世界各国のリアルタイムなデータ・インテリジェンスで皆様をお手伝い

世界のコントラクトケータリング市場:所有者別(スタンドアロン、チェーン)、用途別(ビジネス・産業、ホスピタリティサービス、医療、教育、スポーツ・レジャー、その他)、地域別規模・動向分析、COVID-19の影響と2029年までの予測


Global Contract Catering Market: Analysis By Ownership (Standalone, and Chain), By Application (Business and Industrial, Hospitality Services, Healthcare, Education, Sports and leisure, and Others), By Region Size and Trends with Impact of COVID-19 and Forecast up to 2029

コントラクト・ケータリングは、イベントや組織のためにコントラクト・ケータリング会社が契約に基づいて提供する、幅広いケータリング・ソリューションを包括するフードサービスの特殊な形態である。ケータリン... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 ページ数 言語
Daedal Research
デダルリサーチ
2024年2月7日 US$2,250
シングルユーザライセンス(印刷不可)
ライセンス・価格情報
注文方法はこちら
127 英語

 

サマリー

コントラクト・ケータリングは、イベントや組織のためにコントラクト・ケータリング会社が契約に基づいて提供する、幅広いケータリング・ソリューションを包括するフードサービスの特殊な形態である。ケータリング契約は、ケータリング業者とクライアントとの間で交わされるサービス契約であり、契約業者とクライアントは、時間、メニュー、飲み物、スタッフの要件、支払いに関する期待事項を十分に理解することができる。コントラクト・ケータリング市場とは、政府、産業、企業オフィス、医療施設、教育機関、スポーツ・娯楽施設、軍事施設、オフショア施設など、さまざまな組織に食事と関連サービス(清掃や施設管理を含む)を提供する業界を指す。世界のコントラクト・ケータリング市場規模は2023年に2,606億8,000万米ドルで、2029年には3,537億5,000万米ドルに達すると予想されている。

世界のコントラクト・ケータリング市場は一貫した成長を示しており、その主な要因は、老人介護センターや教育機関における栄養的で衛生的な食品に対する需要の増加、レストランやホテルのような食品店の増加、企業部門における週末パーティーの人気の高まり、観光活動の増加、健康とウェルビーイングに対する消費者の関心の高まり、一流の食品ソリューションに対する需要の高まり、事業開発の一環として顧客と良好な関係を築くための高級レストランの傾向の高まり、急成長するホスピタリティー産業などである。さらに、アドホックな職場給食サービスを提供する先進的なビジネスモデルの出現、持続可能性と責任ある調達への重点のシフト、デジタルマーケティングとブランディングに対する契約ケータリング企業の重点の増加、デジタルメニューディスプレイとブロックチェーン技術の使用の増加による継続的な技術進歩、プレミアムテーブルサービス、エキゾチックな食材、ライブフードカウンター、審美的なおいしさを重厚な方法で提供するケータリング企業の重点の高まりなどが、今後数年間も世界の契約ケータリング市場の成長を後押しする。同市場は、2024年から2029年の予測期間においてCAGR 5.22%で成長すると予想される。

市場細分化分析:

所有者別本レポートでは、ケータリング請負市場を所有形態別に2つのセグメント、すなわちスタンドアロン型とチェーン型に分類している。スタンドアロン型コントラクト・ケータリングは、世界のコントラクト・ケータリング市場の最大セグメントである。これは、急速な都市化、オーダーメイドのメニューやフードサービスに対する需要の高まり、健康と福祉に対する消費者の重視の高まり、スタンドアロン型コントラクト・ケータリング事業者のパーソナライズされたサービスと強固な顧客関係への注力の高まり、オンライン予約プラットフォーム、フードデリバリーアプリ、大規模な消費者ベースを引き付けるためのソーシャルメディアマーケティングの採用の増加、管理されたサービスプロバイダーと比較した低い間接費と地域の嗜好、嗜好、文化的ニュアンスに対する深い理解という形でスタンドアロン型ケータリング事業者に付加的な利点があるためである。チェーン・コントラクト・ケータリングは世界のコントラクト・ケータリング市場で最も急成長している分野である。これは、確立されたブランド認知度、より広い地域へのリーチ、教育機関や医療施設による一貫した信頼性の高いコントラクト・ケータリング・サービスに対する需要の増加、スケールメリット、単位当たりのコスト削減、一貫した品質の食事の提供という顧客にとっての付加価値によるものである。

用途別:本レポートでは、ケータリング契約市場を用途別に、ビジネス・産業、ホスピタリティ・サービス、ヘルスケア、教育、スポーツ・レジャー、その他の6つのセグメントに分類している。ビジネスと産業は、労働人口の増加、急速な工業化、一貫した安定した企業需要、企業運営の急速なグローバル化、社内カフェテリアの維持と比較してコスト効率の高いソリューションであることから、世界のコントラクト・ケータリング市場の最大セグメントである。ヘルスケアは、急速な高齢化、公衆衛生に対する政府の関心の高まり、患者の回復と全体的な幸福における栄養の重要な役割に対する医療機関の重点の高まりにより、世界のコントラクト・ケータリング市場で最も急成長している分野である。

