
ロシア・ウクライナ紛争の影響
紛争により輸送ルート、特に原材料の輸入や完成品の輸出に使用される輸送ルートが寸断された場合、サプライチェーンの混乱につながる可能性があり、その結果、無水カフェインの遅延や不足が発生し、無水カフェインを含む製品の入手に影響を及ぼす可能性がある。貿易摩擦や輸出規制は、無水カフェインおよび関連製品の国家間の流通に影響を与える可能性があります。輸出禁止、関税、その他の貿易障壁により、コストが上昇し、主要市場へのアクセスが低下する可能性がある。
地政学的緊張はしばしば市場の不確実性や為替レートの変動につながり、これが無水カフェインの輸入コストに影響し、無水カフェインを含む製品の価格変動につながる可能性がある。地政学的な不確実性の時代には、消費者は消費習慣や嗜好を調整するかもしれない。このような状況が経済の不確実性や消費者心理の変化につながれば、無水カフェインを含む製品の需要に影響を与える可能性がある。
タイプ別
天然
合成
形態別
粉末
粒状
原料別
茶葉
コーヒー豆
カカオ豆
合成原料
ガラナ豆
その他
用途別
飲料
医薬品
健康補助食品
その他
地域別
北米
米国
カナダ
メキシコ
ヨーロッパ
o ドイツ
o イギリス
o フランス
o イタリア
o ロシア
その他のヨーロッパ
南アメリカ
o ブラジル
o アルゼンチン
その他の南米
アジア太平洋
o 中国
o インド
o 日本
o オーストラリア
その他のアジア太平洋地域
中東・アフリカ
主な展開
2022年7月、クドーは飲料や医薬品の原料として使用される特殊化学品の製造に特化している。同社はチャンディーガル近郊に製造施設を有している。承認された決議計画では、UPLはクドス社に2年間で2億3,700万ルピーを投資することが義務付けられており、この買収により、UPLは既存事業との相乗効果を生かしながら、顧客への付加価値製品の提供を強化できると期待されている。
2021年5月、無水カフェイン専門製造会社であるCaffeine Anhydrous, Inc.は、製品需要の増大に対応するため、生産能力を50%増強することに成功した。この拡張は、同社が顧客の高まるニーズに効果的に対応できるようにすることを目的としている。
レポートを購入する理由
世界の無水カフェイン市場を種類、形態、供給源、用途、地域によって細分化し、主要な商業資産とプレイヤーを理解する。
トレンドと共同開発の分析による商機の特定
無水カフェイン市場レベルの全セグメントを網羅した多数のデータを収録したエクセルデータシート。
徹底的な定性インタビューと綿密な調査による包括的な分析結果をPDFで提供。
全主要企業の主要製品からなる製品マッピングをエクセルで提供。
世界の無水カフェイン市場レポートは約69表、69図、199ページを提供します。
対象読者
- メーカー/バイヤー
- 業界投資家/投資銀行家
- 研究専門家
- 新興企業