地域別本レポートでは、欧州、北米、アジア太平洋地域、その他の地域という地域別に、ケータリング請負市場に関する洞察を提供している。北米は、急速に拡大するギグ・エコノミー、確立された外食文化、消費者の可処分所得の増加、社内および社外ケータリング業者の存在感の増加、多様で革新的な料理体験に対する継続的な需要、急速に成熟する企業間イベント産業、多数の企業、教育機関、医療施設の存在により、世界のコントラクト・ケータリング市場を支配している。米国は北米のコントラクト・ケータリング市場において最大の地域である。これは、24時間体制で高品質な食品を利用したいという需要の高まり、生鮮食品のサブスクリプション・モデルの台頭、ニューヨークやシリコンバレーなどの都市に多数のビジネス機関や企業オフィスが存在すること、持続可能性と責任ある調達に重点が移りつつあることなどによるものである。

アジア太平洋地域は、活況を呈する企業部門、大規模な人口基盤の存在、ミレニアル世代の労働力の増加、健康的で持続可能なケータリング・オプションに対する需要の高まり、高齢者ケアに対する中国政府の関心の高まり、従業員の福利厚生の重要性を認識し、現場でのケータリングを提供する企業の増加、同地域で事業を立ち上げる国際企業の増加により、世界のコントラクト・ケータリング市場の中で最も急成長している地域である。

市場ダイナミクス:

成長の原動力:世界のコントラクト・ケータリング市場は過去数年間で急成長している。その背景には、急成長するホスピタリティ産業、労働人口の増加、フードサービスのアウトソーシング傾向の継続、健康と福祉を重視する消費者の増加、急速なデジタル化とスマートデバイスの普及拡大などがある。消費者の健康志向はますます高まっており、植物性食品、オーガニック食品、アレルゲンフリー食品など、さまざまな栄養バランスの取れた代替食品を提供し、多様な食事条件に対応するケータリング受託サービスへの需要が高まっている。また、さまざまな業種の企業が、業務の合理化、諸経費の削減、全体的な効率の向上を確実にするため、ケータリング専門企業に食品業務をアウトソーシングするメリットを認識するようになっている。したがって、栄養価が高く健康的な食事に対する消費者の需要の増加、現代の職場における文化的配慮の行き届いたケータリング・サービスに対するニーズの高まり、調達先や栄養情報の透明性に対する需要の高まりは、予測期間中もケータリング・サービス受託の需要を牽引し続けるだろう。

課題しかし、世界のケータリング請負市場の成長は、人件費の上昇、食品価格の変動など、さまざまな課題によってマイナスの影響を受けるだろう。食材価格の変動は、ケータリング請負業者にとってコスト増につながる。必要不可欠な食材の価格が変動すれば、利益率が圧迫されるからであり、特に契約が固定価格であったり、価格調整の柔軟性が限られている場合はなおさらである。また、多くのケータリング契約は固定予算に基づいているため、食材価格が予期せず上昇した場合、ケータリング業者は合意した予算内で同レベルのサービスを維持することが難しくなり、提供する料理の質や種類が低下する可能性がある。

傾向世界のコントラクト・ケータリング市場は、予測期間中に速いペースで成長すると予測される。その理由は、アドホックな職場給食サービスを提供する先進的なビジネスモデルの出現、持続可能性と責任ある調達への重点の変化、デジタル・マーケティングとブランディングへの重点の高まり、継続的な技術の進歩、世界の味と本物の体験に対する需要の高まりなどである。ケータリング請負会社は、サービスを促進し、クライアントや顧客を引き付けるための強力なオンラインプレゼンスと効果的なブランディングを構築するために、デジタルマーケティング戦略を活用するようになってきている。デジタル・マーケティングは、デザイン性の高いウェブサイト、積極的なソーシャルメディア・プロフィール、デジタル広告の戦略的利用を通じて強力なオンライン・プレゼンスを確立することで、ケータリング請負会社がより幅広いオーディエンスにリーチすることを可能にする。したがって、デジタル・マーケティングとブランディングへの注目の高まりが、世界のコントラクト・ケータリング市場の成長を後押しすると予想される。

COVID-19の影響分析と今後の方向性:

COVID-19は、生産性の低下、人命の損失、事業の閉鎖、工場や組織の閉鎖、仕事のオンラインモードへの移行という点で、世界に多くの変化をもたらした。ウイルスの蔓延を防ぐために政府が行った封鎖政策や社会との距離を置く措置により、さまざまな企業、オフィス、教育機関、イベント会場が閉鎖や限定的な稼働を余儀なくされ、その結果、ケータリングの請負需要が急激に減少した。また、集会の制限の増加、家計の可処分所得の減少、食料品などの必需品の価格の高騰、企業イベント、会議、結婚式、その他の大規模な集会の継続的なキャンセルにより、収益のかなりの部分をこれらのイベントに大きく依存している大手ケータリング契約会社や外食産業の企業にとって、収益の減少や財務上の罰則の増加につながった。

さらに、パンデミックは、共同生活の場での外食に対する人々の考え方に否定的な変化をもたらし、ビュッフェスタイルのコントラクトサービスの需要が減少した。

競争環境:

世界のコントラクト・ケータリング市場は適度に統合されている。同市場の主要企業は、多様な消費者の嗜好に応えるために多様でカスタマイズ可能なメニューを提供したり、技術的進歩を活用してサービス提供を合理化し顧客体験を向上させたり、環境意識の高い顧客の共感を得るために持続可能性と責任ある調達へのコミットメントを示したりするなど、製品ポートフォリオを拡大し競争力を高めるために様々な戦略を実施している。世界のコントラクト・ケータリング市場の主要企業は以下の通りである:

コンパス・グループPLC
ソデックス
エリオールグループ
日本電気株式会社(アマデウスフード)
ニューレストグループ
CH&Co Catering Group Ltd.
ケータレジャーグループ
コネクト・ケータリング・サービス DMCC
ABMケータリングソリューション
BMコントラクト・ケータラーズ

コントラクト・ケータリング市場の主要ベンダーは、より大きな市場シェアを獲得するため、従業員サポート、トレーニング、サービスレベル保証契約などの付加価値を提供している。また、大手ベンダーは、国際的なプレゼンス拡大や自社サービスの強力なブランドイメージの確立に投資している。M&A活動の増加、地理的拡大、サービスの多様化は、世界市場の競争レベルを激化させるだろう。例えば、2023年には、ワークプレイス・ケータリングのBlue Apple社が、独立系ケータリング会社で英国王室御用達のCH&CO社と合併することを発表しており、この合併によりCH&CO社のワークプレイス・ポートフォリオが拡大し、市場でのポジショニングが強化されることが期待されている。


ページTOPに戻る


目次

1. Executive Summary

2. Introduction

2.1 Contract Catering: An Overview
2.1.1 Definition of Contract Catering
2.1.2 Benefits of Contract Catering

2.2 Contract Catering Segmentation: An Overview
2.2.1 Contract Catering Segmentation: An Overview

3. Global Market Analysis

3.1 Global Contract Catering Market: An Analysis

3.1.1 Global Contract Catering Market: An Overview
3.1.2 Global Contract Catering Market by Value
3.1.3 Global Contract Catering Market by Ownership (Standalone, and Chain)
3.1.4 Global Contract Catering Market by Application (Business and Industrial, Hospitality Services, Healthcare, Education, Sports and Leisure, And Others)
3.1.5 Global Contract Catering Market by Region (North America, Europe, Asia Pacific, and rest of the world)

3.2 Global Contract Catering Market: Ownership Analysis

3.2.1 Global Contract Catering Market: Ownership Overview
3.2.2 Global Standalone Contract Catering Market by Value
3.2.3 Global Chain Contract Catering Market by Value

3.3 Global Contract Catering Market: Application Analysis

3.3.1 Global Contract Catering Market: Application Overview
3.3.2 Global Business and Industrial Contract Catering Market by Value
3.3.3 Global Hospitality Services Contract Catering Market by Value
3.3.4 Global Healthcare Contract Catering Market by Value
3.3.5 Global Education Contract Catering Market by Value
3.3.6 Global Sports and Leisure Contract Catering Market by Value
3.3.7 Global Others Contract Catering Market by Value

4. Regional Market Analysis

4.1 North America Contract Catering Market: An Analysis

4.1.1 North America Contract Catering Market: An Overview
4.1.2 North America Contract Catering Market by Value
4.1.3 North America Contract Catering Market by Region (the US, Canada, and Mexico)
4.1.4 The US Contract Catering Market by Value
4.1.5 Canada Contract Catering Market by Value
4.1.6 Mexico Contract Catering Market by Value

4.2 Europe Contract Catering Market: An Analysis

4.2.1 Europe Contract Catering Market: An Overview
4.2.2 Europe Contract Catering Market by Value
4.2.3 Europe Contract Catering Market by Region (Spain, Germany, France, UK, and rest of Europe)
4.2.4 Spain Contract Catering Market by Value
4.2.5 Germany Contract Catering Market by Value
4.2.6 France Contract Catering Market by Value
4.2.7 UK Contract Catering Market by Value
4.2.8 Rest of Europe Contract Catering Market by Value