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目次

1. Methodology and Scope
1.1. Research Methodology
1.2. Research Objective and Scope of the Report
2. Definition and Overview
3. Executive Summary
3.1. Snippet by Type
3.2. Snippet by Form
3.3. Snippet by Source
3.4. Snippet by Application
3.5. Snippet by Region
4. Dynamics
4.1. Impacting Factors
4.1.1. Drivers
4.1.1.1. Increasing Consumption of Energy Drinks
4.1.1.2. Collaboration Between Companies Boost the Market
4.1.1.3. Technology Advancement
4.1.2. Restraints
4.1.2.1. Excessive Consumption of Anhydrous Caffeine has Risen Health Concerns
4.1.3. Opportunity
4.1.4. Impact Analysis
5. Industry Analysis
5.1. Porter's Five Force Analysis
5.2. Supply Chain Analysis
5.3. Pricing Analysis
5.4. Regulatory Analysis
5.5. Russia-Ukraine War Impact Analysis
5.6. DMI Opinion
6. COVID-19 Analysis
6.1. Analysis of COVID-19
6.1.1. Scenario Before COVID
6.1.2. Scenario During COVID
6.1.3. Scenario Post COVID
6.2. Pricing Dynamics Amid COVID-19
6.3. Demand-Supply Spectrum
6.4. Government Initiatives Related to the Market During Pandemic
6.5. Manufacturers Strategic Initiatives
6.6. Conclusion
7. By Type
7.1. Introduction
7.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
7.1.2. Market Attractiveness Index, By Type
7.2. Natural*
7.2.1. Introduction
7.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
7.3. Synthetic
8. By Form
8.1. Introduction
8.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
8.1.2. Market Attractiveness Index, By Form
8.2. Powder*
8.2.1. Introduction
8.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
8.3. Granular
9. By Source
9.1. Introduction
9.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
9.1.2. Market Attractiveness Index, By Source
9.2. Tea Leaves*
9.2.1. Introduction
9.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
9.3. Coffee Beans
9.4. Cacao Beans
9.5. Synthetic Sources
9.6. Guarana Beans
9.7. Others
10. By Application
10.1. Introduction
10.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.1.2. Market Attractiveness Index, By Application
10.2. Beverages*
10.2.1. Introduction
10.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
10.3. Pharmaceuticals
10.4. Dietary Supplements
10.5. Others
11. By Region
11.1. Introduction
11.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Region
11.1.2. Market Attractiveness Index, By Region
11.2. North America
11.2.1. Introduction
11.2.2. Key Region-Specific Dynamics
11.2.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.2.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.2.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.2.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.2.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.2.7.1. U.S.
11.2.7.2. Canada
11.2.7.3. Mexico
11.3. Europe
11.3.1. Introduction
11.3.2. Key Region-Specific Dynamics
11.3.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.3.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.3.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.3.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.3.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.3.7.1. Germany
11.3.7.2. UK
11.3.7.3. France
11.3.7.4. Italy
11.3.7.5. Russia
11.3.7.6. Rest of Europe
11.4. South America
11.4.1. Introduction
11.4.2. Key Region-Specific Dynamics
11.4.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.4.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.4.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.4.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.4.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.4.7.1. Brazil
11.4.7.2. Argentina
11.4.7.3. Rest of South America
11.5. Asia-Pacific
11.5.1. Introduction
11.5.2. Key Region-Specific Dynamics
11.5.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.5.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.5.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.5.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.5.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.5.7.1. China
11.5.7.2. India
11.5.7.3. Japan
11.5.7.4. Australia
11.5.7.5. Rest of Asia-Pacific
11.6. Middle East and Africa
11.6.1. Introduction
11.6.2. Key Region-Specific Dynamics
11.6.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.6.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.6.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.6.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
12. Competitive Landscape
12.1. Competitive Scenario
12.2. Market Positioning/Share Analysis
12.3. Mergers and Acquisitions Analysis
13. Company Profiles
13.1. Spectrum Chemical Manufacturing Corp.*
13.1.1. Company Overview
13.1.2. Product Portfolio and Description
13.1.3. Financial Overview
13.1.4. Key Developments
13.2. Cambridge Commodities Limited
13.3. BASF SE
13.4. CSPC Pharmaceutical Group Limited
13.5. LobaChemie Pvt. Ltd.
13.6. Foodchem International Corporation
13.7. PureBulk
13.8. Fooding Group Limited
13.9. Jayanti
13.10. Bakul Group of Companies
LIST NOT EXHAUSTIVE
14. Appendix
14.1. About Us and Services
14.2. Contact Us

 