4.3 Asia Pacific Contract Catering Market: An Analysis

4.3.1 Asia Pacific Contract Catering Market: An Overview
4.3.2 Asia Pacific Contract Catering Market by Value
4.3.3 Asia Pacific Contract Catering Market by Region (China, Japan, South Korea, India, and rest of Asia Pacific)
4.3.4 China Contract Catering Market by Value
4.3.5 Japan Contract Catering Market by Value
4.3.6 South Korea Contract Catering Market by Value
4.3.7 India Contract Catering Market by Value
4.3.8 Rest of Asia Pacific Contract Catering Market by Value

4.4 Rest of the World Contract Catering Market: An Analysis

4.4.1 Rest of the World Contract Catering Market: An Overview
4.4.2 Rest of the World Contract Catering Market by Value

5. Impact of COVID-19

5.1 Impact of COVID-19 on Contract Catering Market
5.2 Post COVID-19 Impact on Contract Catering Market

6. Market Dynamics

6.1 Growth Drivers
6.1.1 Rapidly Growing Hospitality Industry
6.1.2 Increasing Working Population
6.1.3 Ongoing Trend of Outsourcing Food Services
6.1.4 Rapid Digitalization and Increasing Penetration of Smart Devices
6.1.5 Rising Consumer Emphasis on Health and Well-being

6.2 Challenges
6.2.1 Rising Labor Costs
6.2.2 Fluctuating Food Prices

6.3 Market Trends
6.3.1 Emergence Of Advanced Business Models Offering Ad-hoc Workplace Food Services
6.3.2 Shifting Emphasis On Sustainability And Responsible Sourcing
6.3.3 Increasing Focus on Digital Marketing and Branding
6.3.4 Ongoing Technological Advancements
6.3.5 Rising Demand For Global Flavors And Authentic Experiences
6.3.6 Hyper-local Offerings

7. Competitive Landscape

7.1 Global Contract Catering Market: Competitive Landscape

8. Company Profiles

8.1 Compass Group PLC
8.1.1 Business Overview
8.1.2 Operating Segments
8.1.3 Business Strategy

8.2 Sodexo
8.2.1 Business Overview
8.2.2 Revenue by Zone
8.2.3 Business Strategy

8.3 Elior Group
8.3.1 Business Overview
8.3.2 Operating Segments
8.3.3 Business Strategy

8.4 NEC Corporation (Amadeus Food)
8.4.1 Business Overview
8.4.2 Revenue by Business
8.4.3 Business Strategy

8.5 Newrest Group
8.5.1 Business Overview
8.5.2 Business Strategy

8.6 CH&Co Catering Group Ltd.
8.6.1 Business Overview
8.6.2 Business Strategy

8.7 Caterleisure Group
8.7.1 Business Overview
8.7.2 Business Strategy

8.8 Connect Catering Services DMCC
8.8.1 Business Overview

8.9 ABM Catering Solutions
8.9.1 Business Overview

8.10 BM Contract Caterers
8.10.1 Business Overview

List of Figures

Figure 1: Benefits of Contract Catering
Figure 2: Contract Catering Segmentation
Figure 3: Global Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 4: Global Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 5: Global Contract Catering Market by Ownership; 2023 (Percentage, %)
Figure 6: Global Contract Catering Market by Application; 2023 (Percentage, %)
Figure 7: Global Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 8: Global Standalone Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 9: Global Standalone Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 10: Global Chain Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 11: Global Chain Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 12: Global Business and Industrial Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 13: Global Business and Industrial Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 14: Global Hospitality Services Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 15: Global Hospitality Services Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 16: Global Healthcare Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 17: Global Healthcare Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 18: Global Education Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 19: Global Education Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 20: Global Sports and Leisure Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 21: Global Sports and Leisure Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 22: Global Others Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 23: Global Others Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 24: North America Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 25: North America Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 26: North America Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 27: The US Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 28: The US Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 29: Canada Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 30: Canada Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 31: Mexico Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 32: Mexico Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 33: Europe Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 34: Europe Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 35: Europe Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 36: Spain Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 37: Spain Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 38: Germany Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 39: Germany Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 40: France Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 41: France Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 42: UK Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 43: UK Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 44: Rest of Europe Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 45: Rest of Europe Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 46: Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 47: Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 48: Asia Pacific Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 49: China Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 50: China Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 51: Japan Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 52: Japan Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 53: South Korea Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 54: South Korea Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 55: India Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 56: India Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 57: Rest of Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 58: Rest of Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 59: Rest of the World Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 60: Rest of the World Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 61: Global Hotel and Resort Industry Market Size; 2018-2023 (US$ Trillion)
Figure 62: Global Number of Employees; 2018-2023 (Billion)
Figure 63: Global Share of Outsourced Caterers; 2022 (Percentage, %)
Figure 64: The US Employment Cost Index For All Employees; 2018-2023 (Index)
Figure 65: Global Price Of Food Index; 2018-2023 (Index)
Figure 66: Compass Group PLC Revenue by Segments; 2023 (Percentage, %)
Figure 67: Sodexo Revenue by Zone; 2023 (Percentage, %)
Figure 68: Elior Group Total Revenue by Segments; 2023 (Percentage, %)
Figure 69: NEC Corporation (Amadeus Food) Revenue by Business; 2022 (Percentage, %)

 

ページTOPに戻る


 

Summary

Contract catering is a specialized form of food service that encompasses a wide array of catering solutions provided by a contract catering company for an event or an organization under a contractual agreement. A catering contract is a service agreement between a caterer and their client that provides contractors and clients with a thorough understanding of timeliness, menu, beverages, staff requirements, and payment expectations. The contract catering market refers to the industry that provides food and related services (including cleaning and facility management) to a variety of organizations, including government, industry, corporate offices, healthcare facilities, educational institutions, sport and entertainment venues, military facilities, and offshore facilities. The global contract catering market value stood at US$260.68 billion in 2023, and is expected to reach US$353.75 billion by 2029.

Global contract catering market demonstrated a consistent growth, primarily driven by increasing demand for nutritional and hygienic food among geriatric care centers and educational institutions, rise in number of food joints like restaurants and hotels, increasing popularity of weekend parties in corporate sector, growing number of tourism activities, increasing consumer focus on health & wellbeing, escalating demand for top-notch food solutions, rising trend of fine dining to establish a good relationship with clients as a part of business development, and rapidly growing hospitality industry, etc. Furthermore, emergence of advanced business models offering ad-hoc workplace food services, shifting emphasis on sustainability and responsible sourcing, increasing focus of contract catering companies on digital marketing and branding, ongoing technological advancements with increasing use of digital menu displays and block chain technology, and rising emphasis of caterers on providing premium table services, exotic ingredients, live food counters and aesthetic delicacies in a profound manner, etc., will continue to boost the growth of global contract catering market in the upcoming years. The market is expected to grow at a CAGR of 5.22% over the projected period of 2024-2029.

Market Segmentation Analysis:

By Ownership: The report provides the bifurcation of the contract catering market into two segments based on ownership, namely, standalone, and chain. Standalone contract catering is the largest segment of global contract catering market as a result of rapid urbanization, growing demand for tailored menus and food services, rising consumer emphasis on health and well-being, increasing focus of standalone contract caterers on personalized service and strong client relationships, increasing adoption of online booking platforms, food delivery apps, and social media marketing to attract large consumer base, and added advantage for standalone caterers in the form of lower overhead costs and deep understanding of local tastes, preferences, and cultural nuances compared to managed service providers. Chain contract catering is the fastest growing segment of global contract catering market as a result of well-established brand recognition, broader geographic reach, increasing demand for consistent and reliable contract catering services by educational institutions and healthcare facilities, and added benefit for clients in terms of economies of scale, lower costs per unit, and provision of consistent quality meals.

By Application: The report provides the bifurcation of the contract catering market into six segments on the basis of application: business and industrial, hospitality services, healthcare, education, sports and leisure, and others. Business and industrial is the largest segment of the global contract catering market as a result of growing workforce, rapid industrialization, consistent and stable corporate demand, rapid globalization of corporate operations, and contract catering being a cost-effective solution in comparison to maintaining in-house cafeteria operations. Healthcare is the fastest growing segment of global contract catering market owing to rapidly aging population, rising focus of government on public health, and growing emphasis of medical institutions on critical role of nutrition in patient recovery and overall well-being.

By Region: The report provides insight into the contract catering market based on regions namely, Europe, North America, Asia Pacific, and rest of the world. North America dominated the global contract catering market owing to rapidly expanding gig economy, well-established culture of dining out, rising consumer disposable income, increased presence of in-house and off-premise caterers, continuous demand for diverse and innovative culinary experiences, rapidly maturing business-to-business event industry, and presence of large number of corporations, educational institutions, and healthcare facilities in the region. The US is the largest region of North America contract catering market as a result of increased demand for round-the-clock access to high-quality food on a work day, rise in fresh food subscription model, presence of a large number of business institutions and corporate offices in cities like New York and Silicon Valley, and shifting emphasis on sustainability and responsible sourcing.

Asia Pacific is the fastest growing region within global contract catering market owing to booming corporate sector, presence of large population base, increasing millennial workforce, growing demand for healthy and sustainable catering options, growing focus on Chinese Government on elderly care, rising number of companies recognizing the importance of employee well-being and offering on-site catering, and increasing number of international companies setting up operations in the region.