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Summary

Overview
Global Anhydrous Caffeine Market reached US$ 1.3 billion in 2022 and is expected to reach US$ 2.6 billion by 2030, growing with a CAGR of 8.3% during the forecast period 2023-2030.
Anhydrous caffeine can provide a temporary boost in energy, alertness and cognitive function due its stimulant properties. As people have become more focused on productivity and mental clarity, the demand for products containing anhydrous caffeine has increased. Anhydrous caffeine is commonly used for pre-workout supplements and sports performance products. It also increases metabolism which is popularly used by athletes and fitness enthusiasts.
Caffeine is often used as a supplement in weight loss and fat-burning because it is used to increase metabolic rate and promote fat oxidation. Globally weight management and fitness have risen so the demand for products containing anhydrous caffeine also increases. It is incorporated with various food and beverage products like energy drinks, coffee-flavored snacks and functional beverages.
Asia-Pacific is among the growing regions in the global anhydrous caffeine market covering more than 1/3rd of the market and the region has rising awareness about the benefits of caffeine like it improves alertness and cognitive performance, which is driving demand for products that contain anhydrous caffeine. Nowadays consumers becoming more health-conscious and seek products that enhance their overall well-being, the demand for caffeinated products like energy drinks, dietary supplements and functional foods is on the rise.
Dynamics
Increasing Consumption of Energy Drinks
The increasing consumption of energy drinks is expected to have a positive impact on the growth of anhydrous caffeine manufacturers and their products. Energy drinks have become a popular choice for consumers seeking a quick energy boost and improved alertness and anhydrous caffeine is a key ingredient in these beverages. Energy drinks often contain caffeine as a primary ingredient to provide the desired stimulating effects.
For instance, on 25 January 2022, Starbucks is making its debut in the energy drink category with Starbucks BAYA Energy, a ready-to-drink beverage. Crafted from caffeine naturally found in coffee fruit and fortified with antioxidant vitamin C for immune support, Starbucks BAYA Energy offers consumers a boost of feel-good energy and this new product was developed through the collaboration of Starbucks and PepsiCo's North American Coffee Partnership, which focuses on creating RTD coffee and energy products.
Collaboration Between Companies Boost the Market
Collaboration allows companies to increase their research and development efforts, which leads to the creation of new and improved products. Companies combine their scientific expertise to develop innovative formulations, extraction methods and applications for anhydrous caffeine. Collaborative efforts can result in the development of a wider range of anhydrous caffeine products, catering to different consumer preferences and market segments and this diversification can help companies capture new customers and expand their market presence.
For instance, on 27 July 2021, Nestlé and Starbucks Corporation announced a collaborative effort to introduce Starbucks Ready-to-Drink coffee beverages to specific markets in Southeast Asia, Oceania and Latin America. The partnership aims to bring these coffee products to consumers by 2022. Nestle plans to expand its presence in the RTD coffee sector capitalizing on growth opportunities and appealing to a rapidly developing consumer base particularly younger demographics.
Technology Advancement
Technological improvements in extraction and purification processes have led to higher yields of anhydrous caffeine from coffee beans and other sources. Advanced extraction methods, such as supercritical fluid extraction and selective adsorption enable more efficient separation of caffeine from raw materials. Innovations in sustainable and green technologies are influencing the anhydrous caffeine industry. Environmentally friendly extraction methods such as water-based processes reduce the use of solvents and minimize environmental impact.
For instance, on 16 March 2023, according to Starbucks news stories, Starbucks is introducing cutting-edge coffee brewing equipment, including the Mastrena II espresso machines and the new Starbucks Cold Brewer and these new machines offer industry-leading technology to ensure high-quality coffee beverages and streamline the brewing process. Starbucks is extending its commitment to partner safety through programs like Starbucks Safety Lyft and this initiative provides rides home for partners working late shifts, ensuring their security and well-being.
Excessive Consumption of Anhydrous Caffeine has Risen Health Concerns
Due to its stimulant properties, anhydrous caffeine is misused or abused by individuals seeking its energizing effects. Overconsumption of anhydrous caffeine in excessive amounts results in increased caffeine toxicity, leading to symptoms like rapid heart rate, anxiety, restlessness and even more severe health complications. Anhydrous caffeine is harmful, which means that even small amounts of caffeine significant impact on the body and this high potency makes accurate dosage control critical to prevent overconsumption, which can lead to adverse health effects.
The high potency and potential health risks associated with anhydrous caffeine have raised regulatory concerns in various jurisdictions. Regulatory agencies are focused on establishing safe usage limits and labeling requirements to prevent misuse and protect consumers. Anhydrous caffeine consumption can lead to various adverse effects, especially when taken in excessive amounts and these effects may include palpitations, increased heart rate, nervousness, insomnia, gastrointestinal disturbances and in severe cases, seizures and cardiovascular events.
Segment Analysis
The global anhydrous caffeine market is segmented based on type, form, source, application and region.
Adoption of Tea Leaves Boosts the Market
Anhydrous caffeine when added to tea leaves enhances the caffeine content of the resulting tea, which can be particularly relevant for tea varieties with naturally lower caffeine levels such as white tea or herbal tea. By adding anhydrous caffeine, tea manufacturers can create tea blends with higher caffeine content to cater to consumers seeking a stronger energy boost. It also provides flexibility for creating tea blends with specific concentrations of caffeine. Thus, tea leaves as a source hold a significant share in the global Anhydrous caffeine market and expected to cover more than 34.5% in the forecast period.