Market Dynamics:

Growth Drivers: The global contract catering market has been rapidly growing over the past few years, due to factors such as rapidly growing hospitality industry, increasing working population, ongoing trend of outsourcing food services, rising consumer emphasis on health and well-being, rapid digitalization and increasing penetration of smart devices, etc. Consumers are increasingly becoming more health conscious, leading to a higher demand for contract catering services that offer a variety of nutritious and balanced meal alternatives, including plant-based, organic, and allergen-free choices to cater to a wide variety of dietary requirements. Also, businesses in a variety of industries are increasingly recognizing the benefits of outsourcing their food operations to specialized catering companies in order to ensure streamlined operations, lower overhead costs, and improved overall efficiency. Therefore, increasing consumer demand for nutritious and wholesome meals, rising need for culturally sensitive catering services in modern workplaces, and growing demand for transparency in sourcing and nutritional information will continue to drive the demand for contract catering services in the forecasted period.

Challenges: However, the global contract catering market growth would be negatively impacted by various challenges such as rising labor costs, fluctuating food prices, etc. Fluctuating food prices can result in increased costs for contract caterers, as any fluctuations in the prices of essential ingredients can put pressure on profit margins, especially if contracts are fixed-price or have limited flexibility to adjust pricing. Also, many contract catering agreements are based on fixed budgets, so if food prices increase unexpectedly, caterers find it challenging to maintain the same level of service within the agreed-upon budget, potentially leading to a decrease in the quality or variety of food offerings.

Trends: The global contract catering market is projected to grow at a fast pace during the forecasted period, due to emergence of advanced business models offering ad-hoc workplace food services, shifting emphasis on sustainability and responsible sourcing, increasing focus on digital marketing and branding, ongoing technological advancements, increasing demand for global flavors and authentic experiences, etc. Contract catering companies are increasingly utilizing digital marketing strategies to promote their services and build a strong online presence and effective branding for attracting clients and customers. Digital marketing allows contract catering companies to reach a broader audience by establishing a strong online presence through a well-designed website, active social media profiles, and strategic use of digital advertising. Therefore, increasing focus on digital marketing and branding is expected to boost the growth of global contract catering market.

Impact Analysis of COVID-19 and Way Forward:

COVID-19 brought in many changes in the world in terms of reduced productivity, loss of life, business closures, closing down of factories and organizations, and shift to an online mode of work. Lockdown policies and social distancing measures imposed by the government to prevent virus spread forced various businesses, offices, educational institutions, and event venues to either shut down or operate with limited capacity, resulting in a sudden fall in the demand of contract catering services. Also, increasing restrictions on gatherings, reduced household disposable income, surge in prices of necessity goods like food, and ongoing cancellation of corporate events, conferences, weddings, and other large gatherings, resulted in reduced revenue and increased financial penalties, for major contract catering companies and businesses in food service industry as they heavily relied on these events for a substantial portion of their revenue.

Furthermore, the pandemic resulted in a negative shift in people's attitudes towards consuming outside food in communal settings, and a decrease in demand for buffet-style contract services.

Competitive Landscape:

The global contract catering market is moderately consolidated. Major companies in the market have been implementing various strategies to expand their product portfolio and gain competitive edge, including offering diverse and customizable menus to cater to diverse consumer preferences, leveraging technological advancements to streamline service delivery & enhance customer experience, and demonstrating a commitment to sustainability and responsible sourcing to resonate with environmentally conscious clients. The key players of the global contract catering market are:

Compass Group PLC
Sodexo
Elior Group
NEC Corporation (Amadeus Food)
Newrest Group
CH&Co Catering Group Ltd.
Caterleisure Group
Connect Catering Services DMCC
ABM Catering Solutions
BM Contract Caterers

Key vendors in the contract catering market are offering value additions such as employee support, training, and guaranteed service-level agreements to gain a larger market share. The leading vendors are also investing in expanding their international presence and creating strong brand images for their services. The increasing number of M&A activities, geographic expansions, and service diversifications will intensify the level of competition in the global market. For instance, in 2023, workplace caterer, Blue Apple, has announced that it is to join forces with independent caterer and Royal Warrant holder, CH&CO, where the merger is expected to expand CH&CO’s workplace portfolio, strengthening its positioning in the marketplace.



ページTOPに戻る


Table of Contents

1. Executive Summary

2. Introduction

2.1 Contract Catering: An Overview
2.1.1 Definition of Contract Catering
2.1.2 Benefits of Contract Catering

2.2 Contract Catering Segmentation: An Overview
2.2.1 Contract Catering Segmentation: An Overview

3. Global Market Analysis

3.1 Global Contract Catering Market: An Analysis

3.1.1 Global Contract Catering Market: An Overview
3.1.2 Global Contract Catering Market by Value
3.1.3 Global Contract Catering Market by Ownership (Standalone, and Chain)
3.1.4 Global Contract Catering Market by Application (Business and Industrial, Hospitality Services, Healthcare, Education, Sports and Leisure, And Others)
3.1.5 Global Contract Catering Market by Region (North America, Europe, Asia Pacific, and rest of the world)

3.2 Global Contract Catering Market: Ownership Analysis

3.2.1 Global Contract Catering Market: Ownership Overview
3.2.2 Global Standalone Contract Catering Market by Value
3.2.3 Global Chain Contract Catering Market by Value

3.3 Global Contract Catering Market: Application Analysis

3.3.1 Global Contract Catering Market: Application Overview
3.3.2 Global Business and Industrial Contract Catering Market by Value
3.3.3 Global Hospitality Services Contract Catering Market by Value
3.3.4 Global Healthcare Contract Catering Market by Value
3.3.5 Global Education Contract Catering Market by Value
3.3.6 Global Sports and Leisure Contract Catering Market by Value
3.3.7 Global Others Contract Catering Market by Value

4. Regional Market Analysis

4.1 North America Contract Catering Market: An Analysis

4.1.1 North America Contract Catering Market: An Overview
4.1.2 North America Contract Catering Market by Value
4.1.3 North America Contract Catering Market by Region (the US, Canada, and Mexico)
4.1.4 The US Contract Catering Market by Value
4.1.5 Canada Contract Catering Market by Value
4.1.6 Mexico Contract Catering Market by Value

4.2 Europe Contract Catering Market: An Analysis

4.2.1 Europe Contract Catering Market: An Overview
4.2.2 Europe Contract Catering Market by Value
4.2.3 Europe Contract Catering Market by Region (Spain, Germany, France, UK, and rest of Europe)
4.2.4 Spain Contract Catering Market by Value
4.2.5 Germany Contract Catering Market by Value
4.2.6 France Contract Catering Market by Value
4.2.7 UK Contract Catering Market by Value
4.2.8 Rest of Europe Contract Catering Market by Value

4.3 Asia Pacific Contract Catering Market: An Analysis

4.3.1 Asia Pacific Contract Catering Market: An Overview
4.3.2 Asia Pacific Contract Catering Market by Value
4.3.3 Asia Pacific Contract Catering Market by Region (China, Japan, South Korea, India, and rest of Asia Pacific)
4.3.4 China Contract Catering Market by Value
4.3.5 Japan Contract Catering Market by Value
4.3.6 South Korea Contract Catering Market by Value
4.3.7 India Contract Catering Market by Value
4.3.8 Rest of Asia Pacific Contract Catering Market by Value

4.4 Rest of the World Contract Catering Market: An Analysis

4.4.1 Rest of the World Contract Catering Market: An Overview
4.4.2 Rest of the World Contract Catering Market by Value

5. Impact of COVID-19

5.1 Impact of COVID-19 on Contract Catering Market
5.2 Post COVID-19 Impact on Contract Catering Market

6. Market Dynamics

6.1 Growth Drivers
6.1.1 Rapidly Growing Hospitality Industry
6.1.2 Increasing Working Population
6.1.3 Ongoing Trend of Outsourcing Food Services
6.1.4 Rapid Digitalization and Increasing Penetration of Smart Devices
6.1.5 Rising Consumer Emphasis on Health and Well-being

6.2 Challenges
6.2.1 Rising Labor Costs
6.2.2 Fluctuating Food Prices

6.3 Market Trends
6.3.1 Emergence Of Advanced Business Models Offering Ad-hoc Workplace Food Services
6.3.2 Shifting Emphasis On Sustainability And Responsible Sourcing
6.3.3 Increasing Focus on Digital Marketing and Branding
6.3.4 Ongoing Technological Advancements
6.3.5 Rising Demand For Global Flavors And Authentic Experiences
6.3.6 Hyper-local Offerings