For instance, on 24 August 2023, according to a paper published in the National Library of Medicine Caffeine is present in energy drinks, soft drinks, gums and medications. Consumption patterns vary globally, with average daily caffeine intake ranging from around 76 mg to over 400 mg per person. tea leaves, anhydrous caffeine can contribute to the overall caffeine content of tea beverages. Different types of tea leaves contain varying amounts of caffeine, with factors like steeping time and water temperature affecting the caffeine extraction during brewing.
Geographical Penetration
Adoption of Caffeine in Medication in North America Boosts the Market
North America is among the largest regions in the global Anhydrous Caffeine market covering more than 1/3rd of the market and the users in the region seeking functional beverages that offer energy-boosting and performance-enhancing benefits. Anhydrous caffeine is a natural stimulant that improves alertness and cognitive function, making it a sought-after ingredient in products targeting health-conscious consumers.
For instance, a study from North Carolina, U.S., was presented on July 25, 2023, according to the journal published by Elsevier. The study analyses the use of 3D printing technology to develop customized oral dosage forms for medication, with a focus on dose titration. Due to its well-known effects and potential side effects, anhydrous caffeine was employed as the medication. Polyvinyl alcohol, glycerol and starch were combined to make a filament that was then used to 3D print caffeine tablets with concentrations of 25, 50 and 100 mg.
Competitive Landscape
The major global players in the market include Spectrum Chemical Manufacturing Corp., Cambridge Commodities Limited, BASF SE, CSPC Pharmaceutical Group Limited, LobaChemie Pvt. Ltd., Foodchem International Corporation, PureBulk, Fooding Group Limited, Jayanti and Bakul Group of Companies.
COVID-19 Impact Analysis
The global lockdowns, travel restrictions and disruptions to international trade during the pandemic have affected supply chains and this could lead to delays in the import and export of anhydrous caffeine, potentially impacting the availability of the product. The closure of restaurants, cafes and other food service establishments during lockdowns resulted in reduced demand for products containing anhydrous caffeine, such as energy drinks and supplements. On the other hand, increased consumption of at-home beverages and products could have partially offset this decline.
Social distancing measures and lockdowns affected manufacturing facilities, potentially leading to production slowdowns or shutdowns. Reduced workforce availability and adherence to safety protocols could impact the production of anhydrous caffeine and products containing it. Transportation disruptions, including limited air freight and border closures, could have affected the movement of anhydrous caffeine and related products across regions, potentially causing delays in distribution.
Russia-Ukraine War Impact
If the conflict disrupts transportation routes, especially those used for importing raw materials or exporting finished products, it could lead to supply chain disruptions and this might result in delays or shortages of anhydrous caffeine, affecting the availability of products that contain it. Trade tensions and export restrictions could impact the flow of anhydrous caffeine and related products between countries. Export bans, tariffs or other trade barriers could lead to increased costs and reduced access to key markets.
Geopolitical tensions often lead to market uncertainties and fluctuations in currency exchange rates and this could impact the cost of anhydrous caffeine imports, potentially leading to price volatility for products that contain it. In times of geopolitical uncertainty, consumers might adjust their spending habits and preferences. If the situation leads to economic uncertainties or changes in consumer sentiment, it could affect the demand for products containing anhydrous caffeine.
By Type
● Natural
● Synthetic
By Form
● Powder
● Granular
By Source
● Tea Leaves
● Coffee Beans
● Cacao Beans
● Synthetic Sources
● Guarana Beans
● Others
By Application
● Beverages
● Pharmaceuticals
● Dietary Supplements
● Others
By Region
● North America
o U.S.
o Canada
o Mexico
● Europe
o Germany
o UK
o France
o Italy
o Russia
o Rest of Europe
● South America
o Brazil
o Argentina
o Rest of South America
● Asia-Pacific
o China
o India
o Japan
o Australia
o Rest of Asia-Pacific
● Middle East and Africa
Key Developments
● In July 2022, Kudos specializes in manufacturing specialty chemicals used as ingredients in beverages and pharmaceuticals. The company possesses a manufacturing facility located near Chandigarh. The approved resolution plan mandates that UPL invest Rs. 237 crores in Kudos over two years and this acquisition is expected to enable UPL to enhance its offering of value-added products to customers, leveraging synergies with its existing business operations.
● In May 2021, Caffeine Anhydrous, Inc., a manufacturing company specializing in caffeine anhydrous, has successfully increased its production capacity by 50% to cater to the growing demand for its product. The expansion aims to ensure that the company can meet the rising needs of its customers effectively.
Why Purchase the Report?
● To visualize the global anhydrous caffeine market segmentation based on type, form, source, application and region, as well as understand key commercial assets and players.
● Identify commercial opportunities by analyzing trends and co-development.
● Excel data sheet with numerous data points of anhydrous caffeine market-level with all segments.
● PDF report consists of a comprehensive analysis after exhaustive qualitative interviews and an in-depth study.
● Product mapping available as excel consisting of key products of all the major players.
The global anhydrous caffeine market report would provide approximately 69 tables, 69 figures and 199 Pages.
Target Audience 2023
• Manufacturers/ Buyers
• Industry Investors/Investment Bankers
• Research Professionals
• Emerging Companies