7. Competitive Landscape

7.1 Global Contract Catering Market: Competitive Landscape

8. Company Profiles

8.1 Compass Group PLC
8.1.1 Business Overview
8.1.2 Operating Segments
8.1.3 Business Strategy

8.2 Sodexo
8.2.1 Business Overview
8.2.2 Revenue by Zone
8.2.3 Business Strategy

8.3 Elior Group
8.3.1 Business Overview
8.3.2 Operating Segments
8.3.3 Business Strategy

8.4 NEC Corporation (Amadeus Food)
8.4.1 Business Overview
8.4.2 Revenue by Business
8.4.3 Business Strategy

8.5 Newrest Group
8.5.1 Business Overview
8.5.2 Business Strategy

8.6 CH&Co Catering Group Ltd.
8.6.1 Business Overview
8.6.2 Business Strategy

8.7 Caterleisure Group
8.7.1 Business Overview
8.7.2 Business Strategy

8.8 Connect Catering Services DMCC
8.8.1 Business Overview

8.9 ABM Catering Solutions
8.9.1 Business Overview

8.10 BM Contract Caterers
8.10.1 Business Overview

List of Figures

Figure 1: Benefits of Contract Catering
Figure 2: Contract Catering Segmentation
Figure 3: Global Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 4: Global Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 5: Global Contract Catering Market by Ownership; 2023 (Percentage, %)
Figure 6: Global Contract Catering Market by Application; 2023 (Percentage, %)
Figure 7: Global Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 8: Global Standalone Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 9: Global Standalone Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 10: Global Chain Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 11: Global Chain Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 12: Global Business and Industrial Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 13: Global Business and Industrial Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 14: Global Hospitality Services Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 15: Global Hospitality Services Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 16: Global Healthcare Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 17: Global Healthcare Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 18: Global Education Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 19: Global Education Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 20: Global Sports and Leisure Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 21: Global Sports and Leisure Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 22: Global Others Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 23: Global Others Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 24: North America Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 25: North America Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 26: North America Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 27: The US Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 28: The US Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 29: Canada Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 30: Canada Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 31: Mexico Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 32: Mexico Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 33: Europe Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 34: Europe Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 35: Europe Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 36: Spain Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 37: Spain Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 38: Germany Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 39: Germany Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 40: France Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 41: France Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 42: UK Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 43: UK Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 44: Rest of Europe Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 45: Rest of Europe Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 46: Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 47: Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 48: Asia Pacific Contract Catering Market by Region; 2023 (Percentage, %)
Figure 49: China Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 50: China Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 51: Japan Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 52: Japan Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 53: South Korea Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 54: South Korea Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 55: India Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 56: India Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 57: Rest of Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 58: Rest of Asia Pacific Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 59: Rest of the World Contract Catering Market by Value; 2019-2023 (US$ Billion)
Figure 60: Rest of the World Contract Catering Market by Value; 2024-2029 (US$ Billion)
Figure 61: Global Hotel and Resort Industry Market Size; 2018-2023 (US$ Trillion)
Figure 62: Global Number of Employees; 2018-2023 (Billion)
Figure 63: Global Share of Outsourced Caterers; 2022 (Percentage, %)
Figure 64: The US Employment Cost Index For All Employees; 2018-2023 (Index)
Figure 65: Global Price Of Food Index; 2018-2023 (Index)
Figure 66: Compass Group PLC Revenue by Segments; 2023 (Percentage, %)
Figure 67: Sodexo Revenue by Zone; 2023 (Percentage, %)
Figure 68: Elior Group Total Revenue by Segments; 2023 (Percentage, %)
Figure 69: NEC Corporation (Amadeus Food) Revenue by Business; 2022 (Percentage, %)

 

ページTOPに戻る

ご注文は、お電話またはWEBから承ります。お見積もりの作成もお気軽にご相談ください。

webからのご注文・お問合せはこちらのフォームから承ります

本レポートと同分野の最新刊レポート

  • 本レポートと同分野の最新刊レポートはありません。

Daedal Research社の分野での最新刊レポート

  • 最新刊レポートはありません。

本レポートと同じKEY WORD()の最新刊レポート

  • 本レポートと同じKEY WORDの最新刊レポートはありません。

よくあるご質問


Daedal Research社はどのような調査会社ですか?


デダルリサーチ (Daedal Research) はインドとアジアを始めとして世界の医療や医薬、ICT、エネルギー、通信、化学、交通、消費財などの様々な市場を調査対象とした市場調査報告書を出版してい... もっと見る


調査レポートの納品までの日数はどの程度ですか?


在庫のあるものは速納となりますが、平均的には 3-4日と見て下さい。
但し、一部の調査レポートでは、発注を受けた段階で内容更新をして納品をする場合もあります。
発注をする前のお問合せをお願いします。


注文の手続きはどのようになっていますか?


1)お客様からの御問い合わせをいただきます。
2)見積書やサンプルの提示をいたします。
3)お客様指定、もしくは弊社の発注書をメール添付にて発送してください。
4)データリソース社からレポート発行元の調査会社へ納品手配します。
5) 調査会社からお客様へ納品されます。最近は、pdfにてのメール納品が大半です。


お支払方法の方法はどのようになっていますか?


納品と同時にデータリソース社よりお客様へ請求書(必要に応じて納品書も)を発送いたします。
お客様よりデータリソース社へ(通常は円払い)の御振り込みをお願いします。
請求書は、納品日の日付で発行しますので、翌月最終営業日までの当社指定口座への振込みをお願いします。振込み手数料は御社負担にてお願いします。
お客様の御支払い条件が60日以上の場合は御相談ください。
尚、初めてのお取引先や個人の場合、前払いをお願いすることもあります。ご了承のほど、お願いします。


データリソース社はどのような会社ですか?


当社は、世界各国の主要調査会社・レポート出版社と提携し、世界各国の市場調査レポートや技術動向レポートなどを日本国内の企業・公官庁及び教育研究機関に提供しております。
世界各国の「市場・技術・法規制などの」実情を調査・収集される時には、データリソース社にご相談ください。
お客様の御要望にあったデータや情報を抽出する為のレポート紹介や調査のアドバイスも致します。



詳細検索

このレポートへのお問合せ

03-3582-2531

電話お問合せもお気軽に

 

2024/11/22 10:26

155.52 円

163.34 円

198.56 円

ページTOPに戻る