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Table of Contents

1. Methodology and Scope
1.1. Research Methodology
1.2. Research Objective and Scope of the Report
2. Definition and Overview
3. Executive Summary
3.1. Snippet by Type
3.2. Snippet by Form
3.3. Snippet by Source
3.4. Snippet by Application
3.5. Snippet by Region
4. Dynamics
4.1. Impacting Factors
4.1.1. Drivers
4.1.1.1. Increasing Consumption of Energy Drinks
4.1.1.2. Collaboration Between Companies Boost the Market
4.1.1.3. Technology Advancement
4.1.2. Restraints
4.1.2.1. Excessive Consumption of Anhydrous Caffeine has Risen Health Concerns
4.1.3. Opportunity
4.1.4. Impact Analysis
5. Industry Analysis
5.1. Porter's Five Force Analysis
5.2. Supply Chain Analysis
5.3. Pricing Analysis
5.4. Regulatory Analysis
5.5. Russia-Ukraine War Impact Analysis
5.6. DMI Opinion
6. COVID-19 Analysis
6.1. Analysis of COVID-19
6.1.1. Scenario Before COVID
6.1.2. Scenario During COVID
6.1.3. Scenario Post COVID
6.2. Pricing Dynamics Amid COVID-19
6.3. Demand-Supply Spectrum
6.4. Government Initiatives Related to the Market During Pandemic
6.5. Manufacturers Strategic Initiatives
6.6. Conclusion
7. By Type
7.1. Introduction
7.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
7.1.2. Market Attractiveness Index, By Type
7.2. Natural*
7.2.1. Introduction
7.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
7.3. Synthetic
8. By Form
8.1. Introduction
8.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
8.1.2. Market Attractiveness Index, By Form
8.2. Powder*
8.2.1. Introduction
8.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
8.3. Granular
9. By Source
9.1. Introduction
9.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
9.1.2. Market Attractiveness Index, By Source
9.2. Tea Leaves*
9.2.1. Introduction
9.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
9.3. Coffee Beans
9.4. Cacao Beans
9.5. Synthetic Sources
9.6. Guarana Beans
9.7. Others
10. By Application
10.1. Introduction
10.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
10.1.2. Market Attractiveness Index, By Application
10.2. Beverages*
10.2.1. Introduction
10.2.2. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%)
10.3. Pharmaceuticals
10.4. Dietary Supplements
10.5. Others
11. By Region
11.1. Introduction
11.1.1. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Region
11.1.2. Market Attractiveness Index, By Region
11.2. North America
11.2.1. Introduction
11.2.2. Key Region-Specific Dynamics
11.2.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.2.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.2.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.2.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.2.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.2.7.1. U.S.
11.2.7.2. Canada
11.2.7.3. Mexico
11.3. Europe
11.3.1. Introduction
11.3.2. Key Region-Specific Dynamics
11.3.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.3.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.3.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.3.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.3.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.3.7.1. Germany
11.3.7.2. UK
11.3.7.3. France
11.3.7.4. Italy
11.3.7.5. Russia
11.3.7.6. Rest of Europe
11.4. South America
11.4.1. Introduction
11.4.2. Key Region-Specific Dynamics
11.4.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.4.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.4.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.4.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.4.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.4.7.1. Brazil
11.4.7.2. Argentina
11.4.7.3. Rest of South America
11.5. Asia-Pacific
11.5.1. Introduction
11.5.2. Key Region-Specific Dynamics
11.5.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.5.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.5.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.5.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
11.5.7. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Country
11.5.7.1. China
11.5.7.2. India
11.5.7.3. Japan
11.5.7.4. Australia
11.5.7.5. Rest of Asia-Pacific
11.6. Middle East and Africa
11.6.1. Introduction
11.6.2. Key Region-Specific Dynamics
11.6.3. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Type
11.6.4. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Form
11.6.5. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Source
11.6.6. Market Size Analysis and Y-o-Y Growth Analysis (%), By Application
12. Competitive Landscape
12.1. Competitive Scenario
12.2. Market Positioning/Share Analysis
12.3. Mergers and Acquisitions Analysis
13. Company Profiles
13.1. Spectrum Chemical Manufacturing Corp.*
13.1.1. Company Overview
13.1.2. Product Portfolio and Description
13.1.3. Financial Overview
13.1.4. Key Developments
13.2. Cambridge Commodities Limited
13.3. BASF SE
13.4. CSPC Pharmaceutical Group Limited
13.5. LobaChemie Pvt. Ltd.
13.6. Foodchem International Corporation
13.7. PureBulk
13.8. Fooding Group Limited
13.9. Jayanti
13.10. Bakul Group of Companies
LIST NOT EXHAUSTIVE
14. Appendix
14.1. About Us and Services
14.2. Contact Us

 

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